ANKARA`DA TIR PARKI VE OTO GALERİCİLERİNDEN TEPKİ

Şaşmaz bölgesinde bulunan ruhsatsız TIR- kamyon parkları ile cadde üzerine park eden ağır tonajlı araçların Kazan`da yapılan tesislere taşınmaları için 1 Mart`a kadar verilen süre doldu.Sürenin dolmasından ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekip

2.03.2016 12:50:58 0
ANKARA`DA TIR PARKI VE OTO GALERİCİLERİNDEN TEPKİ

Şaşmaz bölgesinde bulunan ruhsatsız TIR- kamyon parkları ile cadde üzerine park eden ağır tonajlı araçların Kazan'da yapılan tesislere taşınmaları için 1 Mart'a kadar verilen süre doldu.Sürenin dolmasından ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri Polis desteğinde Şaşmaz'a gelerek uyarıda bulundu.

Emniyet ve Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, bu geceden itibaren TIR parkı olarak kullanılan alanların girişlerini bariyerlerle kapatarak, araç girişlerini engelledi. 
Ankara Valiliği'nin talebi üzerine Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 15 Ocak'ta aldığı karar doğrultusunda, Valilik’in koordinasyonuyla, polis ekiplerinin refakatinde bölgeye giden Büyükşehir Zabıta ekipleri, ruhsatsız alanlarda denetim yaptı.
Denetimlerde, park halindeki araçların plakaları tespit edildi ve sahipleriyle bağlantı kurma çalışmalarına başlandı. Araç sahiplerine, kendilerine verilen sürenin dolmasına karşın Kazan’da tesis edilen alana gitmedikleri belirtilerek, araçlarını çekmeleri istendi. 
Alandan alınmayan TIR'lar ve diğer araçlar parka çekilerek, sahipleri hakkında gerekli yasal işlemler uygulanacak. 
Sabah saatlerinde yapılan denetim sırasında, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Abdurrahman Karabudak, kamyon şoförü, depocu ve ambarcılarla, talep ve şikayetlerini dinlemek amacıyla toplantı da yaptı. 
Toplantının sonunda Karabudak, Şaşmaz bölgesinde bulunan TIR- kamyon parkları ile cadde üzerine park eden ağır tonajlı araçların Kazan'da yapılan tesislere, her türlü lojistik depo ve ambarların da çevre yolunun ve yerleşim alanlarının dışına taşınmaları konusunda Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 15 Ocak'ta alınan kararı bulunduğunu belirterek, esnaftan, yasal prosedüre uyarak kendilerine kolaylık göstermelerini istedi. 
Karabudak, "Yaptığı uygulamalarla vatandaşın yanında olduğu bilinen Başkanımız Melih Gökçek’e de taleplerinizi ve şikayetlerinizi ileteceğim" dedi.

-TAŞINMA TAMAMLANANA KADAR DENETİMLER SÜRECEK
Zabıta Daire Başkanı Karabudak, Büyükşehir Zabıta ekiplerinin,Valilik koordinesinde ve emniyet güçleriyle birlikte taşınma işlemi tamamlanana kadar denetimlerinin süreceğini söyledi. Karabudak, bu konuda mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı alan işyerlerine uygulama yapmayacaklarını, ancak sürecin bitiminde bunları da işleme tabi tutulacaklarını söyledi.

Şaşmaz bölgesinde bulunan TIR- kamyon parkları ile cadde üzerine park eden ağır tonajlı araç Sahipleri de Basına yaptıkları açıklama Vatandaşların sık boğaz edilmmemesini isteyerek,zaman tanıunmasını istediler.

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90