ANKARA DAĞLICA ŞEHİDİNİ UĞURLADI

Dağlıca?da terör örgütü PKK tarafından düzenlenen hain saldırı sonucunda şehit olan Piyade Üstçavuş Okan Taşan, Kocatepe Camii?nde kılınan cenaze namazı sonrası ebedi yolculuğuna uğurlandı.

10.09.2015 19:58:56 0
ANKARA DAĞLICA ŞEHİDİNİ UĞURLADI

Dağlıca’da terör örgütü PKK tarafından düzenlenen hain saldırı sonucunda şehit olan Piyade Üstçavuş Okan Taşan, Kocatepe Camii’nde kılınan cenaze namazı sonrası ebedi yolculuğuna uğurlandı. 

Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısında şehit olan Astsubay Üstçavuş Okan Taşan için Ankara'da cenaze töreni düzenlendi.

Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, tören mangasının omuzunda Kocatepe Camisi'ne getirildi.

Şehit Taşan için burada düzenlenen törene, babası Bayram, annesi İsmigüzel, eşi Aylin ve 5 yaşındaki oğlu Meriç Taşan ile yakınlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, siyasi parti başkanları, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, kuvvet komutanları, polis müdürleri ile vatandaşlar katıldı. Törene katılan vatandaşların bazıları Türk bayrağı taşıdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve öteki protokol mensupları, tören öncesi şehit ailesine taziyelerini sundu.

Şehidin acılı ailesi, yakınları ve askerler tarafından teskin edilmeye çalışıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu, cenaze namazında, şehidin babası Bayram Taşan'ın yanında saf tuttu.

Cenaze namazının ardından şehit için dua edildi, helallik istendi. Avludaki vatandaşlar, tekbir getirdi ve "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" sloganları attı.

Top aracına konulana kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Yılmaz, Başbakan Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar cenazenin arkasından yürüdü.

Daha önce şehidin Altındağ Karacarören Mahallesi’ndeki baba ocağına taziye ziyaretinde bulunan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, cenaze töreninde de yer aldı.

Şehit Astsubay Okan Taşan’ın cenaze törenine devlet erkânının yanı sıra çok sayıda vatandaş da katıldı. Törene katılan vatandaşlar, “Kahrolsun PKK”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganlarıyla camii avlusunu inletti. Törende şehidin eşi Aylin Taşan ve oğlu Meriç Taşan’ın gözyaşları sel oldu aktı.

Tekbirler eşliğinde uğurlanan şehit Okan Taşan'ın naaşı, törenin ardından Cebeci Askeri Şehitliği'nde toprağa verilmek üzere son yolculuğuna uğurlandı. Cebeci Şehitliği’ne akın eden Ankaralılar birlik ve beraberlik mesajı verdi. Silah arkadaşlarını omuzlarında taşıyan Mehmetçik ise gözyaşlarına hâkim olamadı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


20.8° / 11.5°
  • BIST 100

    10056,00%-1,59
  • DOLAR

    32,23% -0,10
  • EURO

    34,77% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2424,29% -0,01
  • Ç. ALTIN

    3924,06% 0,00