ANKARA BB`DEN ÇİFTÇİLİK KURSU

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara genelinde tarım ve hayvancılığı geliştirmek, toprağın verimini artırmak, ürünlerin sağlıklı, kaliteli ve tescilli olmasını sağlamak amacıyla yürüttüğü ?İyi Tarım Uygulamaları? kurslarına devam ediyor.

6.08.2016 10:59:13 0
ANKARA BB`DEN ÇİFTÇİLİK KURSU

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara genelinde tarım ve hayvancılığı geliştirmek, toprağın verimini artırmak, ürünlerin sağlıklı, kaliteli ve tescilli olmasını sağlamak amacıyla yürüttüğü “İyi Tarım Uygulamaları” kurslarına devam ediyor.

         Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanlığı tarafından ilk olarak geçen yıl  Ayaş ve Güdül’de sebze yetiştiriciliği yapan 13 çiftçiye, “İyi Tarım Uygulamaları” kursları sonunda sertifikaları verildi. Bu yıl da eğitim alanları ve proje kapsamı genişletilen kurslarla, hububat ve sebze yetiştiriciliği yapan 345 çiftçiye ulaşıldı.

Şereflikoçhisar ve Evren’de kimyon bitkisi yetiştiriciliği yapan 225 çiftçiye, toprağı doğru kullanılarak verimi artırma yönetmeleri anlatılıyor. Ankara çevresinde yetiştirilen ürünlerin sağlıklı, kaliteli ve tescilli olması amacıyla yürütülen programın üçüncü ayağı, Ayaş, Güdül, Kalecik, Kazan ve Beypazarı’nda uygulanıyor. Bu ilçelerde sebze ve kavun yetiştiriciliği yapan 120 çiftçi kurs görüyor. 

Ankara’nın 17 ilçesinde “İyi Tarım Uygulamaları”  kursları vererek projeyi her geçen gün daha da büyütmeyi planladıklarını belirten Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanı Özgür Güven, “Ankara’da merkezde açmayı planladığımız satış yerlerinde toprağı zengin ilçelerimizin ürünlerinin satışını yapacağız. Bu satış yerlerinde de ‘İyi Tarım Uygulamaları’ sertifikası almış vatandaşlarımızın ürünlerini satacağız.  Böylelikle çiftçilerimiz arada komisyoncu olmadan ürünlerini daha fazla fiyatlara satarak daha çok kar elde edecekler. Projemize her yıl daha çok çiftçiyi dahil ederek devam edeceğiz” diye konuştu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,80%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,12
  • EURO

    34,66% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2396,48% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00