Amgen Biotech Experience programı kapsamında “Biyoteknoloji Öğretmen Zirvesi” gerçekleştirildi. Programın Türkiye’deki uygulayıcısı Kalkınma Atölyesi tarafından düzenlenen zirvede; öğretmenler, öğrenciler ve biyoteknoloji alanında fark yaratmak isteyen eğitimciler bir araya geldi.
Amgen Vakfı’nın dünya çapında yürüttüğü Amgen Biotech Experience (ABE – Amgen Biyoteknoloji Deneyimi) programının Türkiye uygulayıcısı olan Kalkınma Atölyesi, “Biyoteknoloji Öğretmen Zirvesi”nin ilkini organize etti. ABE programına katılan öğretmenler ile öğrenciler ve biyoteknoloji alanında fark yaratmak isteyen eğitimcilerin katılımıyla gerçekleştirilen zirvede; öğretmenlerin biyoteknoloji eğitimi alanındaki deneyimlerini paylaşmasına, yenilikçi içeriklere erişime ve sektörel gelişmelerin takibine olanak sağlandı. Etkinlik kapsamında öğretmenler, öğrencileriyle birlikte yürüttükleri projeleri ve programdan edindikleri kazanımları anlattı.
Amgen Vakfı’nın bilime ve eğitime sunduğu katkılara dair bir konuşma gerçekleştiren Amgen Türkiye İnsan Kaynakları Lideri Ersin Yılmaz ise şunlara değindi: Amgen olarak misyonumuz hastalara hizmet etmek. Bununla birlikte bilimin gücünü toplumla buluşturmayı da hedefliyoruz. Bu yüzden sadece tedaviye değil, bilim eğitimine de yatırım yapıyoruz. Amgen Vakfı Amgen’dan bağımsız bir kuruluş olarak projelerini sürdürüyor. Biz Amgen olarak bu süreçlerin daha fazla kişiye ulaşmasına, duyurulmasına destek oluyoruz. Amgen Vakfı’nın amacı bilimin gücünü daha geniş kitlelerle buluşturmak, bilim okuryazarlığını artırmak ve bilimsel eğitimi daha erişilebilir hale getirmek diyebilirim. Vakıf, bilimsel keşifleri yalnızca laboratuvarlarla sınırlı tutmamak, geleceğin bilim insanlarını desteklemek için çalışıyor.
ABE, biyoteknolojiye olan ilgiyi ve bilimsel farkındalığı artırmayı hedefliyor
Öğretmen ve öğrencilerin biyoteknoloji uygulamaları alanındaki yeteneklerini geliştirmeyi amaçlayan ABE, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 16 ülkede 1 milyon öğrenciye ulaştı. Program kapsamında biyoteknolojiyi öğrencilerle buluşturmak üzere, eğitimciler için kapsamlı kaynaklar ve laboratuvar malzemeleri sağlanarak bilimsel eğitim daha erişilebilir hale getiriliyor. Program, ilköğretim ve ortaöğretim öğretmenlerine biyoteknoloji eğitiminde gerekli materyalleri ulaştırıyor. Türkiye’de 2020 yılında Kalkınma Atölyesi Kooperatifi yürütücülüğünde Orta Doğu Teknik Üniversitesi iş birliği ile başlatılan program, 10 ilde uygulanıyor.
ARTUKLU HABER AJANSI
10345,13%1,75
40,07% 0,07
46,85% -0,22
4275,42% 0,22
6833,05% 0,21