ANKARA ALTINDAĞLI BAYANLAR MARDİN`E HAYRAN KALDI

Altındağ Belediyesinin Organizasyonu ile Mardin`e giden Altındağlı Bayanlar,Mardin`in tarihi ve Turistik yerleri ile Tarihi Mardin Camilerini gezerek,Mardin`e Hayran kaldı.

Mardin 8.05.2014 11:37:03 0
ANKARA ALTINDAĞLI BAYANLAR MARDİN`E HAYRAN KALDI

Altındağ Belediyesinin Organizasyonu ile Mardin`e giden Altındağlı Bayanlar,Mardin`in tarihi ve Turistik yerleri ile Tarihi Mardin Camilerini gezerek,Mardin`e Hayran kaldı.

Mardin inanç ve kültür turizmi bakımından dünyanın en eski ve en zengin kültürlere sahip bir kentimiz.Mardin dünyanın dört bir yanından gelen yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiği bir kent olma yolunda... Mardin Tarihi Evleri ve Zengin kültürü,Hoşgörüsü ile Venedik ve Kudüs gibi artık turist akınına uğruyor.

7 din ve 7 dilin konuşulduğu Mardin`de yaşanan hoşgörü ortamının kente gelen yerli yabancı turistlerin yoğun ilgisini çekmesi ve "Tarihi ve mimari dokusuyla açık hava müzesi görünümde olan Mardin`in, ilkbaharla birlikte turist akınına uğraması Mardin esnafını da sevindirdi. Mardin`de ezan ve çan sesi birbirine karışıyor. Kimse kimsenin inancına karışmıyor. Bunu gezide fark eden yerli ve yabancı turistler, döndüklerinde yakın akraba ve dostlarına bu farkı yansıtarak, bu yöndeki akışı süreklileştiriyor. Kenttin ekonomik çarkı dönüyor. Dünyada inanç ve kültür turizminin önemli merkezleri arasında yer alan Mardin`i ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayının artmasıyla birlikte, kentteki otellerde de doluluk oranı yüzde doksanlara ulaştı.

2013 yılında 23 bin kişiyi Konya, Şanlıurfa, İstanbul ve Çanakkale’ye götüren Altındağ Belediyesi, kültür gezilerine hız kesmeden devam ediyor. Altındağ Belediyesi’nin düzenlediği kültür gezileri programına bu yıl Mardin’de eklendi.
5 Mayıs’ta başlayan Mardin seferleri tüm hızıyla sürüyor. Altındağ Belediyesi tarafından düzenlenen Mardin Seferleri Haziran’a kadar sürecek ,Mardin gezilerine, 1200 Altındağlının götürülmesi planlanıyor. Önder ve Karakum mahallelerinin ardından sıra Doğantepe Mahallesi’ne geldi. 45 kişilik bir kafile daha uçakla Mardin’in yolunu gönderildi.
Mardin`e giden Altındağlı Bayanlar,Mardin`in tarihi ve Turistik yerleri ile Tarihi Mardin Camilerini gezerek,Mardin`e Hayran kaldı.

 

ABDULLAH ORTAÇ-ÖZEL HABER


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,41% -0,17
  • EURO

    34,69% -0,64
  • GRAM ALTIN

    2439,57% 0,15
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19