ANKARA BB`DEN HAYMANALI ÇİFTÇİLERE TOHUM DESTEĞİ

Tarım ekonomisini canlandırmak, Ankara ve ilçelerini Tarım ve Hayvancılığın başkenti yapmak için çalışmalarını sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve jeotermal Kaynakları Daire Başkanlığı ?Kırsal Kalkınma Desteği Projesi? kapsamında, t

1.05.2015 13:19:34 0
ANKARA BB`DEN HAYMANALI ÇİFTÇİLERE TOHUM DESTEĞİ

Tarım ekonomisini canlandırmak, Ankara ve ilçelerini Tarım ve Hayvancılığın başkenti yapmak için çalışmalarını sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve jeotermal Kaynakları Daire Başkanlığı ‘Kırsal Kalkınma Desteği Projesi’ kapsamında, tarım ve havyancılığı geliştirmek için Haymanalı çıftçilere yonca, Fiğ ve mısır tohumları dağıttı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanlığına bağlı Ziraat Mühendisleri ile Haymana Belediyesi ilgili Müdürler tarafından % 75’ini Büyükşehir Belediyesi’nin  destekli (hibeli)  karşıladığı, Haymana’da çiftçi kayıt belgesi olan çiftçilerin  %25 katkı sunduğu tohumların dağıtımı, Haymana Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapıldı. 32 çiftçi tohumların teslim aldılar.

 Konu ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Haymana Belediye Başkanı Özdemir TURGUT ’çiftçilere her zaman destek vereceğiz. Büyükşehir Belediyesi ile yapmış olduğumuz koordineli çalışmalarımıza her geçen gün yenilerini eklemek istiyoruz. Haymana İç Anadolu’nun Buğday ambarıdır. Haymana Tarım ve hayvancılıkta başarılı bir ilçe. Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih GÖKÇEK’in talimatlarıyla başlatılmış olan bu çalışmaları görmek bizleri mutlu ediyor. Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Daire Başkanı Özgür GÜVEN ve  ekibinin; Ankara’nın tarım ekonomisini canlandırmak için verdikleri başarılı çalışmalar da  takdire şayandır.’dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/HAYMANA


31.3° / 19.3°
  • BIST 100

    9982,15%0,67
  • DOLAR

    32,41% -0,06
  • EURO

    34,81% 0,21
  • GRAM ALTIN

    2434,19% -0,17
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00