ANKARA ULUSLARASI EKMEK FESTİVALİNE HAZIR

Ankara, içeriği ile en büyük Uluslararası Ekmek Festivaline hazırlanıyor. Uluslararası alanda birçok başarılı projeye imza atmış isimler aynı platformda buluşuyor.

6.10.2017 10:17:31 0
ANKARA ULUSLARASI EKMEK FESTİVALİNE HAZIR

Ankara, içeriği ile en büyük Uluslararası Ekmek Festivaline hazırlanıyor. Uluslararası alanda birçok başarılı projeye imza atmış isimler aynı platformda buluşuyor. RuAn Fuarcılık organizasyonu ile gerçekleştirilen festivalin tanıtım toplantısı Hotel Houston’da gerçekleştirildi. “Ekmeksiz Diyet Olmaz” diyen Hatice Karslıoğlu, “Ekmeğe Fısıldayan Kadın” Mine Ataman, Fırıncılar Konfederasyonu Genel Sekreteri, ATİD Başkanı Birol Akman ve Proje Koordinatörü Yeliz Göçbak katılımı ile gerçekleşen tanıtım toplantısına basın mensupları yoğun ilgi gösterdi….

Sofraların vazgeçilmezi ekmeğin 10 bin yıllık bilinmeyen tarihi gün yüzüne çıkıyor. Türk kültüründe kutsal kabul edilen ekmek, özgün kültür ile sentezlenerek Uluslararası Ekmek Festivali’nde farklı bir bakış açısı kazanacak.

“HATİCE KARSLIOĞLU İLE DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR KONUŞULUYOR”

“Ekmeksiz Diyet Olmaz” diyen Hatice Karslıoğlu: Anadolu’nun bağrından gelen bir diyetisyenim. Yaptığım geziler sonucu ekmeğimizin ne kadar değerli olduğunu, mutfağımızı sahiplenmemiz gerektiğini gördüm. Hem beslenme uzmanı gözü ile hem Anadolu bağrında yaşayan diyetisyen olarak bizim ekmeğimiz kilo aldırmıyor diyorum. Lahmacunlarımızı, pidelerimizi insanlar aç kalmasın diye sofralarından eksik etmiyoruz. Beslenme alışkanlıklarından uzaklaşılmadan katı diyetler olmadan insanların sağlıklı yaşamaları amacım. Bu konudaki tüm çalışmalarımız ile başarılı sonuçlar elde ediyoruz.” dedi.

“EKMEK KÖYÜNÜN MUHTARI MİNE ATAMAN’DAN EKMEĞİN TARİHİ”

Tanıtım toplantısında Türkiye ve Dünya’da ekmek yapımı konusunda sergilediği çalışmalar ile bilinen “Ekmeğe Fısıldayan Kadın” Mine Ataman: “M.Ö 10 bin yılında Urfa Göbeklitepe’de bilge bir kadın Anadolu’nun buğdayını toprakla buluşturuyor. O gün bugündür toprağa ana denmeye başlıyor. Tüm buğdayların kökeni Anadolu’dan dünyaya yayılıyor. Bugün bizler yaşıyorsak kültürel ve sanatsal üretimler yapabiliyorsak buğdayın sayesindedir.” dedi

Uluslararası Ekmek Festivali Proje Koordinatörü Yeliz Göçbak: Ülkemizde çok güzel etkinlikler yapılıyor. Bu sene de ekmek üzerinden festival yapmak bizler için gurur verici. Sürdürülebilir, gelişime açık olan bir festival arzulayarak çıktığımız yolda Uluslararası Ekmek Festivali ile önce Ankara’ya sonra ülkemize büyük bir festival kazandıracağız.” dedi.  

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10319,96%1,59
  • DOLAR

    32,26% 0,32
  • EURO

    35,15% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2469,04% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,40