ANKARA MAREV KÜLTÜR EVİ`NDE İLK FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

Fotoğraf sanatçısı E.Serap Erdem`in "Gönül Gözüm`den " Fotoğraf sergisi Ankara MAREV Mardin Kültür Evi`nde fotoğraf sevenlerle buluştu.

5.11.2018 08:27:18 0
ANKARA MAREV KÜLTÜR EVİ`NDE İLK FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

Fotoğraf sanatçısı  E.Serap Erdem'in "Gönül Gözüm'den "  Fotoğraf sergisi Ankara MAREV Mardin Kültür Evi'nde fotoğraf sevenlerle buluştu.

 

3-7 Kasım tarihleri arasında açık olacak sergi,7 kasım tarihine kadar fotoğraf severlere açık olacak.

 

Mardin Fotoğrafları ile Dünya ülkelerinde çektiği Fotoğraflardan oluşan  karma fotoğraf sergisi Ankara MAREV Mardin Kültür Evi'nde düzenlenen Kokteyl ve açılış törenin ardından fotoğraf severlerin ziyaretine açıldı.

 

Ankara'da yaşayan Mardinlilerin ve fotoğraf severlerin  ilgi gösterdiği sergi açılışında yoğun ilgi yaşandı.Mardin Mahalli yemeklerinin de ikram edildiği açılış kokteyline Ankara MAREV başkanı Eski Ulaştırma Bakanlarından İbrahim Aysoy Rahatsızlığı,MARSEV genel başkanı Kemal Nehrozoğlu ise Mardin'de olması nedeniyle katılamadığından,Serginin  açılış konuşmasını MAREV yönetim kurulu üyesi ve Başkan Yardımcısı Bülent Ensari yaptı.

 

MAREV Ankara Şubesi Başkan yardımcısı Bülent Ensari açılış konuşmasında şunları söyledi; 

 

''Bu serginin açılışını bizim başkanımız MAREV Ankara şube başkanı sayın  İbrahim AYSOY yapacaktı fakat kendisini iyi hıssetmediği için açılışa gelemedi.Telefon ile kendisi ile irtibat kurduk,gelemeyecğini ifade etti.Çok üzüntülü olduğunu belitti açılışa katılamadığı için.Hepinize sevgi ve saygılarını iletmemizi istedi bizden.O'nun bu arzusunu size iletmekle ben görevlendirildim.

 

Bu bina yapılırken böyle şeyler için yapıldı.Bütün hemşehrilerimizi burada misafir etmekten biz büyük bir mutluluk duyuyoruz.Hemşehrilerimiz buraya gelmekten biraz çekiniyorlar.Böyle bir vesile ile Hemşehrilerimizi buraya toplamak bize büyük bir mutluluk veriyor.Bunun devamını diliyoruz.Şimdi Serap hanımdan öğreniyorum ki bu 2.sergisi,1.sergisi  Balat Kültür Evi'nde  İstanbul'da yapılmış bu 2.sergisi olacak.Bizim bu binada ilk sergi  olacak bu.Bizim için de çok önemli  bu inşallah bunu devam ettiririz.Serap hanımın da bu değerli çalışmalarını daha ilerilerde eğer ilerletirse gene bekleriz burada.Dostlarınıza lütfen bunu söyleyin Onlarında böyle hobileri,burada sergilenecek böyle hobileri olursa burada ağırlamaktan mutluluk duyarız.Her türlü yardıma hazırız.Bütün yönetim kurulu adına bunu size iletiyorum.Biz bundan büyük mutluluk duyuyoruz.Sizleri burada görmekten mutlu olacağız.Serap hanımı huzurunuzda kutluyorum.Bu büyük bir emek ve zaman kaybı.Dünyada bunlardan daha kıymetli bir şey yok.Emek ve zaman en kıymetli şey bu eseri şimdi burada hep beraber paylaşacağız.Hepinize geldiğiniz için çok teşekkür ediyoruz.''Dedi.

 


Fotoğraf sanatçısı E.Serap Erdem de açılış töreninde yaptığı kısa konuşmasında ;

 

''Değerli misafirlerimiz hepiniz hoş geldiniz.Şerefler verdiniz.15 yıldır Dünya'yı gezmeye çalışıyorum.Orada yaşadığım güzellikleri herkesle paylaşmak adına bu resimleri çektim.2 yıldır da bunu farklı bir çizgiye çektik ve Üniversitede okuyan çaocuklarımıza burs olması amacıyla en çok sevdiğim resimleri sizlerle paylaşıp ,onları satıp,öğrencilere burs vermek amacıyla elde edeceğm geliri MAREV'e bağışlayacağım.

 

2 yıldır resim çekmek benim için daha da anlam kazandı.Bu uğraşımı mümkün oldukça yurt içi ve yurt dışında mümkün oldukça devam ettireceğim.''Dedi.

 

Konuşmaların ardından verilen kokteyl'de konuklara Mardin yöresel yemekleri  ve çeşitli ikramlarda bulunuldu.

 

Fotoğraf Sanatçısı E.Serap Erdem'in ''Gönül Gözüm'den'' Fotoğraf Sergisi 7 Kasıma kadar Birlik Mah. 448. Cad. No: 10  Çankaya / Ankara adresinde bulunan Ankara MAREV  Mardin Kültür Evi'nde ziyaretçilere açık olacak.

 

E.Serap Erdem Artuklu Haber Genel Yayın yönetmeni Abdullah Ortaç'a sergiye yönelik olarak yaptığı özel açıklamada;ilk sergisini İstanbul'da Balat Kültür Evi'nde ,bugün  de   2. kişisel sergisini açtığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

 

''Dünyada gezdiğim ülkelerde ve son 2 yıldır da Mardin'de çektiğim eserler bulunuyor bu sergide. Sanat, insanın kendisine olan yolculuğudur. Bu yolculuğu kültürün ve sanatın başkentlerinden olan Ankara'da bir sergiyle taçlandırmak,MAREV tarafından Üniversite Öğrencilerine verilen Burs'a katkı sağlamak şüphesiz, sanat çalışmalarımda benim için de ayrı bir itici güç olacak ve daha özgün eserler sunma adına yeni çalışmalarımda tetikleyici bir rol üstlenecek. Zira sanat sergileri, sanatçının farkındalığının vitrine çıktığı, sanatın görünür kılınarak insanlığın estetik duygularının beslendiği yegane ortamlardır."açıklamasında bulundu

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

ABDULLAH ORTAÇ/ÖZEL HABER


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00