ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DİKMEN YAŞLILAR LOKALİ AÇILDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi yaşlı vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla çalışmalarına devam ediyor.

Ankara 13.12.2023 17:02:00 0
ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DİKMEN YAŞLILAR LOKALİ AÇILDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yaşlıların sosyal faaliyetlerde bulunacakları, boş zamanlarını değerlendirebilecekleri ve yaşam sürecini aktif bir şekilde geçirmelerini sağlayacağı “Dikmen Yaşlılar Lokali” ni hizmete açtı.

 

DÖRDÜNCÜ LOKAL DİKMEN’E

Ankara’da yaşayan 60 yaş üstü yaşlıların boş zamanlarını verimli geçirerek, sosyal ve kültürel faaliyetlerden yararlanabilmeleri amacıyla açılan lokal içerisinde; kart oyunları, psiko-sosyal seminer destek hizmetleri, kişisel gelişim faaliyetleri, eğitsel hizmetler, sosyo-kültürel faaliyetler, müzik, nefes-yoga, tavla, müzik, satranç ve çok sayıda sosyal faaliyet bulunuyor.

Ücretsiz çay ve kahve servislerinin de olacağı lokal de; 1 birim sorumlusu, 1 temizlik personeli, 2 mutfak personeli çalışmaktadır. Ankara’da dördüncü yaşlılar lokali olan merkezin açılışına; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın eşi Nursen Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi bürokratları, daire başkanları, genel müdürler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

YANMAZ: “YAŞLI LOKALLERİMİZİN SAYISI ARTACAK”

Açılış töreninde konuşan Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Önder Yanmaz şu açıklamalarda bulundu:

“Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak, yaşlıların yaşam kalitesini artırmak, böyle güzel bir ortamda vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ın yaşlılar için planladığı en önemli projelerden birisi olan yaşlı lokallerinin dördüncüsünü sizlerle birlikte açmaktan mutluluk duyuyoruz. Dikmen Yaşlılar Lokali’nde diğer lokaller de olduğu gibi 60 yaş ve üzeri grubundaki yaşlılarımız üye olabilecekler. Ayrıca; emeklilerimiz ve mahalle sakinlerimize de hizmet edeceğiz. Biz burada birçok sosyal kültürel faaliyetin yanında ücretsiz çay, kahve hizmetleri de vereceğiz. Bu lokallerimizin sayısını da arttırmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki günlerde yaklaşık 3 lokasyonda daha yaşlı lokallerimizin sayısını arttırarak Ankara’mıza hizmet etmekten onur ve mutluluk duyuyoruz.”

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19