ANKARA`NIN BAŞKENT OLUŞUNUN 94.YILDÖNÜMÜ KONSERLE KUTLANDI

Ankara`nın Başkent oluşunun 94. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Kongre Merkezi?nde Türk dünyasının farklı ülkelerinden gelen sanatçılar tarafından konserler verildi.

14.10.2017 12:41:41 0
ANKARA`NIN BAŞKENT OLUŞUNUN 94.YILDÖNÜMÜ KONSERLE KUTLANDI

 

Ankara'nın Başkent oluşunun 94. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Kongre Merkezi’nde Türk dünyasının farklı ülkelerinden gelen sanatçılar tarafından konserler verildi.
 
Türk Dünyasının Başkenti Ankara Konserleri etkinliği kapsamında Ankara’nın başkent oluşunun 94. yılı büyük bir coşkuyla kutlandı.  Ankara Kulübü Derneği öncülüğünde gerçekleştirilen konser öncesinde yakılan sinsin ateşi etrafında oyunlar oynandı.
 
Konser öncesi sahne alan Ankara Kulübü Seymenleri Ankaralıların beğenisini kazanırken Türk Dünyasından gelen sanatçılara Ankaralılar eşlik etti.
 
Gecede aynı zamanda çeşitli alanlarda Ankara'ya hizmet verenlere Ankara'nın Oskarı olarak bilinen Seymen Heykeli verildi.
 
CUMHURİYET, ATATÜRK VE ANKARA BİR BÜTÜNDÜR
 
Konserin açılış konuşmasını yapan Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan Ankara'nın Atatürk ve Cumhuriyet ile bir bütün olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: Bizler Ankaralılar olarak Cumhuriyetimizin kurucusu, ebedi hemşehrimiz ve Atamız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı yolda ilerlemeye devam edeceğiz. Aydınlık yarınları çocuklarımız, gelecek nesillerimiz için bu yolda inşa edeceğiz.
 
ANKARA DÜNYADAKİ TÜM TÜRKLERİN BAŞKENTİ
 
Açılış töreninde konuşma yapan Yenimahalle Belediye Başkanı Fetih Yaşar, Atatürk’ün Ankara’yı sadece Türkiye’nin değil tüm Türk Dünyasının başkenti ilan ettiğini hatırlatırken, etkinlik içeriğinin buna hizmet ettiğini belirtti.
 
 
 
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90