ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN AFET FARKINDALIK PARKI

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Çankaya ilçesine bağlı Konutkent Mahallesi’nde Afet Farkındalık Parkı’nı hizmete açtı.

Ankara 8.03.2024 22:11:00 0
ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN AFET FARKINDALIK PARKI

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Çankaya ilçesine bağlı Konutkent Mahallesi’nde Afet Farkındalık Parkı’nı hizmete açtı.

 

Büyükşehir Belediyesi, Bilim Ağacı Vakfı ve Türkiye Ormancılar Derneği arasında imzalanan protokol kapsamında kente kazandırılan park ile afet farkındalık bilincinin artırılması amaçlanıyor.

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Çankaya ilçesine bağlı Konutkent Mahallesi’ne Afet Farkındalık Parkı açıldı.

Parkın açılışına; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın eşi Nursen Yavaş, ABB Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, ABB Afet İşleri Daire Başkanı Özkan Erel, ABB bürokratları, STK temsilcileri, Ankara İtfaiyesi ve Zabıta personeli, Arama Kurtarma Dernekleri temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, kurdele kesiminin ardından farkındalık yaratmak için parkın içerisine kurulan fotoğraf sergisinin gezilmesi ile devam etti.

 

PARK İLE AFET FARKINDALIK BİLİNCİNİN ARTIRILMASI AMAÇLANIYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Bilim Ağacı Vakfı ve Türkiye Ormancılar Derneği arasında imzalanan protokol kapsamında Ankaralılarla buluşturulan park; afet farkındalık bilincini artıracak olmasıyla Başkentte bir ilk olma özelliği taşıyor.

Parkın açılışında konuşan Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, “Geçtiğimiz Şubat ayı içinde 11 ilimizi kapsayan büyük bir deprem yaşadık. Bu depremde çok acı bir tecrübeyle iki şeyi öğrendik. Birincisi kurumsal kapasitenizle, kamusal gücünüzle hazır değilseniz depremler çok daha büyük felaketlere dönüşüyor. İkincisi ise STK’lar başta olmak üzere tüm gönüllülerinizle toplum olarak buna hazır değilseniz mücadeleniz ve kurtarma çalışmalarınız da bir noktada yetersiz kalıyor. Biz Sayın Başkanımızın insanı önceleyen belediyecilik anlayışı çerçevesinde geldiğimiz günden beri kurumsal kapasitemizi her türlü felakete, müdahaleye en hazır halde tutmak için elimizden gelen planlama ve eğitim çalışmalarını bugüne kadar yürüttük. Bu park inşallah hem bu semtimizde hem de Ankara’mızda farkındalığın artırılmasında bir nebze olsun katkı yapar diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanı Özkan Erel de afetlere karşı her zaman hazır olduklarını belirterek şöyle konuştu:

“Dünyamız ve ülkemiz tarih sayfalarında birçok kez büyük acılara neden olan afetlerle karşı karşıya gelmiştir. Yıkıcı etkisi fazla olan afetlerden biri de ne yazık ki depremlerdir. Toplumsal olarak yeterli afet bilincine sahip olduğunuz takdirde yaşanabilecek depremden ve afetlerden en zarar ile kurtulabilmemiz mümkündür. Toplum genelinde depremlere karşı bilinçli ve hazır olunmasına katkı sunmak adına her yıl 1-7 Mart Deprem Haftası olarak kabul edilmektedir. Bizler de Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak Sayın Başkanımızın önderliğinde afetlere karşı hazırlıklarımızı yapıp önlemlerimizi almış bulunmaktayız. Afet farkındalık eğitimleri düzenliyor, konferanslar, çalıştaylar düzenliyor, müdahale planlarımızı yaptık ve bu tür açılışlar ile afetlere karşı her zaman hazır olduğumuzu göstermekteyiz ve katkı sağlamaya gururla devam ediyoruz. Bilim Ağacı Vakfı’nın büyük katkılarıyla yapımı tamamlanan Afet Farkındalık Parkı’nın açılışı ile bir kez daha afet bilincine ve yaşanan tüm deprem felaketlerine vurgu yapmak istiyoruz.”

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19