ANKARA KULÜBÜ DERNEĞİ GENEL BAŞKANI ÖZASLAN`DAN AOÇ TEPKİSİ

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı ve Ankara Enstitüsü Vakfı Başkanı Dr. Metin Özaslan yayınladığı yazılı basın açıklaması ile Atatürk Orman Çiftliği?nin Ankaralıların çok ihtiyaç duyduğu; içinde yürüyüş parkurları, bisiklet yolları, piknik alanları,

17.08.2017 16:36:31 0
ANKARA KULÜBÜ DERNEĞİ GENEL  BAŞKANI ÖZASLAN`DAN AOÇ TEPKİSİ

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı  ve Ankara Enstitüsü Vakfı Başkanı  Dr. Metin Özaslan
yayınladığı yazılı basın açıklaması ile Atatürk Orman Çiftliği’nin Ankaralıların çok ihtiyaç duyduğu; içinde yürüyüş parkurları, bisiklet yolları, piknik alanları, spor alanları gibi tamamen halkımızın kullanımına yönelik bir "Kent Parkı-Ormanı" olarak düzenlenmesi yönünde çağrıda bulundu.

 

Dr. Metin Özaslan açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

 

''Ülkemizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başta Ankaralılar olmak üzere Türk Milletine armağan ettiği “Atatürk Orman Çiftliği” tamamen amacı dışında kullanılmakta ve talan edilmektedir. Zira Büyük Atatürk, Çiftliği Hazineye bağışlarken, amacını açıkça belirtmiş ve Çiftliği "örnek tarım yapılması” ve “Ankara halkının dinlenmesine sunulması” kayıt ve şartı ile bağışlamıştır. Buna rağmen Çiftliğin yarısına yakın alanı, sonraki dönemlerde yapılan yasal düzenlemelerle satılma, tahsis etme veya fiili işgal yoluyla yok edilmiştir.

 

Çiftliğin kuruluş amacına uygun ve Atamızın vasiyeti doğrultusunda yeniden düzenlenmesi ve işlev kazanması en büyük beklentimizdir. Unutulmamalıdır ki Atatürk’ün vasiyetine sahip çıkmak sadece hukuki değil, aynı zamanda ahlaki ve insani bir görevdir.

Ankaralılar olarak bütün arzumuz Atatürk Orman Çiftliği’nin Ankaralıların çok ihtiyaç duyduğu; içinde yürüyüş parkurları, bisiklet yolları, piknik alanları, spor alanları gibi tamamen halkımızın kullanımına yönelik bir "Kent Parkı-Ormanı" olarak düzenlenmesi ve asıl sahibi olan halkın kullanımına açılmasıdır. Yeşilin tamamen katledildiği, betonla kirletilen, katledilen Ankara'da nefes alacak açık alan kalmamıştır. Tek alan olan AOÇ de parça parça yok edilmektedir.

 

En son AOÇ’den 1983 yılında yapılan yasal düzenlemeyle koparılarak Gazi Üniversitesi ve o zamanki Tarım ve Orman Bakanlığına tahsis edilen parselin önce TOKİ’ye bina karşılığı devredildiği, daha sonra da ABD’ne satılarak tamamen AOÇ’den koparılmasını Ankaralılar olarak üzüntüyle karşıladığımızı ve kaygılandığımızı belirtmek isteriz. Yapılması gereken AOÇ ve çevresindeki özel mülke konu olmayan arazilerin satılması değil; Ankara’nın merkezinde ve halkımıza nefes aldıracak büyük bir KENT ORMANINA dönüştürülmesidir.

 

15 Temmuz Darbe Girişimi ve devam eden süreçte darbecilere sahip çıkarak ülkemize verdiği zarar yetmemiş gibi, bir de yasal koruma altındaki AOÇ’ne yapılan ABD tecavüzü asla kabul edilemez. ABD şunu iyi bilsin! Çiftlik, Büyük Önder Atatürk'ün Ankaralılara ve vatandaşlarımıza emanetidir. Buraya ABD tarafından yapılacak her türlü tecavüz girişimi, ABD'nin Türk kamuoyundaki itibarını bir daha onarılamayacak şekilde düşürecektir. Gelecek nesiller AOÇ’ye yapılacak ABD elçilik binasına her baktıklarında bizim bugün htiklerimizi tekrar tekrar yaşayacaklardır.

 

Hem Hükümetimize, hem de ABD Hükümetine ve kamuoyuna sesleniyoruz. Vicdanımızı kanatmayın! AOÇ’den artık uzak durun! Orası Ankaralılarındır! Türk Milletinindir! AOÇ Ankaralıların yeşil doğası, bitkisi ve doğal canlı yaşamı ile sahip olduğu ve gelecek nesillerimize bırakabileceği şehir merkezindeki son yeşil alanımızdır. Bu alana, AOÇ’ye kıymayın!''Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


31.3° / 19.3°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19