ANKARA`DA ``SANATLA YAŞAM``KARMA TEZHİP SERGİSİ AÇILIŞINA YOĞUN İLGİ

Tezhip sanatçısı Zühal Sünger ve SAYTED(Sanatla Yaşam ve Terapi Derneği) Başkanı Ressam Sabahat Sarıoğlu ve Öğrenci üyelerin karma sergisi Hazine ve Maliye Bakanlığı Emek yerleşkesi sergi salonunda sanatseverlerin yoğun ilgisi ile törenle açıldı.

Kültür ve Sanat 19.11.2019 21:04:00 0
ANKARA`DA ``SANATLA  YAŞAM``KARMA TEZHİP SERGİSİ AÇILIŞINA YOĞUN İLGİ

Tezhip  sanatçısı Zühal Sünger ve SAYTED(Sanatla Yaşam ve Terapi Derneği) Başkanı Ressam Sabahat Sarıoğlu ve Öğrenci üyelerin karma sergisi Hazine ve Maliye Bakanlığı Emek yerleşkesi sergi salonunda sanatseverlerin  yoğun ilgisi ile törenle açıldı.

 

Hazine ve Maliye Bakanlığı Emek yerleşkesi Sergi Salonunda bugün sanatseverlerin ziyaretine açılan sergi 22 Kasıma kadar sanatseverler tarafından ziyaret edilebilecek.

 

Hazine ve Maliye Bakanlığı Emek yerleşkesi Sergi Salonunda saat 12.30'da verilen Kokteylin ardından törenle sanat severlerin ziyarertine açılan sergiye ilgi yoğun oldu.

 

Tezhip  sanatçısı Zühal Sünger, ,serginin açılması nedeniyle büyük heyacan yaşadığını ancak dostlarının ve Başkentli sanatseverlerin sergiye gösterdiği yoğun ilgisinin başta kendisi olmak üzere Sergiye emeği geçen herkesi mutlu ettiğini belirterek,Tezhibin Türkler tarafından Orta Asya’dan getirildiğini ve kitap süsleme sanatı denilebileceğini i belirterek, tezhip sanatı ve çalışmaları ile ilgili sergiyi gezenlere bilgiler verdi.

 

Tezhibin yapıştırma, serpme ve püskürtme gibi teknikleri olduğunu belirten Tezhip sanatçısı Zühal Sünger, bu tekniklerle yapılan tezhiplerde eşsiz sanatın tam bir görsel şölene çevrildiğini ve Tezhipte her bir yazının ayrı bir anlam taşıdığını söylerek serginin 19-22  Kasım tarihleri arasında başkentli sanatseverlerin ziyaretine açık olacağını belirterek Başkentli sanatseverleri  sergiyi ziyaret etmeye davet etti.

 

Serginin ilk gününde  Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir,21.Dönem Milletvekili ve Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Yüksek İştişare Kurulu Başkanı Mehmet Zeki Çelik,MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş,Sivil Toplum Kuruluşları Platformıu Genel Başkanı Habib Şeker ve Sivil Toplum Kuruluşları Platformu  üyesi Sivil Toplum Kuruluşları Başkan ve üyeleri ile  Başkentli sanatseverler katıldı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


30.6° / 19.5°
  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,50% -0,11
  • EURO

    34,92% 0,44
  • GRAM ALTIN

    2434,89% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04