ANKARA AŞTİ`DE ROBOTLU TEMİZLİK

Sağlık 8.09.2013 12:10:02 0
ANKARA AŞTİ`DE ROBOTLU TEMİZLİK

Her gün yüz binlerce kişiyi ağırlayan, Başkent’in giriş kapılarından AŞTİ’de, modern teknoloji ürünleri kullanılarak temizlik ve bakım çalışmaları yapılıyor. 
Yurtiçi ve yurtdışından Başkent’e gelen ve konuklarını modern ve temiz dev bir tesiste karşılamak için çalışan Büyükşehir Belediyesi, AŞTİ’nin yüksek tavanlarındaki temizlik, bakım ve onarım çalışmalarını yüksek teknolojili liftlerle gerçekleştiriyor. AŞTİ’nin uzman personelinin kullandığı ve Türkiye’de ilk kez AŞTİ’de hizmet veren liftlere binen temizlik ve bakım personeli 16 metre yüksekliğindeki AŞTİ tavanlarına kolaylıkla ulaşabiliyor.

-“ÖRÜMCEK” YOLCULARIN İLGİ ODAĞI 
AŞTİ çalışanlarının “Örümcek” diye tanımladığı BOM’lu lift, 21 metre yüksekliğe kadar yükselebiliyor. Uzaktan kumanda ile kullanılan lift, cam silme, boya, lamba değiştirme, afiş asma, tavan tadilatı gibi görevlerde personelin en büyük yardımcısı olarak görev yapıyor. 
Türkiye’deki otobüs terminalleri içinde ilk kez Ankara’da kullanılan BOM’lu lift, AŞTİ’ye gelen yolcuların ve çocukların da büyük ilgisini çekiyor. 
“Tavşan” ve “Kaplumbağa” hızlarında kullanılabilen BOM’lu lift, AŞTİ’nin tavan yüksekliğine uyan çok fonksiyonlu yapısı sayesinde çevresine zarar vermeden çalışıyor.

-“MAKASLI” LİFT
AŞTİ’de temizlik ve bakım çalışmalarında personelin en büyük yardımcısı olan bir diğer lift ise “Makaslı” olarak adlandırılıyor. “Makaslı lift”, “Örümcek”in giremediği yerlere ulaşıyor ve 10 metrelik yüksekliğe kadar çıkabiliyor. 
Üzerindeki kumanda paneli ile çalıştırılan “Makaslı lift” de tıpkı “Örümcek” gibi “Tavşan” ve “Kaplumbağa” hızlarında kullanılabiliyor. 
Türkiye’nin Başkent’inin giriş kapılarından biri olan, her gün yüz binlerce vatandaşın giriş çıkış yaptığı AŞTİ’nin hijyen ve bakımına büyük önem veren Ankara Büyükşehir Belediyesi, 24 saat yüzlerce temizlik ve bakım personeli ile temizlikten taviz vermiyor. Temizlik ve bakım çalışmalarının yanı sıra üst seviyede güvenlik hizmetinin de verildiği AŞTİ, raylı sistem ağı ile de Türkiye’de “örnek” terminal olarak öne çıkıyor.


ABDULLAH ORTAÇ-ANKARA


Anahtar Kelimeler:
25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10319,96%1,59
  • DOLAR

    32,26% 0,32
  • EURO

    35,15% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2469,04% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,40