ANKARA KIZILTEPELİLER DERNEĞİNDEN ABD VE TRUMP`A TEPKİ

ABD başkanı Donald Trump?un Türkiye te Ekonomik yaptırımlar uygulanacağı yönündeki açıklamasına tepki yağmaya devam ediyor. Bir tepki de Mardin Kızıltepe ve Çevresi Sosyal Yardımlaşma Kültür Derneği?nden geldi.

Mardin 14.08.2018 18:06:21 0
ANKARA  KIZILTEPELİLER DERNEĞİNDEN ABD VE TRUMP`A TEPKİ

ABD başkanı Donald Trump’un Türkiye ye Ekonomik yaptırımlar uygulanacağı yönündeki  açıklamasına tepki yağmaya devam ediyor. Bir tepki de Ankara Mardin Kızıltepe ve Çevresi Sosyal Yardımlaşma Kültür Derneği’nden geldi.

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına destek veren Mardin Kızıltepe ve Çevresi Sosyal Yardımlaşma Kültür Derneği  Başkanı Fahrettin Enez,Dernek Başkan vekili Edip Öner ile aldıkları ortak karar gereği birlikte ,şahsi birikimlerini  döviz bürosuna  giderek  Türk Lirası’na çevirdi. 

 

Ankara Mardin Kızıltepe ve Çevresi Sosyal Yardımlaşma Kültür Derneği Başkanı Enez,ve Başkan vekili Edip Öner yaptıkları açıklamada Ülkemizin, vatanımızın, milletimizin, Cumhurbaşkanımızın yanında olacağız demiştik. Cumhurbaşkanımızın Trabzon’da yaptığı açıklamadan sonra  Mardin Kızıltepe ve Çevresi Sosyal Yardımlaşma Kültür Derneği Başkanı olarak  Hükümetimiz destek ve Cunhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine dolarımızı bozdurup ülkemize bir mesaj vermek istedim. Bize dolar değil vatan lazım. Biz bu toprakları Çanakkele’de kan dökerek kazandık. Ne mezurayla ne gazete kupürüyle bu toprakları kazanmadık. 15 Temmuz şehitlerini rahmetle anıyoruz. Onlar rahat uyusunlar, onlar darbeye karşı dik durdular. Şimdi asıl savaş ekonomide var. Buradan sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasına sesleniyorum. Meydanlara inin. Biz meydanlardayız. Dolar bozduruyorum, dolara hayır diyoruz. Dernek olarak  ta Yönetim kurulumuz  ve üyelerimize de bu yönde telkin ve  temenni de bulunduk.Bize dolar değil, vatan lazım. Çocuklarımızın geleceği, milletimizin geleceği için dolarlarınızı bozdurun’’  çağrısında bulundu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

 


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07