ANKARA ACİL ÇAĞRI MERKEZİNDE İNCELEME

İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar 112 Acil Çağrı ve Mobese Merkezinde incelemelerde bulundu.

Sağlık 11.02.2014 08:30:26 0
ANKARA ACİL ÇAĞRI MERKEZİNDE İNCELEME

İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar  112 Acil Çağrı ve Mobese Merkezinde incelemelerde bulundu.

                
İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş,  112 Acil Çağrı merkezi inşaatının son durumu ve Mobese Merkezi hakkında teknik ve idarî personelden bilgi aldı.

        Başkentteki kamu kurumlarınca yürütülen tüm çağrı merkezlerini tek çatı altında toplamayı hedefleyen projenin gerçekleştirilmesine Ankara Valiliği olarak çok önem verdiklerini söyleyen Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, Ülkemizde farklı acil çağrı için hâlen farklı hizmet numaraları kullanıldığını belirterek “Proje tamamlandığında başkentte hizmet veren 110 itfaiye, 112 Hızır Acil, 155 Polis İmdat ve 156 Jandarma ile diğer zaruri numaraları tek merkezde ve tek numara altında toplayarak 7/24 esasına göre etkin ve verimli bir şekilde hizmet sunmayı hedefliyoruz. Ankara da kurulacak bu merkez aynı zamanda ilgilenenlere model olacak niteliklere sahip olacaktır.” dedi.

         Vali Yüksel, 112 Acil Çağrı Merkezi sisteminin “Acil durum çağrısı yapma halinde vatandaşlarımızın birden çok numara yerine tek bir numarayı öğrenmeleri” ve “Acil yardım çağrısı alındıktan sonra en kısa sürede olay mahalline ya da acil durumdaki kişiye ulaşabilmek” gibi hayati değer taşıyan iki önemli amaç ve işlevinin olduğunu söyledi.

               
Acil durumlara ivedilikle müdahale edebilme hususunda koordinasyonun önemini vurgulayan Vali Yüksel “Acil Çağrı Merkezleri Projesinde, sağlık, itfaiye, jandarma, polis ve Valiliklerce gerekli görülen diğer birimlerin aynı mekânda olduğu ve koordinasyon imkânı sağlayan co-location modeli tercih edilmiş ve çalışmalar buna göre yapılandırılmıştır. Bu modelde çağrının alınması, olayların takip ve koordinasyonu aynı salon içerisinde bulunan görevliler tarafından yerine getirilecektir.”dedi.

               
Sistemin işleyişi hakkında bilgiler veren Vali Yüksel “Acil yardım çağrısı amacıyla herhangi bir vatandaşımız tarafından 112 Acil Çağrı Merkezi arandığında, sabit hatlardan gelen çağrılarda eş zamanlı olarak arayan kişinin isim, adres ve konum bilgisi yazılım üzerinden Türk Telekom A.Ş. tarafından çağrı ile birlikte 112 Acil Çağrı Merkezine iletilecektir. Mobil hatlar üzerinden yapılan çağrılarda ise çağrının yapıldığı yerle ilgili olarak, şu anki teknolojiyle baz istasyonlarının kesişim noktaları esas alınarak yaklaşık bir yer belirlenmesi mümkün olacaktır. 112 Acil Çağrı Merkezlerinde kullanılacak yazılım, coğrafi bilgi sistemi ile entegre bir yazılım olduğu için bu sistem sayesinde vatandaştan isim ya da adres sormaya gerek kalmayacağı için zamandan tasarruf sağlanacaktır.” dedi.

               
Vali Yüksel “İl Özel İdaresi alanının bir bölümünde inşasına devam edilen Acil Çağrı Merkezinin sosyal donatılarına kadar bütün detayları en ince ayrıntısına kadar düşünülerek hizmete sunulacağını” söyledi.

           
İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş,Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar  Ankara Valiliğinin Varlık Mahallesindeki Özel İdare kampüsünde bulunan Kent Güvenliği Yönetim Sistemi Merkezini de (KGYS-MOBESE) ziyaret ederek çalışmaları yerinde izlediler.
  


ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


29° / 16.5°
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,54% 0,13
  • EURO

    34,87% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2434,65% 0,09
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36