ANKARA`NIN GÖLBAŞI İLÇESİNDE MEYDANA GELEN TRAFİK KAZALARI TBMM GÜNDEMİNE TAŞINDI

Ankara Milletvekili ve CHP Grup Başkanvekili Levent GÖK, Başbakan Binali Yıldırım tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde Gölbaşı ilçesine bağlı köy sapaklarında görüş açısını daraltan ve kazalara neden olan olumsuzlukların gider

20.06.2016 13:31:37 0
ANKARA`NIN GÖLBAŞI İLÇESİNDE MEYDANA GELEN TRAFİK KAZALARI TBMM GÜNDEMİNE TAŞINDI

Ankara Milletvekili ve CHP Grup Başkanvekili Levent GÖK, Başbakan Binali Yıldırım tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde Gölbaşı ilçesine bağlı köy sapaklarında görüş açısını daraltan ve kazalara neden olan olumsuzlukların giderilmesi, kazaların önlenmesi için kavşak çalışmalarının niçin başlatılmadığını sordu. 

Önergesinde, Gölbaşı-Haymana yolu orta refüj ağaçlandırma çalışmasında da ağaçların trafikte görüş alanını daraltımaması için alınması gereken önlemleri de soran GÖK'ün yazılı soru önergesi şöyle: 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Binali YILDIRIM tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim. 20.06.2016

 

 

              Levent GÖK

                                                                                    Ankara Milletvekili

                                                                                CHP Grup Başkanvekili

 

Gölbaşı-Haymana yolundaki kavşaklarda alınmayan önlemler nedeniyle artan trafik kazaları can almaya devam ediyor. Ölümlü kazaların yanı sıra birçok yurttaşın yaralandığı kazaların önlenmesi için özellikle mahalle/köy sapaklarındaki kavşakların elden geçirilmesi, yeniden düzenlenerek güvenli trafik akışının ivedilikle sağlanması gerekmektedir.

En son 5 Haziran 2016 tarihinde Ballıkpınar Mahallesi Kavşağındaki kazada 2 si ağır 5 kişi yaralanmış, geçtiğimiz günlerde ise Hacılar kavşağında meydana gelen trafik kazasında bir kişi yaşamını yitirmiştir.

Gerekli önlemlerin alınmasında gecikilmesi halinde ölümlü ve yaralanmalı kazaların daha da artacağından endişe edilmektedir.

Bu bağlamda;

1-Adeta ölüm tuzağı konumunda bulunan Gölbaşı ilçesi Mogan Park çıkışı, Hacılar Mahallesi sapağı, Hacıhasan Mahallesi sapağı ve Ballıkpınar Mahallesi sapağında görüş açısını daraltan engelleri ortadan kaldırmak üzere güvenli  trafik seyrine imkan tanıyacak kavşak çalışması niçin başlatılmamaktadır?

2-Özellikle yabancı sürücüler açısından ölüm tuzağı olarak ifade edilen bu sapaklardaki kavşak çalışmasının hemen başlatılması için  bir talimat verecek misiniz?

3-Gölbaşı Haymana yolunda yapımı devam etmekte olan orta refüj ağaçlandırma ve bitki dikimi çalışmasında özellikle köy sapaklarında ağaçların ve diğer bitkilerin görüş alanını daraltarak kör noktalar oluşturmaması için ilgililere bir talimat verecek misiniz?   

4- İncek mevkiinde de ana ve ara yollarda trafikte sıkıntı yaratarak ölümlü kazalara neden olan kör noktaların tespiti ve gerekli önlemlerin alınması için bir çalışma başlatacak mısınız?

5-Hafta sonları Ankara’dan Mogan Park’a gelen kent sakinleri dönüşte trafiğin kilitlenmesiyle büyük sıkıntı yaşıyorlar. Alternatif yol olmayışı nedeniyle, bir trafik kazası halinde sıkıntının ambulansların hizmet vermesini dahi mümkün kılmayacak boyutlara ulaştığı gerçeği karşısında ne yapmayı düşünüyorsunuz?   


31.6° / 19.8°
  • BIST 100

    10920,06%0,19
  • DOLAR

    32,20% 0,07
  • EURO

    35,03% 0,54
  • GRAM ALTIN

    2452,72% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3936,13% -1,58