Ankara?da Eğitimleri Tamamlanan 693 Mahalle Bekçisi Göreve Başladı

Ankara?da aldıkları eğitimi başarıyla tamamlayan 693 çarşı ve mahalle bekçisi, 4 Haziran 2018 Pazartesi günü İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu?nun katıldığı törende yemin etti.

10.06.2018 11:20:25 0
Ankara?da Eğitimleri Tamamlanan 693 Mahalle Bekçisi Göreve Başladı

Ankara’da aldıkları eğitimi başarıyla tamamlayan 693 çarşı ve mahalle bekçisi, 4 Haziran 2018 Pazartesi günü İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun katıldığı törende yemin etti.

Yenimahalle Hasan Doğan Stadyumu’nda düzenlenen yemin törenine Ankara Valisi Ercan Topaca, Emniyet Genel Müdürü Erhan Gülveren, Ankara Merkez Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kip, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, eğitimlerde görev alan Özel Harekât Şube ve Eğitim Şube Müdürlüğü personeli, bekçiler ve yakınları katıldı. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu törende yaptığı konuşmada, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Bey’in çarşı ve mahallelerin güvenliklerini sağlayacak bekçilerimize ve özelde ailelerine selamlarını iletmek istiyorum. Bizim ekmeğimiz, suyumuz, inancımız, kardeşliğimiz bize yetiyor. Fakat birilerine kendi ülkesinin zenginlikleri parası pulu yetmiyor, bir türlü doymuyor. Birilerinin içindeki fitne ateşi sönmüyor. O yüzden yetmediği için kilometre uzaklıktan gelip bu topraklara tezgâhlar kuran, operasyonlar yapan ülkeler var. Teröristlere bedava silah dağıtan ülkeler var. Zengine dokunmayan fukara ülkelerde kardeşi kardeşe kırdıran karanlık zihniyetler var. Birilerinin aklı, havsalası paraya ve güce doymuyor” diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Bunun için dünyanın en gelişmiş laboratuvarlarında ürettikleri uyuşturucuları gençlere sokaklarda satıyorlar. İnternette ilim irfan nasıl yapılır, onu anlatacakları yerde bomba nasıl yapılır, terör nasıl yapılır, dolandırıcılık nasıl yapılır onu anlatıyorlar. Yirmi birinci yüzyıl bitmeyen hırslara, hastalıklı zihinlere bir çare bulamadığı bilakis buna teknoloji ile birlikte yeni imkânlar sunduğu için dünya maalesef yirmi birinci yüzyılda bizim hayal ettiğimizden çok farklı hale bürünmüştür. Dünyanın hiçbir devletinin toprağı, imkânları, ticaretinde gözümüz yok. Artık refahın değil herkesin kendi güvenliğini koruma altına aldığı bir yirmi birinci yüzyıl yaşıyoruz.”

Bakan Soylu, Türkiye merhametini ve vicdanını kaybetmemiş az sayıda ülkelerden biri olmasının gururumuz olduğunu vurgulayarak “Biz dünyanın neresinde olursa olsun mazlum ve mağdur insanlara kapımızı açtık, ekmeğimizi paylaştık. Dünyada milli gelirine oranla en fazla dış yardım yapan ülke olduk. Bizim medeniyetimiz tarihine ve komşusuna sırt dönen bir medeniyet değildir. Hiçbir zaman etrafımızdaki coğrafyadaki insanları yalnız bırakmadık. Biz zenginleştikçe vicdanını kaybetmeyen tarihini kaybetmeyen, medeniyetini kaybetmeyen şımarmayan bir millet olduk. Biz öyle batı devletlerine benzemeyiz. Annesini babasını huzurevine gönderip de rahat rahat evinde oturan bir millet değiliz biz. Biz mezarlarına dahi sahip çıkan, onları bayram da ziyaret edip onlarla konuşan bir milletiz. Bundan da vazgeçmeyeceğiz.” dedi. 

Bakan Süleyman Soylu, terörle sadece kendimiz için değil herkes için mücadele ettiklerini, ülkemiz üzerinden gelip geçecek olan uyuşturucuya da göz yummayarak Avrupa’da zehirlenecek olan bir genci kendi ülkemizdeki evladımızdan ayırmadıklarını belirterek “İçimize sokulmak istenen fitnelere karşı hep birlikte mücadele ettik. Bizim kardeşliğimize saldırdılar. Aramıza fitne sokmak istediler. Birbirimize sırtımızı dönmemizi istediler. Biz bu oyuna gelmedik. Bin yıldır bu topraklarda birlikte yaşadığımız kardeşlerimizle kol kola girdik. 780 bin kilometre vatan toprağının her santimetre karesine dört elle sarıldık. Kürt-Türk demedik, alevi-Sünni demedik, sağcı-solcu demedik, Türkiye Cumhuriyeti nüfus kâğıdı taşıyan herkesi kardeşimiz bildik ve kucakladık. Şimdi ülkemin doğusunda Güneydoğusunda huzur var. Gece yarılarına kadar insanlar sokaklarda rahat ve huzur içinde geziyor. Belediyelerimiz terör örgütüne değil milletine hizmet ediyor. Gelecek nesillerdeki çocuklarına o pırıl pırıl evlatlarımıza hizmet ediyor. Birileri bizi PKK ile terbiye etmek istedi, güç geçiremediler. Birileri bizi DEAŞ ile terbiye etmek istediler güç yettiremediler. FETÖ ile bir gece baskın vermek istediler güç yettiremediler. Allah’ın izni ile milletimizin azmi ile bütün bu melanetlerin üstesinden geldik ve gelmeye devam ediyoruz. Sadece işimize baktık. Ülkemizi üç kat büyüttük dünyanın gıpta ile baktığı projeleri yapıyoruz. Deniz altından tüp geçitler üstünden köprüler yapıyoruz. Dünyanın en büyük havaalanı ile ekonomimize güç katıyoruz. Ülkemizi dönüştürüyoruz. Elimizi hep birlikte geleceğe uzatıyoruz. Türkiye’nin dünyanın en huzurlu en güvenli en yaşanabilir bir ülkesi yapma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.” diye konuştu.

Türkiye’de 7000 kişilik bir alım daha yapıldığını ve cuma günü başvuruların başladığını, ayrıca 10.000 kişilik yeni bir bekçi kadrosunun daha ihdas edilerek alımların gerçekleştirileceğini belirten Bakan Soylu “Bugün buradaki kardeşlerimiz büyük Türkiye hedefinde çok önemli bir görev üstleneceklerdir. Şehir güvenliğinde geleneğimizin bize emanet ettiği anlayışı yeniden ihya etmeye yönelik bir adım attık. Eskiden beri var olan bir kolluk gücümüzün kapasitesini artırıp yeniden işlerlik kazandırıyoruz. 2016 yılından itibaren 8182 çarşı ve mahalle bekçimizi göreve başlattık. Bugün de burada 700 arkadaşımız Ankara’da görev yapmak üzere yemin ederek göreve başlayacaklardır. Halen 567 arkadaşımızın da evrak işlemleri devam ediyor. Vatandaşımızın huzurlu uykusunu uyuması, evinin kapısını kilitlediğinde gözünün arkada kalmaması sizlerin sorumluluğundadır. Bu az bir iş değildir. Artık siz bulunduğunuz mahalledeki, sokaktaki her evin bir ferdi, bir evladısınız ve sizler o eski mahalle kültürümüzün, o büyük ailelerin yeniden oluşmasına, insanların rahatça birbirleriyle huzur içinde o mahallelerde yaşamasına vesile olacaksınız. Bu işin ucunda tehlike var mı? Evet var. Bu işin ucunda sorumluluk var mı, zorluk var mı? Elbette ki var. Bu işin ucunda şehadet var mı, Allah’ın rızası var mı? Elbette var.” diye konuştu. 

Bakan Soylu, sözlerine şöyle devam etti: “İçişleri Bakanlığım boyunca birçok yemin törenine katıldım. Allah’a çok şükür ki karşımda hep emaneti yüklenmeye hazır evlatlar gördüm. Güzel anne- babaların; doğru, dürüst, ahlaklı insanların yetiştirdiği düzgün çocuklar, düzgün gençler gördüm. Bugün de sizleri öyle görüyorum. Bugün de sizleri inançlı görüyorum. Bugün de sizleri cesur görüyorum. Heyecanlı, vatan toprağına, ay-yıldızlı bayrağa sevdalı görüyorum. Ama yine de sormak istiyorum ve sizlerden duymak istiyorum. Gençler, bu emaneti almaya hazır mısınız? 

Geceleyin boş sokakları çoluk çocuğun rızkı için sabaha karşı vardiyadan dönen bir babanın, vardiyadan dönen bir kadının, nöbetten gelen bir hemşirenin, doktorun canını korumaya hazır mısınız? 

Bir esnafın dükkânını, okuldan dönen bir çocukları, vatandaşın dişiyle, tırnağıyla kazandığı malını korumaya hazır mısınız? 

Ve ben size desem ki Kato Dağı’nda, 2850 metre rakımda dalgalanan bir bayrak var, o bayrak bizim bayrağımızdır, o toprak bizim toprağımızdır; onu korumaya hazır mısınız?”

Bakan Süleyman Soylu’nun bu sorularına bekçiler hep bir ağızdan: “Hazırız!” diye cevap verdiler. 

Soylu, bekçilere hitap etmeye devam ederek “Meslek hayatınız boyunca kendinize iki tane rehber edinin ve asla onları bırakmayın. Birincisi hukuktur; hukuk dışı hiçbir işin içinde olmayın, hukuka uymayan hiçbir teklife yüz vermeyin ve karşılaştığınız bir hadisede hukuk size ne yapmanızı söylüyorsa onu yapın. İkinci rehberiniz de vicdanınız olsun. İşinizi yaparken silahın ve üniformanın cazibesine kapılıp merhametinizi ve vicdanınızı ne olursunuz elinizden bırakmayın. Sizlerden beklentimiz sizin düşündüğünüzden daha fazladır. Yakın gelecekte Çarşı ve Mahalle Bekçiliği müessesesini çok daha güçlü çok daha etkin hale getireceğiz ve güvenli şehirleri inşa etmekte Türkiye’nin şehirlerini dünyanın en güvenli şehirleri yapmakta sizlerin çok büyük desteğini göreceğiz. Elbette bu duygularımla ve bu düşüncelerimle her birinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Buraya gelip şuradaki güzel tabloyu gören güzel ailelere meslektaşlarımıza her bir yeminde aslında ay yıldızımıza ezanımıza ülkemize tarihimize ve medeniyetimize ahdimizi tekrarlıyoruz. İnancımızı tekrarlıyoruz. Ve ona olan samimiyetimizi sadakatimizi ve bağlılığımızı tekrarlıyoruz. İşte biraz sonra yapacağınız yeminde de bu topraklar tekrar bir sadakat ve bağlılık yemini bu topraklara birlik ve beraberlik yemini vazifede şuur yeminini görecekler. Sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” dedi.

Ankara Valisi Ercan Topaca, törende yaptığı konuşmada bekçilerimizin, mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın rahatlık ve huzur içinde yastığına başını koyabilmesi, mal ve can güvenliğinin sağlanabilmesi için çok önemli görevler yapacağına inandığını belirterek çarşı ve mahalle bekçilerimizin tekrar alınmaya başlamasından dolayı hükûmetimize, Sayın Bakanımıza, Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarını arz etti.

Vali Topaca şunları kaydetti: “Çarşı ve mahalle bekçilerimiz, inşallah sokaklarda, gece karanlıkta güvenin sembolü olacaktır. Onun düdüğünü duyan, görüntüsünü gören vatandaşlarımız kendilerini daha emniyette hissedecektir. Bekçilerimiz, mahalleliye güven verecektir, suç işleyenlere ise korku salacaktır.”

Çarşı ve mahalle bekçilerimizin hizmeti yerine getirirken dikkat etmeleri gereken hususlara vurgu yapan Vali Topaca “Bekçilerimizden öncelikle size emanet edilen caddeleri, sokakları, mahalleleri kendi gözünün gibi koruyacaksınız. Oralarda yasa dışı bir şeyin olmasına asla izin vermeyeceksiniz. İnsanların malını, canını, namusunu ve hukukunu korurken gerektiği zaman şehit olmayı her an göze almış bir vaziyette görevde olacaksınız. Disiplinden, adaletten ve dürüstlükten ayrılmayacaksınız. Mahalleli ile aranızda sonsuz bir güveni oluşturacaksınız. Onlar sizi gördüğü zaman rahatlayacak; işini gücünü, her türlü tehlikeden emin bir şekilde yapacaktır. Yine çalışırken insanları seveceksiniz. Onlara sevgi ve saygıyla yaklaşacaksınız. Onların sorduğu sorulara, onların ihtiyaçlarının giderilmesine hassasiyetle yaklaşacaksınız. Sevginizi her ortamda göstereceksiniz. Bu konuda hiç şüphemiz yok. İnşallah aldığınız eğitimle birlikte bunu sahaya da yansıtarak bizim işimizi de kolaylaştıracaksınız. Vatandaşımızın huzurunu, güvenliğini, ticaretini, her türlü işini en güzel şekilde yapmasını hep birlikte sağlayacağız. Polisimize ve diğer güvenlik güçlerimize de büyük kolaylıklar sağlayacaksınız. İnşallah bu görevleri yaparken biraz önce saydığımız adaletten, hukuktan, disiplinden taviz vermeden yolunuzda yürüyecek; milletimize, devletimize ve ülkemize olan borcunuzu en güzel şekilde ödeyeceksiniz. Bu duygu ve düşüncelerle yeni göreve başlayan arkadaşlara başarı diliyorum. Sağlık ve huzur içerisinde aileleri, dostları, korumakla görevli oldukları mahalleli ile en güzel şekilde görev yapmalarını diliyorum.” diye konuştu.

Emniyet Genel Müdürü Erhan Gülveren konuşmasında, vatandaşın huzur ve güvenini sağlamakla görevli olan Emniyet Teşkilatının özellikle son zamanlarda terörde destan yazdığını vurgulayarak asayiş hizmetlerinde de aynı iyileştirmeleri yapmaya devam ettiğini söyledi. 

Erhan Gülveren sözlerine şöyle devam etti: “Değerli bekçi ve meslektaşlarım üzerinizdeki elbisenin şerefinin daima en yüksek derecede olduğunu, daima tek amacınızın vatanımıza ve milletimize hizmet olduğunu ve sadece devlete biat etmeniz gerektiğini hiçbir zaman unutmayın. Sizin devlete olan biatınızın ve okulda öğretmenlerinizden almış olduğunuz eğitimlerin vatandaşlarımıza direkt huzur ve güvenlik sağlanması olarak döneceğinden hiçbir şüphemiz yok. Sizlere bu yeni görevinizde başarılar diliyorum.” 

İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ise Türk Polis Teşkilatının 173 yıldır ülkemizde huzur ve güvenin teminatı olarak kendilerine verilen görevi başarıyla yerine getirdiğini vurgulayarak “Geçmişte bu ulvi vazifeyi polisimizle paylaşmış ve elde edilen başarılara büyük katkıları olmuş bekçilerimizin hükûmetimizce yeni kadrolar açılarak görevlendirilmesi kararlaştırılmıştır. Ataması yapılan çarşı ve mahalle bekçileri kurumsal tutum, davranış ve çalışma ilkeleriyle mesleğimizin gerektirdiği temel bilgileri edinme anlamında teorik ve pratik olarak yoğunlaştırılmış titiz bir eğitim programından geçirilmiştir.” dedi. 

Görevlendirmelerinin hayırlı olmasını dileyen Servet Yılmaz bekçilere “Sizler artık Emniyet Teşkilatının birer neferisiniz. Teşkilatımızın sokaktaki gözü, kulağı; vatandaşımızın ise bekçi amcası olacaksınız. Varlığınızın bize güç katacağından şüphemiz yoktur. İlkeniz devletimize ve milletimize sadakatle hizmet etmek olsun.” diye seslendi. 

Tören, bekçilerin yemin etmesi ve tören geçişi ile sona erdi. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


23.6° / 12.3°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88