Anız Yangınları Kızıltepe İlçesinde Ağaçları Küle Çevirdi

Kızıltepe İlçesinde birçok yerde çıkan anız yangınları belediyenin yol güzergahına diktiği ağaçları küle çevirdi.

Mardin 30.06.2019 15:33:43 0
Anız Yangınları Kızıltepe İlçesinde Ağaçları Küle Çevirdi

Kızıltepe İlçesinde birçok yerde çıkan anız yangınları belediyenin yol güzergahına diktiği ağaçları küle çevirdi.

 

Hasat mevsiminin başlamasıyla beraber anız yakma vakaları Mardin’in Kızıltepe ilçesinde artmaya başladı. İlçenin birçok kırsal mahallesinde başlayan ilk hasat mevsiminden sonra ikinci hasat için bazı çiftçilerin yaktığı anızlar çevreye zarar vermeyi sürdürüyor. Kızıltepe ilçesinde yer alan İpekyolu ve Akdoğan yolu güzergahı boyunca Kızıltepe Belediyesi’nin diktiği ağaçlar yakılan anızlar nedeniyle küle döndü. Tarlalarda başlayan anız yangınları yol güzergahına dikilen ağaçlara sıçraması sonucu birçok ağaç yandı.

 

Kızıltepe Belediyesi Eş Başkanı Nilüfer Elik Yılmaz ve Başkan Yardımcısı Dilber Sulhan, Belediye Meclis Üyesi Ronahi Çoku, belediyenin diktiği ağaçların anız yangınları nedeniyle yanan ağaçları kontrol etti. Belediye Eş Başkanı Yılmaz’ın gözü önünde devam eden anız yangınları birçok ağaca sıçrarken, yangınlara müdahale edilmesi için itfaiye ekiplerine haber verildi.  Yangına müdahale için gelen itfaiye ekipleri, anızlara müdahalede bulunurken, birçok ağaç ise küle dönmekten kurtulamadı.

 

Anız yangınları nedeniyle caddeden geçen bir çok araç da yangın riskiyle karşı karşıya kalırken, birçok araç da büyük tehlike atlattı.

 

Kızıltepe Belediye Eş Başkanı Nilüfer Elik Yılmaz, anız yakma işleminin toprağa, su varlığına, biyolojik çeşitliliğe ve ekolojiye büyük zarar verdiğini belirterek, anız yakılması yönteminden vazgeçilmesi çağrısında bulundu. Yılmaz, bilinçsiz kişiler tarafından yapılan anız yakmaları nedeniyle belediyemizin diktiği ağaçların da zarar gördüğünü ifade ederek, “Hasat sonrası anızın yakılması ağaçların yanmasına, hasat edilmemiş tarlalara, hayvanlara ve yerleşim birimlerinin yanmasına yol açabiliyor. Birçok riski barındıran bu yöntemden derhal vazgeçilmelidir. Anız yakmaları sonucunda yol güzergahlarına diktiğimiz ağaçlar maalesef küle döndü” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/KIZILTEPE

 


24.9° / 14.9°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,35% -0,06
  • EURO

    34,52% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2375,93% -0,17
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00