ANKARA ALIŞVERİŞ FESTİVALİNE İNDİRİM DESTEĞİ

Başkent Ankara`da Alışveriş Festivaline az günler kala ,hazırlıklar sürüyor.Alışveriş merkezlerinin (AVM) yöneticileri de tek tek söz alarak festival hakkındaki görüşlerini açıkladılar. AVM yöneticileri, festivalin Ankara ekonomisine katkı sağladığını bel

16.08.2014 14:06:16 0
ANKARA ALIŞVERİŞ FESTİVALİNE İNDİRİM DESTEĞİ

Başkent Ankara`da Alışveriş Festivaline az günler kala ,hazırlıklar sürüyor.Alışveriş merkezlerinin (AVM) yöneticileri de tek tek söz alarak festival hakkındaki görüşlerini açıkladılar. AVM yöneticileri, festivalin Ankara ekonomisine katkı sağladığını belirterek, destek vermeyi sürdüreceklerini ifade ettiler. Ankara Giyim Sanayicileri Derneği’nden sonra AVM yöneticileri de dünyaca ünlü bir mankenin festival yüzü olmasını ve festivalin başlangıç gongunu vurmasını istediklerini kaydettiler.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci,Ankara’nın ekonomik ve sosyal yönden gelişmesi için oda olarak öncülük ettiklerini belirterek, “Elini taşın altına koymak isteyen herkes harekete geçsin.  Ankara’yı sadece siyasetin başkenti olmaktan çıkarıp, ticaret ve turizmin de başkenti yapalım” dedi.

 ATO Başkanı Salih Bezci, ATO Yönetim Kurulu Üyeleri İbrahim Uyanık ve Galip Yeşilbaş, Ankara Alışveriş Festivali (Ankara Shopping Fest-ASF) İcra Kurulu Başkanı Yüksel Tavşan ve kurul üyeleriyle birlikte Başkent’in farklı kesimleriyle gerçekleştirdiği festival hazırlık buluşmalarına devam ediyor. Bezci, tekstil ve giyim sanayicilerinin ardından, kozmetik ürünler, kuaför ve güzellik salonları, gözlükçülük, fotoğrafçılık ve sağlık sektörleri temsilcileri ile Siteler esnafı, alışveriş merkezleri yöneticileri ve gıda perakendecileri sektör temsilcileriyle bir araya geldi.

 Festival fikrinin doğuşundan bugüne kadar yaşanan süreci özetleyen Bezci, Ankara’yı marka şehir haline getirmenin yolunun alışveriş festivalinden geçtiğini söyledi. Tüm dünyada ülkelerin, marka haline getirmek istedikleri şehirlere yatırım yaptığının altını çizen Bezci, Birleşik Arap Emirlikleri’nden biri olan ve yakın zamana kadar dünyada adı bile bilinmeyen Dubai’nin alışveriş festivalleriyle tanındığını anlattı. Bezci, “Dubai öyle bir hale geldi ki bugün alışveriş festivali denince Dubai, Dubai denince de alışveriş festivali akla geliyor” dedi.

 Ticaret Odası olarak Ankara Alışveriş Festivali’ne çok ciddi bütçe ayırdıklarını belirten Bezci, “Tüm çabamız Ankara’yı marka şehir haline getirerek turizm geliri yoluyla kalkındırmaktır”diye konuştu. 

  -FESTİVALİN DÖRT TEMELİ-

 ASF İcra Kurulu Başkanı Yüksel Tavşan da 3.Ankara Alışveriş Festivali hazırlıkları hakkında bilgi verdi. Festivalin dört temel üzerine inşa edildiğini anlatan Tavşan, “Cadde ve sokaklara taşacak etkinlikler, yurtiçi ve yurtdışından turist çekecek reklam kampanyası, katılımcıların yüzlerini güldürecek hediye çekilişleri ve indirimli konaklama ve seyahat bu dört temelimizi oluşturuyor” dedi.     Tavşan, Başkent’teki ticari sektörleri, belirlenen günlerle sınırlı “şok indirimler” yapmaya davet etti.

 

 -FESTİVALE “İNDİRİM” DESTEĞİ-

 Ankara Alışveriş Festivali konusunda görüş ve önerilerini açıklayan Siteler esnafı ile meslek komiteleri üyeleri ise festivale indirimler yaparak destek vermek istediklerini belirttiler. İndirimlerin ne şekilde ve nasıl yapılacağına ilişkin ayrıntılar hakkında daha sonra bilgi verebileceklerini belirten sektör temsilcileri, Ankara için yapılacak tüm projelere açık olduklarını da ifade ettiler.

 

 -ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ DE ÜNLÜ MANKEN İSTEDİ-

 Alışveriş merkezlerinin (AVM) yöneticileri de tek tek söz alarak festival hakkındaki görüşlerini açıkladılar. AVM yöneticileri, festivalin Ankara ekonomisine katkı sağladığını belirterek, destek vermeyi sürdüreceklerini ifade ettiler. Ankara Giyim Sanayicileri Derneği’nden sonra AVM yöneticileri de dünyaca ünlü bir mankenin festival yüzü olmasını ve festivalin başlangıç gongunu vurmasını istediklerini kaydettiler.

 

 ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA
    HABER:ABDULLAH ORTAÇ

26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,50% 0,21
  • EURO

    34,71% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2489,07% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71