Ankara Kemal Atatürk İlkokulu?nda 18 Mart Çanakkale Zaferi`nin 104.yılı Kutlandı

Ankara Çankaya Kemal Atatürk İlkokulu?nda 18 Mart Çanakkale Zaferini kutlamak için öğrenciler tarafından gösteri düzenlendi.

Gündem 18.03.2019 17:46:32 0
Ankara Kemal Atatürk İlkokulu?nda 18 Mart Çanakkale Zaferi`nin 104.yılı Kutlandı

Ankara Çankaya Kemal Atatürk İlkokulu’nda 18 Mart Çanakkale Zaferini kutlamak için öğrenciler tarafından gösteri düzenlendi.

 

Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıldönümü münasebeti ile hazırlanan “Çanakkale Zaferi ve Çanakkale Şehitleri’ni Anma Programı” Kemal Atatürk İlkokulu Spor Salonunda yapıldı.

 

Programa Okul Müdürü Ramazan Şahin, öğretmenler ve veliler katıldI.

Zübeyde Arslan ve Sevgi Malkoç öğretmenlerin ve okul öğrencileri ile birlikte hazırladığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunuşu ile başladı.

 

Öğrencilerin şiirleri konuşmaları ve türküleri ile devam eden program Çanakkale Savaşı sırasında yaşanan olayların öğrenciler tarafından müzik eşliği ile canlandırması ile devam etti

 

Sevgi Malkoç yaptığı konuşmanın bir bölümünde öğrencilere hitaben  “Çanakkale Savaşı’nı küçük yüreklerinde de yaşayarak özümsediler. İnanıyoruz ki; onlar da gelecek kuşaklara bu özel vasiyeti öğretecekler” diyerek zaferin anlamına vurgu yaptı.

 

Konuşmanın ardından çocuklar uzun bir koreografi eşliğinde hazırladıkları programı izleyenlere sundular. Program için de duygu dolu anlar yaşandı. Öğrenciler izleyenlere unutulmaz bir gösteri sundu.

 

Program sonunda Zübeyde Arslan “ Çanakkale öyle bir destandır ki her şehidimizin özel bir öyküsü ve destanı vardır. Çanakkale Savaşı’nda o kadar çok üniversite mezunlarımız, o kadar çok okuyan öğrencimiz o kadar çok lise okuyan öğrencimiz cephede şehit oldular ki anlatması çok zor. Öyle ki o zaman üniversiteler 2 yıl hiç mezun vermediler” diyerek duygularını dile getirdi. Konuşmasının devamında savaşa dair yaşananlardan örnek veren Zübeyde öğretmen konuşmasını şöyle bitirdi “Hiç görmedikleri bizler için canlarını feda edenleri asla unutmayacağız. Hayatlarımızı, hayatlarını hiçe sayan aziz kahramanlara borçluyuz. Ebediyete kadar kuşaktan kuşağa bayrağı taşıyacağımıza söz veriyoruz.”

 

Program “Böyledir bizim sevdamız” şarkısını tüm çocukların birlikte söylemesi ile son buldu.

 

Okul müdürü Ramazan Şahin program sonrası yaptığı konuşmada Çanakkale Zaferi ve Kahramanlarının önemini üzerinde bir konuşma yaparak gösteriyi hazırlayan öğretmenler, öğrenciler ve tüm katkı verenlere teşekkür etti

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04