ANKARA KULÜBÜ ANKARALILARI İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTURDU

Ankara Kulübü Derneği tarafından her Ramazan Ayının altıncı günü düzenlenen geleneksel iftar programına katılım yüksek oldu.

2.06.2017 10:34:00 0
ANKARA KULÜBÜ ANKARALILARI İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTURDU

Ankara Kulübü Derneği tarafından her Ramazan Ayının altıncı günü düzenlenen geleneksel iftar programına katılım yüksek oldu. Ankara sivil toplum önderlerinin yanı sıra AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, CHP Ankara Milletvekilleri Levent Gök, Murat Emir, Ali Haydar Hakverdi, Bülent Kuşoğlu, Devlet eski Bakanı Namık Kemal Zeybek, geçmiş dönem milletvekilleri Mehmet Kerimoğlu, Şevket Bülent Yahnici, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Anıtkabir 13. Dönem Komutanı Emekli Piyade Albay Muzaffer Taytak iftara katıldı.

 

ŞEHİTLER UNUTULMADI

 

Şırnak’ta Askeri helikopterin düşmesi sonucu 13 askerin şehit olmasından ötürü birçok görsel etkinliğin iptal edildiği iftarın açılış konuşmasında söz alan Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan “ Şırnak’ta şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet milletimize başsağlığı diliyorum. Allah bize bir daha böyle acılar yaşatmasın” diyerek şunları söyledi: Ramazan 11 ayın sultanıdır, ramazan birlik ve kardeşlik ayıdır. Ramazan Arapça’dan ramazzi kelime kökünden türetilmiştir. Ramazzi ise yaz sonunda yağan yağmur anlamına geliyor. Yaz sonunda yağan yağmurun özelliği ise o yazın biriken tüm pisliği temizleyen bir yağmur. Tam da ramazanı özetleyen bir yağmur. Bu bakımdan arınma ayı olan ramazan ayı çok mübarek bir ay. Yardımlaşmanın, birlik ve beraberliğin arttığı ; yoksullara ve garibanlara yardım ellerinin ulaştığı bir aydır Ramazan Ayı. Bu bağlamda Ankaralı hemşehrilerimizin ve tüm İslam Aleminin Ramazan Ayını kutluyorum.

 

SİLAHA DEĞİL GELİŞİME BÜTÇE AYRILMALI

 

Ankara Kulübü Derneği’nin iftar sofrasında Ankaralı hemşehrileri ile aynı sofrada oturmaktan onur duyduğunu ifade eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar , “Ramazan birlik demek, ramazan kardeşlik demek, ramazan barış demek. Ramazanda elimize ve dilimize sahip çıkacağız, kin ve nefretten uzak duracağız. barışı ve sevgiyi topluma egemen kılacağız hatta bizim dinimizden olmayanlara bile saygı göstereceğiz. Kitabına uygun bir şekilde teravihlerimizi, ibadetlerimizi ve oruçlarımızı yapacağız. Ama ne yazık ki ne Türkiye’de ne de İslam Aleminde  bu bize emredilen bir şekilde ramazanı yaşayamıyoruz. Bakın dün 3 askerimizi şehit verdik, ondan sonrada 13 askerimizi şehit verdik. İslam aleminin bütün topraklarında kardeş kardeşi öldürüyor. Öldüren Allahü Ekber diyor, ölende Allahü Ekber diyor. İslam ülkeleri kendi halkları için harcayacakları paraları emperyalist ülkelerden silah almak için kullanıyor ve bununla övünüyorlar. Halbuki bu paralar insanlar için refah,gelişim ve ilerleme yolunda harcansa bu tür sıkıntıları yaşamayız.”dedi. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00