ANKARA KULÜBÜ DERNEĞİ KOROSU,ANKARA`NIN SES`İ OLDU

Ankara Kulübü Derneği Türk Halk Müziği Topluluğu, Şef Ali Abacı yönetiminde başarılı çalışmalar yapmaya devam ediyor.

23.09.2016 11:59:34 0
ANKARA KULÜBÜ DERNEĞİ KOROSU,ANKARA`NIN SES`İ OLDU

Ankara Kulübü Derneği Türk Halk Müziği Topluluğu, Şef Ali Abacı yönetiminde başarılı çalışmalar yapmaya devam ediyor.

 

2011 YILINDA KURULDUK

 

10 yıldır koro şefliği  yapan Ali Abacı Ankara’da hiçbir derneğin böyle bir koroya sahip olmadığını belirterek şunları söyledi: Topluluk 2011 yılında kuruldu. topluluğun kuruluşunda enstürman çalan arkadaşların ve saz heyetinin idareciliğini yapıyordum. İlk çalışmalar tarihi Abidin Paşa Köşkü’nde başladı. ilk konserlerde orada yapıldı. Başlangıçta 50-60 kişilik bir sayımız vardı saz heyeti ve koristlerle birlikte.

 

BAŞKA BİR ÖRNEĞİ YOK

 

Koronun kuruluş amacı kendi öz kültürümüzü doğru şekilde gelecek nesillere öğreterek aktarmak diyen Abacı “Kültürümüz ile alakalı doğru bilgileri daha geniş kitlelere yaymak istiyoruz. Şu güne kadar 10 tane temsili konserimiz oldu. Ankara’da aynı statüte bir dernek korosu yok. Kendi yöresel halk dansları ve müzikleriyle ilgili çalışmalar yapan dernekler var ama bildiğim kadarıyla korosu olan bir başka dernek yok.”dedi.

 

KONSERLER OLACAK

 

Korolarında her yaştan ve meslek grubundan insanın bulunduğunu belirten Şef Ali Abacı şöyle konuştu: Cumartesi günleri Ankara Konağı’nda çalışmalarımızı yapmaktayız. Bu sene 13 Ekimde Atatürk’ün Ankara’ya gelişiyle alakalı bir konserimiz olacak. 29 Ekim’de Nazım Hikmet Kültür ve Konferans Merkezi’nde Atatürk ve Ankara temalı sanat müziği beste yarışmasının ödül töreninde bizde o akşama özel Atatürk’ün sevdiği ve sanatımıza kazandırdığı eserleri seslendireceğiz. Aynı zamanda Ankara ve İç Anadolu’nun gün yüzüne çıkmamış eserlerini, türkülerini derlemek adına bir projemiz var. Ve çok yakında Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Sayın Metin Özaslan ve yönetim kurulunun desteğiyle bu projemizi hayata geçireceğiz.

ALİ ABACI KİMDİR?

Ali Abacı, 1966 Gaziantep doğumlu,  evli ve iki çocuk babası. Yaklaşık 30 yıldır müzik sektörünün içinde. Hayatını sadece müzikten kazanıyor. Başka bir iş yapmıyor. Yurt içi ve dışında ülkemizi bazı çalışmalarıyla temsil etti. Türk Tanıtma Vakfı (TÜTAV) bünyesinde 2000 yılında Singapur ve Endonezya’da bulundu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

 


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04