Ankara Valisi Ercan Topaca Mardin?den Gelen Öğrencilerle Ankara Konağında Bir Araya Geldi

Ankara Valisi Ercan Topaca, 03 Mayıs 2018 Perşembe günü saat 18.30?da ?Biz Anadolu?yuz? projesi kapsamında Mardin?den gelen öğrencilerle akşam yemeğinde bir araya geldi.

4.05.2018 23:08:09 0
Ankara Valisi  Ercan Topaca Mardin?den Gelen Öğrencilerle Ankara Konağında Bir Araya Geldi

Ankara Valisi  Ercan Topaca, 03 Mayıs 2018 Perşembe günü saat 18.30’da “Biz Anadolu’yuz” projesi kapsamında Mardin’den gelen öğrencilerle akşam yemeğinde bir araya geldi. 

 

Ankara Konağı’nda gerçekleştirilen programa ayrıca Vali Yardımcısı Ali Sözen, Yenimahalle Kaymakamı Selda Dural, İl Millî Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Kâmil Özer, Ankara Kulübü Derneği Başkanı Metin Özaslan ve misafir öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

 

Ankara Valisi Sayın Ercan Topaca, Türkiye’nin en güzel illerinden biri olan Mardin’den, memleketimizin kalbi Ankara’ya “Biz Anadolu’yuz” programı kapsamında gelen öğrencileri ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek “Ülkemizin her bölgesinin farklı bir güzelliği var. Mardin’e birkaç defa gittim, gezdim, gördüm. Türkiye’nin en tarihî, en güzel ve en zengin şehirlerinden biridir Mardin. Belki siz orada yaşıyorsunuz, bunun farkında değilsiniz. O tarihin, o güzelliklerin, o verimli toprakların sahibi sizlersiniz, bizleriz. Bu kadar güzel bir şehirden Ankara’ya -ülkemizin ikinci büyük kenti, Cumhuriyetimizin kurulduğu, Kurtuluş Savaşı’nın yönetildiği başkentimize- geldiniz. Bu gezinin, bu programın sizler için hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

 

Vali Topaca, Mardinli öğrencilerin program dâhilinde Ankara’nın en önemli yönetim merkezlerini, Cumhurbaşkanlığı Külliyesini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, eski Meclisi, birçok kamu hizmet binasını, Ankara’nın tarihî ve kültürel mekânlarını gezeceklerini, bu programda kendilerine eşlik edecek Ankaralı öğrenci kardeşleriyle tanışıp onlardan bilgiler alacaklarını söyledi ve şunları kaydetti: “Benim sizlere tavsiyem, bu fırsat her zaman ele geçmez, Mardin’deki her öğrenciyi de buraya getiremiyoruz. İçinden belli bir grup, Biz Anadolu’yuz Projesi kapsamında Ankara’ya getirdi. Bundan ne amaçlıyoruz? Neden böyle bir programı yaptık? Sizlerin ülkemizin diğer yerlerini de görmeniz, başkentimizi tanımanız, başkentimizde nasıl bir hayat var, görmeniz ve kendi şehrinizdeki şartlarla kıyaslamanız, buradaki misafirperverliği, buradaki kardeşliği görmeniz için sizleri buraya davet ettik. Biz diyoruz: Ülkemiz bir bütün, hepimiz kardeşiz. Hepimiz birbirimizi seviyoruz. Bu kardeşliği, bu sevgiyi göstermek için devletimiz bu programı yapıyor. Benim tavsiyem, bu program süresince çok dikkatli bir gezi yapmanız, olayları ve gittiğiniz kurumları iyi bir şekilde gözlemlemeniz; buradan dönünce de burada gördüğünüz güzellikleri, olayları arkadaşlarınıza, annenize, babanıza, kardeşlerinize anlatmanız. Hatta şunu tavsiye ediyorum: Ankara gezisini kısa bir rapor hâline getirin. Bir süre sonra bazı şeyleri unutursunuz ama onu yazar, kâğıda dökerseniz yıllar sonra da okuyup veya ailenize, arkadaşınıza da okutmak suretiyle bu güzellikleri, ülkemizin zenginliğini kendi şehrinizdeki insanlarımıza, çocuklarımıza da anlatma fırsatı bulursunuz.”

 

Yazmayı, kitap okumak kadar önemsediğini vurgulayan Vali Topaca, ‘Yolculukta kitap getiren ve kitap okuyan var mı?’ diye sorduğunda kitapla gelen, yolda kitap okuyan arkadaşlar olduğunu memnuniyetle müşahede ettiğini ve herkesin çantasında kitap olmasını istediğini ifade ederek “Okuyan insandan bu ülkeye zarar gelmez. Yazan insandan bu ülkeye zarar gelmez. Okuyan ve yazan insan, okumayanla bir değildir. Okuyan ve yazan insanın muhakemesi, anlaması ve başarısı daha fazla olur, bunu unutmayın. Hepiniz ortaokul, lise seviyesindesiniz, önümüzdeki dönemlerde birçok sınavlara gireceksiniz, hayata atılacaksınız. Okuyarak hayattaki başarınızı artırabilirsiniz. Anlama kabiliyetiniz artar, dünyaya bakışınız artar, ezberci olmazsınız. Karşılaştığınız ve gördüğünüz olayları okuduğunuz bilgiler ışığında sağlıklı bir şekilde yorumlarsınız. Kimsenin sizi yanlış yönlendirmesine okumak yoluyla izin vermezsiniz. 

 

Bir o kadar yazmak da önemlidir. Her bir evladımızın az da olsa bir şeyler yazmasını, duygu ve düşüncelerini, sevgisini, gördüklerini kâğıda dökmesini istiyoruz. Bizim toplumumuzda yazma konusunda ciddi bir eksiklik var. Sizlerden bunu özellikle istirham ediyorum. Gezdiğiniz, gördüğünüz güzellikleri en güzel şekilde yazın ve onları saklayın. İleride sizlerde bu ülkenin yöneticileri olacaksınız. Biz de otuz kırk sene önce sizin gibiydik. Bize de öğretmenlerimiz, yöneticilerimiz benzer nasihatlerde bulundu. Belli bir süre sonra ülkenin sorumluluğu bize geçti. Bu sorumluluğu biz de sizlere devredeceğiz. Çok okuyan, düşünen, akıllı hareket eden, düşündüğünü yazabilen ve ülkesini seven nesiller istiyoruz. Bu konuda sizlere güveniyor, sizlere inanıyoruz. 

 

Okumanın sınırı olmayan bir hazine olduğunu, okuyarak binlerce yıl önce yaşamış insanların tecrübelerini, aynı sıkıntıları çekmeden öğrenmiş olduğumuzu vurgulayan Vali Topaca “Okuyunca hayatın risklerini, tehlikelerini daha iyi görür ve güzergâhınızı ona göre ayarlarsınız. Sizlerin iyi yetişmenizi çok önemsiyoruz. Devletimiz bu konuda hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyor. Bizler de ülkemiz için insanlık için çok çalışarak borcumuzu ödeyeceğiz. Kötü niyetlilere pirim vermeyerek bu ülkenin birliğine, bütünlüğüne sahip çıkacağız.” diye konuştu.   

 

Sözlerine “Ankara gerçekten tarihi bir şehirdir. Gezdiğiniz yerleri, tarihi eserleri dikkatli inceleyin. Buralarda başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere devletimizi kuran büyüklerimizin de gezdiğini, dolaştığını düşünün.” diye devam eden Vali Ercan Topaca öğrencilerin Ankara’daki programlarının öğretici, ufuk açıcı olmasını diledi ve bu tür organizasyonların kardeşliğimizi, birlik beraberliğimizi pekiştireceğini umduğunu söyledi. 

 

Ankara Kulübü Derneği Başkanı Metin Özaslan, Mardin’den gelen misafir öğrencilere Ankara Kulübü Derneğinin 1932 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Seğmenlik görevini, 27 Aralık ruhunu yaşatın” talimatıyla kurulduğunu anlattı. Seğmenlerin Kurtuluş Savaşı’na, Millî Mücadele’ye sayısız katkıları olduğunu, Ankaralı önderlerin Ankara Kulübü Derneğinin büyükleri olduğunu söyledi. Başta seğmenlik görevini, Ankara’nın değerlerini, geleneksel kimliğini yaşattıklarını belirtti. Güneydoğumuzun güzel şehrinden gelen öğrencileri ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. 

 

Konuşmaların ardından Seğmenler gösterisi yapıldı ve toplu hatıra fotoğrafı çekildi. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

 

27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04