ANKARA GENÇLİK PARKI NİKAH SALONU`NA YENİDEN KAVUŞUYOR!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen Gençlik Parkı içerisindeki Nikah Salonu eski görkemli günlerine kavuşuyor.

9.04.2015 14:38:50 0
ANKARA GENÇLİK PARKI NİKAH SALONU`NA YENİDEN KAVUŞUYOR!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen Gençlik Parkı içerisindeki Nikah Salonu eski görkemli günlerine kavuşuyor. Baişkentin en eski  ve Unutulmaz Nikah salonlarından biri olan,Başkent'te evlenen binlerce insanın Nikahına ev sahipliğ yapan,Başkent Ankara'nın en karizmatik Nikah Salonu olan Gençlik Parkı Nikah salonu yeniden hizmete girmek için gün sayıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileme çalışmaları süren,Gençlik Parkı içerisindeki Nikah Salonu eski görkemli günlerine kavuşuyor. 
Nikah Salonu’nda mevcut mimarinin bozulmadan sağlamlaştırma ve düzenleme çalışmaları yapıldığını ifade eden Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ömer Bircan, çalışmalarda sona gelindiğini belirti. 
Modern mimarinin hakim olduğu “Gençlik Parkı Nikah Salonu, Gençlik Parkı’nı yenileme ve düzenleme” çalışmaları kapsamında kapatılmıştı. Uzunca bir süre boş kalan Nikah Salonu’nun restorasyon çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürdüklerini belirten Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ömer Bircan, “Mevcut mimarisi korunarak sağlamlaştırma, yenileme ve düzenleme çalışmaları yaptık. Uzun yıllar boyunca nikah salonu olarak görev yapan bina, yüz binlerce Ankaralının mutlu gününe şahitlik yaptı. Biz de o eski nostaljik günleri yeni nesile aktarmak istedik. Salonda, kaba inşaatın sonuna yaklaşıldı, ekiplerimiz hızlı bir şekilde peyzaj ve yeşillendirme çalışmaları yürütüyor. Amacımız yaz başına yetiştirmek” dedi.

- “BÜYÜKŞEHİR EMANETE SAHİP ÇIKTI”
Çok sayıda Ankaralının anılarının tekrar canlanacağı, mutlu görüntülerin yeniden çekileceği Gençlik Parkı Nikah Salonu’nun gelecek nesile bırakılacak bir emanet olduğunu ve bu emanete Büyükşehir Belediyesi’nin sahip çıktığını anlatan Ömer Bircan, Nikah Salonu hakkında da bilgi verirken şunları söyledi:
“Nikah Salonu, 1942 yılında Göl Gazinosu olarak yapılmış ve 1980’li yıllara kadar bu şekilde kullanılmış. Daha sonraki dönemde ikiye bölünerek batı kısmı Sanat Kurumu, doğu kısmı ise Nikah Sarayı olarak hizmet vermiş. Ankaralıların büyük bir kısmının nikahının kıyıldığı salon, Gençlik Parkı’nın yenileme çalışmaları esnasında açılan davalar nedeniyle günümüze kadar hizmet verecek hale getirilememişti. Ama Büyükşehir Belediyesi, gelecek nesile emanet olarak bırakılan bu tarihi dokuya sahip çıkarak bir zamanların anlamlı geleneğini yaşatmaya devam edecek.”

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


25° / 13.5°
  • BIST 100

    10173,40%1,17
  • DOLAR

    32,27% 0,07
  • EURO

    34,90% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2448,04% 0,09
  • Ç. ALTIN

    3912,88% 0,00