ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 11’İ TESCİLLİ 80 YAPIYI RESTORE ETTİ
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ankara Kalesi’nde yürüttüğü restorasyon çalışmaları kapsamında “3. Etap Sokak Sağlıklaştırma ve Çevre Düzenleme Projesi”nde önemli bir aşamayı tamamladı. ·
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ankara Kalesi’nde yürüttüğü restorasyon çalışmaları kapsamında “3. Etap Sokak Sağlıklaştırma ve Çevre Düzenleme Projesi”nde önemli bir aşamayı tamamladı. ·
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ankara Kalesi’nde 2020 yılında başlattığı restorasyon çalışmaları kapsamında, İç Kale 1. ve 2. Etap projelerinin ardından 3. Etap projesinde büyük bir aşama kaydetti. Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen titiz çalışmalar sonrası Kale’nin kalbinde yer alan ve Başkent’in belleği niteliğindeki Ankara Evleri, özgün yapısına sadık kalınarak adeta yeniden hayat buldu.
İç Kale 1. ve 2. Etap’ta 57’si tescilli olmak üzere toplam 129 yapı restore edilirken, 3. Etap kapsamında 11’i tescilli 80 yapıda daha restorasyon çalışmaları gerçekleştirildi. Böylece toplamda 68’i tescilli olmak üzere 209 yapı, bilimsel yöntemlerle ve tarihi dokuya uygun biçimde geleceğe kazandırıldı.
Proje kapsamında yalnızca yapıların cephe ve çatılarında değil; kapı, pencere, avlularında da özgünlüğü koruyan kapsamlı bir yenileme yapıldı. Görsel iyileştirmeyle sınırlı kalmayan çalışmalar kapsamında yapısal sağlamlaştırmadan, geleneksel mimarinin korunmasına kadar pek çok teknik detay titizlikle ele alındı. Bazı yapılarda merdiven, balkon gibi ahşap imalatlar ile avlu içi döşeme çalışmaları devam ediyor.
Ayrıca restorasyon süresince ev sahipleri evlerinde yaşamaya devam etti. Hiçbir yapı boşaltılmadan yürütülen çalışmalar sayesinde hem mahalle kültürü korundu hem de ABB ile vatandaşlar arasında örnek bir iş birliği geliştirildi.
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA
-
1
Başkan Akgün’den İstiklal Marşı Kabulü ve Mehmet Akif ERSO'Yu Anma Günü Açıklaması
-
2
Esra Erol Uluslararası Yardım İşaretini Programda Uygulamalı Gösterdi
-
3
Mardin'de İl Tarım Değerlendirme Toplantısı
-
4
DOĞAN BEKİN ; “İSRAİL BÖLGE İSTİKRARINA ÖNEMLİ TEHDİT OLUŞTURMAKTADIR”
-
5
Emekli maaşı ve bayram ikramiyesi ödeme tarihler açıklandı!
-
6
ANKARA BÜYÜKŞEHİR’DE RAMAZAN MESAİSİ SÜRÜYOR
-
7
ŞAHSENEM’DEN 8 MART’TA ANLAMLI KONSER
-
8
ANKARA’DA KIZILAY METRO İSTASYONU’NDA TELEFON KESİLMİYOR, OTOBÜSTE ÜCRETSİZ Wİ-Fİ VAR
-
9
En Çok Konuşulan Ekonomik Göstergeler
-
10
İTÜ ARI TEKNOKENT VE TOGG’DAN GİRİŞİM ODAKLI STRATEJİK İŞ BİRLİĞİ
-
11
Gemlik’te Dilencilere Geçit Yok
-
BIST 100
16193,56%0,17
-
DOLAR
44,11% 0,07
-
EURO
50,87% -0,01
-
GRAM ALTIN
7307,94% -0,38
-
Ç. ALTIN
11826,62% 0,00



