ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YANGIN SÖNDÜRME TANKERİ DAĞITIMINI SÜRDÜRÜYOR

Ankara BB'si İtfaiye Daire Başkanlığı; kırsal mahallelerden gelen taleplere göre yangın söndürme tankeri dağıtımına ve kullanma eğitimlerine devam edecek.

Ankara 7.08.2023 13:31:00 0
ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YANGIN SÖNDÜRME TANKERİ DAĞITIMINI SÜRDÜRÜYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, yangına hızlı müdahale edilebilmesi, oluşabilecek can ve mal kayıplarının önüne geçilebilmesi amacıyla özellikle Başkentin kırsal mahallelerine ‘yangın söndürme tankeri’ dağıtımına devam ediyor.

Ankara İtfaiyesi, merkez ilçelerdeki itfaiye istasyonlarına çok uzak olan mahallelerdeki ekili, ormanlık ya da fidanlık gibi alanlarda özellikle yaz aylarında çıkan yangınlara müdahale için yangın söndürme tankeri gönderiyor. Tankerler; mahallelerden gelen talep sonrası muhtarlara ve belirlenen vatandaşlara yangın söndürme eğitimi verildikten sonra teslim ediliyor.

İtfaiye Daire Başkanlığı, bugüne kadar merkez ve çevre ilçelerin yanı sıra rekreasyon alanlarına 3,5 tonluk toplam 546 adet su tankeri teslim etti.

 

“YANGINLARDA CAN VE MAL KAYBINI EN AZA İNDİREBİLMEK İÇİN SU TANKERİ DAĞITTIK”

Kırsal kesimlerde çıkan yangınlara anında müdahale edilebilmesi amacıyla yangın söndürme tankeri gönderdiklerini belirten Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Genel Koordinatörü Levent Çeri, “İtfaiye Daire Başkanlığımız 46 istasyonunda 7/24 Ankara hizmet etmektedir. Can ve mal kaybını en aza indirebilmek için ilçelerdeki istasyonlarımıza uzak olan, ekili alanları olan köylerimize 3,5 tonluk yüksek basınçlı ilk müdahale araçları tasarladık. Muhtarlarımıza ve köy sakinlerinden oluşmuş gönüllü kırsal itfaiyecilere eğitimler verdik ve çok güzel dönüşler aldık” dedi. Çeri, şöyle devam etti:

“Amacımız, ilçe merkezlerimizdeki itfaiye istasyonlarımıza uzak kırsal alanlardaki can ve mal kaybını aza indirmekti. Ekili alan, anız, orman bölgelerine de verdik. Amacımız en az zararla yangını sonlandırmak. Şu anda 546 noktada tankerlerimiz mevcut… Özellikle yoğun sıcaklığın yaşandığı şu dönemlerde bu tankerlerin ilk müdahaledeki faydasını görüyoruz. Peyderpey alımlar yapıp talep olan köylerimizde dağıtımlara devam ediyoruz.

 

 ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19