ANKARA`DA MEMURLARDAN DEV MİTİNG

Gündem 5.04.2015 12:52:02 0
ANKARA`DA MEMURLARDAN DEV MİTİNG

Başkent Ankara dün,sendikal anlamda tarihi günlerinden birini yaşadı. Uzun yıllardan sonra ilk defa kamu görevlileri hakları için ayağa kalkarak  Başkent Ankara'ya aktı. 
Başkent ankarada düzenlenen eyleme MHP Genel Başkan Yardımcıları, Prof. Dr. Zuhal Topcu, Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Atilla Kaya, Sadir Durmaz, kurucu Genel Başkanımız Ali Işıklar, eski Genel Başkanımız Bircan Akyıldız, İlksan Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz, çok sayıda davetli ve on binlerce kamu çalışanı ve aileleri de katıldı.Yurdun dört bir yanından yola çıkan kamu görevlileri, emekliler, 4/C’liler, sözleşmeli personel, KİT Personeli, Ataması yapılmayan Öğretmen, İ.İ.B.F. Mezunları, sağlıkçılar, KPSS’de kendilerine bir kapı arayan genç işsizler ve hakları budanan, unutulan, baskıya uğrayan tüm kesimler hep bir ağızdan yetkililere “YETER ARTIK” dedi.
 
Toplu sözleşme masasında iki oturumda iradesi pazarlanan, 123 TL’ye mahkum edilen, enflasyon farkı unutulan, göz göre göre iki yılı çalınan on binlerce memur ve emekli  hep bir ağızdan EK ZAM talebi için haykırdı.

 Yürüyüş güzergahı boyunca Başkentli vatandaşların alkışlarla destek verdiği kamu görevlileri “İş güvenceme dokunma, ek zammımı unutma, Memurun katili yandaş sendika, Kamu-Sen burada yandaşlar nerede? 123 yetmez EK ZAM isteriz!” sloganlarıyla Ankara’yı inletti.

 
Kamu-Sen tarafından organize edilen eylem'de  Hükümet'in  biber gazına karşı, Türk memurunun Isparta’dan getirdiği gül suyu  sıkıldı.

 
Mitinge  Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm aziz şehitler  için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlandı.

 
KONCUK: SİZLER BİR GÜNEŞ GİBİ PARLAYAN GARDAŞLARIMSINIZ

 Türkiye Kamu-Sen’in çağrısına uyarak  Ankara’ya tarihi günlerinden birini yaşatan kamu görevlilerine seslenen Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, bütün çalışanların ve toplum kesimlerinin sorunlarını dile getiren bir konuşma yaptı.
 
Koncuk,” Edirne’den Ardahan’a, Sinop’tan Antakya’ya, Iğdır’dan Çanakkale’ye kadar, yurdun dört bir yanından
 Hak için, adalet için, İnsanca yaşamak için, Elinden alınmak istenen iş güvencesine sahip çıkmak, çocuklarının geleceğini karartmak isteyenlere “dur” demek için Ankara’ya akın etti.

 Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk yaptığı konuşmadaşunları söyledi:''Siz; gönüllü soytarılığa soyunan sözde sendikacılara pabuç bırakmayan demir bilekliler, Siz; mevki, makam, menfaat uğruna her türlü ihanete, yolsuzluğa, hayâsızlığa geçit veren kapı kullarının, el etek öpücülerin önünde bir dağ gibi kıyama duran babayiğitler, 

 Siz; tepeden tırnağa katran karasına bürünmüş zihniyetleriyle, bu ülkenin temeline dinamit koyan, kardeşliğimize darbe vuranların arasında, cerahat yuvasına dönmüş sistem içinde tertemiz kalmayı başarmış, alnı ak, pir-ü pak, bir güneş gibi parlayan gardaşlarımsınız.

 Siz; hakkınız için, geleceğiniz için, bu vatan için taşın altına elinizi koydunuz, onurunu ve şerefini kaybedenlerden olmadınız.  Sesimize ses, gücümüze güç kattınız. Hoş geldiniz, şeref verdiniz. Allah hepinizden razı olsun.

2002 yılından beri bütün seçimlere olağanüstü şartlarda girdik. Şimdi de ülkemizde hedefi belli bir provokasyon başlamış, cinayetler, terör saldırıları artmıştır. Ben buradan, 31 Mart akşamı Çağlayan adliyesinde şehit edilen savcımıza bir kez daha başsağlığı dilerken, Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli seçimine gidildiği bu dönemde herkesi provokasyonlara karşı uyanık olmaya, oynanan oyunların arka planını görmeye davet ediyorum.  

Dün Yalova’da Valinin hakareti sebebiyle maalesef büyük üzüntü yaşayan Halil  öğretmenimize yüce Allah’tan rahmet diliyorum, yöneticilerimiz aklını başına alsın, kendilerini kral sanmasınlar. Unutulmasın ki, onlar biz var isek varlar.

 “Yılandan korkmam yalandan korktuğum kadar” diyen ve bugünkü yalancı ve riyakarları anlatan sanatçımız Kayahan’a da yüce Allah’tan rahmet diliyorum.”dedi.

 
KONCUK: UYANIK OLACAĞIZ, ALDATMAYACAĞIZ, ALDANMAYACAĞIZ!

Bir süredir ülkemiz, tabiri caizse kasaplar tarafından ameliyat ediliyor. Bazı yalaka kurbanlıklar da ha bire kasabının bıçağını yalıyor. Milletimize, pazarlanan manevi değerler üzerinden narkoz enjekte ediliyor, bütün tepkileri, sinir uçları köreltiliyor. 

Demokrasi, özgürlük, açılım gibi maskeler altında Türk milletinin birlik ve beraberliğinin altı oyuluyor. Yeni anayasa, yeni Türkiye gibi söylemlerle getirilmek istenen yeni soygun düzeni, dengeleri değiştirmek için kullanılıyor. Yerelleşme, etnik milliyetçilik ve yozlaşma yoluyla ortak milli değerlerimiz tahrip edilmek isteniyor. 

Sözde demokratikleşeceğiz diye çıkarılan kanunlarla, demokratik, parlamenter sistem çökertiliyor.   Terör örgütü siyasallaştırılıyor.  Bölücü başı bebek katil siyasi bir figür haline getiriliyor.   Ülkemizin bir bölgesi adım adım özerk bir federasyona doğru götürülüyor. Kısacası Türk milletine, Türk töresine ve Türk devletine ihanet ediliyor.

Her şeyi kesip-biçen, kasıp-kavuran bu anlayış; sosyal devleti, tüccar devlete dönüştürdü.   Sağlık paralı hale getirildi. Kamu hizmetleri kâr-zarar hesabıyla piyasaya açıldı.   Özelleştirmeler yoluyla, kamu varlıklarımız yabancıların tekeline bırakıldı. Esnek istihdam yaygınlaştı.

Enflasyon oyunları ile ücretler düşürüldü. Memurluk güvencesini kaldırmak için her yol denenir oldu. Memur, işçi, emekli, dul ve yetim perişan…Devletin ilkesi, ciddiyeti yerle bir edilmiş. Sınırlarımız delik deşik…

“Ben bu Anayasayı tanımıyorum” diyen yöneticiler var. Yasama, “Anayasayı paramparça edeceğiz” diyen, yakınlarına torpil yapıp işe yerleştirmenin Allah’ın emri olduğunu iddia edenlere emanet. 

Yargı, iktidarın vesayeti altına girmiş durumda…Yürütme denilince, para edecek her şeyi yürütmek olarak anlayanlar türemiş. Bu arada bir paraleldir, almış başını gidiyor. Bu ülkede kötü giden ne varsa, “Paralel yaptı” deyip işin içinden sıyrılmaya çalışıyorlar. Çok sıkışırlarsa “Aldatıldık” diyor, ağlıyorlar. Nasıl aldatıldılar, biz bunu bilmeyiz ama avaneleriyle birlikte, aldatmayı çok iyi beceriyorlar.

Yüce Allah, Lukman Sûresinin, 33, Fatır Sûresinin 5 ve Hadid Sûresinin 14. Ayetlerinde “Aldatıcı sizi Allah ile aldatmasın” buyurmaktadır. Bu bakımdan “Ben Müslümanım” diyenin, aldanmak gibi bir lüksü yoktur. Allah emridir: Uyanık olacağız, aldatmayacağız, ALDANMAYACAĞIZ!
Vvatandaş kuru soğana muhtaçken, 1150 odalı sarayda, saltanat uçaklarında, bıldırcın yumurtası yiyip, tanesi bin liralık bardaklardan, kilosu 4 bin lira olan beyaz çay içerek mütevazı yaşam sürenler geliyor.  

Aklıma, “Fırat’ın kenarında kaybolan koyunlardan sorumluyuz” deyip, milletin kaybolan milyarlarını yatak odalarında saklayanlar geliyor.

Aklıma, “Bu paraları evlerimize paralel polis koydu” deyip, mahkeme sonrasında, güya polisin koyduğu paraları faiziyle birlikte götürenler geliyor. 

Aklıma, memur maaşı bir yılda 375 lira erimişken, “Ek zamma gerek yoktur.” diyen sözde sendikacılar geliyor. 

Aldanmak ve aldatmak deyince aklıma;

30 gün sürecek toplu sözleşmeyi 2 oturumda bitirip, Hükümetin verdiğinin altında bir zamma imza atıp, “Yüzde 5,2’lik zam; yüzde 8,2’lik enflasyondan büyüktür, 123 lira bir yıl boyunca memurlara yeter de artar, 2015 yılında aldığımız yüzde 3 + 3 zam tarihi başarıdır, bunlar tarihleri boyunca böyle bir zammı görmedi” diyenler geliyor.

Aldatmayacağız evet ama aldanmamakla da mükellefiz.Kişi, konuştuğu kadar, sustuklarından da sorumludur. Bu nedenle susmayacağız. Nerede bir yanlış, bir haksızlık görürsek gücümüz yettiğince haykıracağız. 

Kimi zaman “memur zihniyeti” diyerek küçümsediler, kimi zaman “yan gelip yatmakla” itham ettiler. Ama ülkemizin bugünlere gelmesindeki çabanı, emeğini, katkını görmediler! SUSACAK MSIN?

Hastanede, okulda, üniversitede, camide, belediyede, tarımda, ormanda, kütüphanede, postanede, yolda, köprüde, barajda, vergi dairesinde, velhasıl her yerde sen vardın. Ama fark etmediler! SUSACAK MISIN?

Hain kurşunlara hedef olan da, okul yolunda soğuktan donan da, madenlerde göçük altında kalan da sendin. Ama sesini duymadılar! SUSACAK MISIN?

Vasıfsız işçiden bile daha düşük maaş verdiler. Ama kamu işleyişindeki her türlü aksaklığın sorumlusu olarak seni toplumun önüne attılar! SUSACAK MISIN?

Yetki verip toplu sözleşme masasına gönderdiklerin, işyerlerinde sendikacı olduklarını iddia ettiler. Ama iktidarın karşısında diz çöktüler, sana ihanet ettiler! SUSACAK MISIN?

Tayinlerle yıldırmayı, vaatlerle kandırmayı, haksız terfilerle sesini kısmayı denediler! SUSACAK MISIN?

Bir yıl için 123 lirayı, yüzde 3+3’leri reva gördüler,  ihanetin adını tarihi başarı koydular. Ama haberleşmeye %40, yol parasına %18, meyve, sebzeye %13, ekmeğe %11 zammı görmezden geldiler! SUSACAK MISIN?

Matematiğin kurallarını dahi hiçe saydılar, “%5,2’lik maaş zammı, %8,2’lik enflasyondan büyüktür” dediler! SUSACAK MISIN?

Hazırladıkları her kanunla kazanılmış haklarını geriletmeye çalıştılar. Ama feryadına kulak tıkadılar! SUSACAK MISIN?

Seni korkutarak, üzerinde her türlü baskıyı oluşturarak iradene gem vurmaya çalıştılar! SUSACAK MISIN?

Şimdi ise en önemli kazanımını, iş güvenceni elinden almak istiyorlar. Seninle ilgili olumlu mahkeme kararlarını uygulamaktan kaçmak istiyorlar.  İşçi, memur ayrımını kaldırıp, “Kıdem tazminatını, ihbar tazminatını ödersiniz, kapıya koyarsınız. Bu yeni anayasa ile memur, işçi ayrımını da ortadan kaldırmak lazım” diyorlar! HÂLA SUSACAK MISIN?

  
KONCUK: TÜRKİYE KAMU-SEN BURADA, PEKİ YA DİĞERLERİ?

Bir yalandır, bir algı operasyonudur almış başını gidiyor. Ekonomik istikrar, siyasi istikrar safsatası ile vatandaşlarımız korkutuluyor; “Zenginleştik” denilerek aldatılıyor. 

Siyasi istikrar zaten yok; onu hepimiz biliyoruz. Ülkeyi kim yönetiyor belli değil. Cumhurbaşkanı mı, Başbakan mı yoksa İmralı’daki cani mi?

Kanunları kim çıkarıyor, bakanlıkları kim yönetiyor? Bir karar verin, bu milletin muhatabı kim? Ekonomik istikrar dedikleri ise koskoca bir yalandan ibaret…En küçük siyasi anlaşmazlıkta Doların nasıl yükseldiğini, maaşların nasıl erdiğini, iğneden ipliğe nasıl zam geldiğini gördük.

Kriz döneminde 2001’de yüzde 8,3 olan işsizlik sözde istikrar döneminde yüzde 9,9 oldu.    5 milyon gencimiz iş bulabilme umudunu KPSS’ye bağlamış. Buna rağmen her 5 gençten 1'i işsiz.

350 bin öğretmenimiz, 400 bin iktisadi idari bilimler mezunu, 250 bin sağlıkçı atama bekliyor.Bu milletin, devletimizin geleceği gençlerimiz, işsiz, çaresiz, gelecekten umudunu kesmiş, hayata küsmüş durumda…

Çalışma hayatında kadının adı yok. Daha da kötüsü kadının can güvenliği yok.Kreş yardımı yok, eğitim yardımı yok, ulaşım yardımı yok, giyim yardımı yok. 12 yıldır büyümenin bütün yükü, daha çok çalışıp daha az kazanan memurun, işçinin, çiftçinin omuzlarına bindirildi.

Toplam gelir vergisinin yüzde 62’sini ödüyoruz ama toplam gelirin yüzde 10’unu bile alamıyoruz. Pasta büyüdü ama çalışanın payı küçüldü.   Gelir dağılımındaki adaletsizlik, sosyal patlamaları körüklüyor; adi suçlar, hırsızlık, gasp, kaçakçılık tarihte görülmemiş seviyelere çıktı. Asayiş bozuldu, huzur kalmadı.

Yaptıkları atamalardaki adaletsizlikler ortada, Terfiler liyakatsiz, memur mutsuz, emekli umutsuz. Torpille işe almalar, tanıdığa kıyak geçmeler, yandaşa göz kırpmalar sıradan hale geldi. Milletten toplanan vergilerden oluşan bütçe, Sayıştay denetiminden kaçırılıyor, denetlenmiyor.

Geldiğinden beri ne özgürlüklerde, ne ekonomide ne de siyasette bir arpa boyu yol alamadığını, üstelik her şeyi eline yüzüne bulaştırdığını gizlemeyi başaran iktidar bizde. Dünyanın sorunu karnı aç olanları doyuramamak değil, gözü aç olanları doyuramamak. Örtülü ödenek, açık ödenek, bütçe, saray, uçak, makam aracı derken, 77 milyon vatandaşa ayrılan pay kadar kaynağı, tek başına kullananlar da bizde. Bizim bir de iktidar kadrolu sendikacılarımız var.

İktidar gücüyle yetkili hale getirilmiş, memurların haklarını pazarlamakla görevlendirilmiş, makamla ödüllendirilmiş, sarı sendikacıların memurlarımızı ve emeklilerimizi ne hale düşürdüğünü biliyorsunuz.

Üç aylık enflasyon %3 oldu. Yani memura emekliye verilen zam şimdiden uçup gitti.

Üç ayda gıda fiyatları ortalama %8,5 arttı.

Peynir, zeytin, fasulye, pirinç el yakıyor, patates lüks tüketim haline geldi.

Tarım ülkesinde meyve, sebze yiyemez hale geldik. Samanı bile ithal edince, et fiyatları aldı başını gitti. Bir yıl içinde ailenin zorunlu harcamaları tam 365 lira arttı.    Bu kadrolu sarı sendika, gerçekleri görmedi. Masaya yumruğunu vuramadı. 2014’te 123 lirayı anlata anlata bitiremedi. Şimdi de yüzde 3+3’e sessiz kalıyor. Memur, emekli, dul, yetim inim inim inlerken; bunlar kafalarını kuma gömmüş, bir delikte saklanıyorlar.  Memurların haklarını masa başı oyunlarıyla budayan memnun konfederasyon ve yetkililer, nereye kaçtılar?

Memuru unutup, haksızlığa, adaletsizliğe, yolsuzluğa, hırsızlığa destek verenler, şimdi nasıl da kedi görmüş fareye döndüler. Hizmetlileri yok sayanlar, 4/C’lilere; vekil ebe, hemşire, imam ve aile sağlığı elemanlarına üvey evlat muamelesi yapanlar,  öğretmeni, sağlık çalışanını, maliyeciyi, adliye çalışanını unutup, mağduriyetlerini, hak kayıplarını görmeyenler,

 Emniyet ve askeri işyerlerindeki personelden bi-haber olanlar, Postacıya, ormancıya, belediye çalışanına, diyanet çalışanına kör bakanlar, Emeklileri, ek gösterge sorunlarını, ek ödeme sorunlarını, ek dersleri, fazla mesaileri, döner sermayeleri bir kenara bırakıp, 2 gün içinde memuru masada satıp kaçanlar, hangi deliğe sindiler?
 

13 Mart’ta Türk Sağlık-Sen meydanlarda sağlık çalışanlarının hakları için aslanlar gibi iş bırakma eylemi yaparken, bunlar alanlardan kaçıp, sıcak koltuklarında keyif çatıyorlardı. Biz 2012’de polisten gaz yerken bunlar memuru masada satmanın hesabını yapıyorlardı. Şimdi soruyoruz, adını sendika koyan siyasi parti payandaları, memurun, emeklinin hali ortada, Türkiye Kamu-Sen burada, siz neredesiniz?

Sözde yetkili memnun-senliler size sesleniyorum:  Memurun hangi sorununu çözdünüz, hangi sorunu için alanlara indiniz, hangi derdi için rahatınızı bozdunuz?diye sordu.

Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’un konuşmasının ardından Mitinge katılanlar  hep birlikte “ANDIMIZ” ı okuyarak eyleme son verdi

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


38.6° / 25.2°
  • BIST 100

    10471,32%0,76
  • DOLAR

    32,75% 1,53
  • EURO

    35,02% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2458,98% 2,86
  • Ç. ALTIN

    3891,52% 0,75