ANKARA`DA ``MÜZELER GÜNÜ``RENKLİ KUTLANDI

Ankara?nın en fazla ziyaret edilen müzesi olma unvanını taşıyan Ulucanlar Cezaevi, 18 Mayıs Dünya Müzeler Günü?nde doldu taştı. Ulucanlar Cezaevi, bu önemli günde kapılarını ücretsiz olarak ziyaretçilerine açtı.

18.05.2015 19:26:04 0
ANKARA`DA ``MÜZELER GÜNÜ``RENKLİ KUTLANDI

Ankara’nın en fazla ziyaret edilen müzesi olma unvanını taşıyan Ulucanlar Cezaevi, 18 Mayıs Dünya Müzeler Günü’nde doldu taştı. Ulucanlar Cezaevi, bu önemli günde kapılarını ücretsiz olarak ziyaretçilerine açtı. Sadece Ankaralılar değil Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen yüzlerce vatandaş, Ulucanlar Cezaevi’nde soluğu aldı.

Gökyüzünü balonlar kapladı

Altındağ Belediyesi’ne bağlı Aydınlıkevler Gençlik Merkezi öğrencileri ve Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri, Ulucanlar Cezaevi’ni ziyaret edenler arasındaydı. Hem Altındağlı çocuklar hem de üniversiteli öğrenciler elele verdi ve özgürlüğü sembolize eden uçan balonları gökyüzüne bıraktı. Ulucanlar Cezaevi’nde gün boyu film gösterimi de yapıldı. Tatar Ramazan, Uçurtmayı Vurmasınlar ve Kelebekler Sonsuza Uçar filmleri büyük ilgi gördü.

Gezi sırasında bilgi sahibi oldular

Altındağlı çocuklar ise geziden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Müze gezisinde önemli bilgiler edindiğini ifade eden Aydınlıkevler Gençlik Merkezi öğrencilerinden Buse Nur Özçoban, tüm arkadaşlarını Ulucanlar Cezaevi’ne davet etti. Minik Buse Nur, müzeyi gezerken heyecanlandığını belirtti ve “İsimlerini ders kitaplarında ve televizyonlarda duyduğumuz şairlere, yazarlara, siyasilere burada rastladık” dedi.

Bir diğer öğrenci Furkan Özer ise, Ulucanlar Cezaevi’nden oldukça etkilendiğini söyledi. Özellikle koğuşlardan ve koridorlarda çalan müziklerden etkilendiğini kaydeden Özer, mahkûmlara ait özel eşyalara da ilgi gösterdi. Furkan Özer, Dünya Müzeler Günü’nde Ulucanlar Cezaevi’ni ziyaret ederek yakın tarih hakkında bilgi sahibi olduğunu da sözlerine ekledi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,03
  • EURO

    34,65% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2406,12% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,00