ANKARA VALİSİ YOPACA İL MÜFTÜLÜĞÜNÜ ZİYARET ETTİ

Ankara Valisi Sayın Ercan Topaca, 13.04.2017 Perşembe günü saat 14.00?te İl Müftülüğü?nü ziyaret etti.

16.04.2017 09:48:43 0
ANKARA VALİSİ YOPACA İL MÜFTÜLÜĞÜNÜ ZİYARET ETTİ

Ankara Valisi Sayın Ercan Topaca, 13.04.2017 Perşembe günü saat 14.00’te İl Müftülüğü’nü ziyaret etti.  

 

Müftülük girişinde Vali Yardımcısı Recep Erkılıç, İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu ve İl Müftü Yardımcıları tarafından karşılanan Vali Ercan Topaca, ilk olarak İl Müftülüğü makam odasına çıkarak İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu’nu makamında ziyaret etti. 

 

Vali Topaca, daha sonra ilçe müftülerinin de hazır bulunduğu toplantıda, ilimiz genelinde verilen din hizmetleri hakkında Müftü Sönmezoğlu’ndan brifing aldı. 

 

Toplantı sonunda bir değerlendirme yapan Vali Topaca, din hizmetlerinin önemine vurgu yaparak, “Bu hizmeti, ehil olanlar yapmalıdır. Ehil olmayanların bu hizmeti yapma imkânı yoktur. Devletin yetki verdiği, meşru anlamda bu hizmetleri yürüten, koordine eden sizlersiniz. Dolayısıyla sizlerin, din hizmetlerinin sunumu konusundaki başarınız, gayretiniz, samimiyetiniz, bu işlerin en güzel şekilde sunulması, ülkemizin bekası için, neslimizin korunması için, milletimizin geleceğe emin adımlarla ilerlemesi için çok önemli.”

 

Bugün toplumsal olarak, millet olarak çektiğimiz birçok sıkıntının kaynağında, din hizmetlerinin sağlıklı bir şekilde sunulamamasının getirdiği sıkıntılar olduğunu söyleyen Vali Ercan Topaca, bu hizmetler iyi bir şekilde sunulduğunda, dinimiz en güzel şekilde anlatıldığında, uyuşturucu sorunumuzun olmayacağını, hırsızlık sorunumuzun olmayacağını söyleyerek, “Toplumsal ahlakın kabul etmediği yanlış işlerin de olacağını düşünmüyorum. Çünkü Allah korkusu olan, iyi bir din eğitimi almış bir kişinin, dinimiz tarafından hoş görülmeyen veya toplum tarafından hoş görülmeyen davranışları yapması mümkün değildir. Bu kapsamda dini hizmetlerin sunumu konusunda çocuklara ve gençlere yönelik hizmetlerin en iyi şekilde sunulması konusunda olağanüstü bir gayret sarf etmenizi istiyoruz.” dedi. 

 

Vali Ercan Topaca, toplantının sonunda İl Müftüsü Sönmezoğlu’nun şahsında din hizmetlerinin yürütülmesinde görev alan tüm görevlilere teşekkür etti.   

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,6%3,14
  • DOLAR

    32,20% 0,00
  • EURO

    35,07% 0,22
  • GRAM ALTIN

    2535,25% 1,40
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00