AMELİYAT TEKNİKERLERİNDEN SERTİFİKASYONLARA TEPKİ

Ameliyathane Teknikerleri adına yazılı açıklamada bulunan Esat Özer;``TBMM?ye sunulan biyologların Sterilizasyon Ünitelerinde çalışabilmesi adına Sertifika katılım hakkı tanınma önergesini doğru bulmuyoruz.Ameliyathane Teknikerleri çalışma alanı Ameliyath

Sağlık 28.04.2019 13:15:33 0
AMELİYAT TEKNİKERLERİNDEN  SERTİFİKASYONLARA TEPKİ

Ameliyathane Teknikerleri adına yazılı açıklamada bulunan Esat Özer;''TBMM’ye sunulan biyologların Sterilizasyon Ünitelerinde çalışabilmesi adına Sertifika katılım hakkı tanınma önergesini doğru bulmuyoruz.Ameliyathane Teknikerleri çalışma alanı Ameliyathane odaları ve sterilizasyon ünitlerileridir.'' dedi.

 

Esat Özer açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

 

''Ameliyathane (Cerrahi) Teknikerler 2002 yılında ABD Tabanlı olarak Türkiye’de kurulmuş kurulduğu tarih itibariyle sorunlarla iç içe bırakılmıştır.2014 yılında değiştirilmiş görev tanımımızda ucu açık maddeler yer alınca  Ameliyathane Teknikerleri Hastanede yönetim insiyatifine kalmış Kamu ve Özel şirket hastanelerinde iş imkanı bulamamış geri planda heba olmuştur.Cerrahi Teknikerler branş bazında iki yıl profesyonel gerçek ameliyathane ve laboratuvar ortamında eğitim görür başarılı bir eğitim sonucu Ameliyathane Teknikeri diploması alır. Ancak ülkemizde Diplomalarımız 2 aylık bir sertifikaya yenik düşüyor.Ebe-Hemşire-Sağlık Memuru-Çevre sağlığı gibi branşlar Sağlık Bakanlığı tarafından verilen 2 aylık bir eğitim sonucu sahip oldukları sertifika ile Ameliyathane Teknikerleri çalışma alanlarda çalışabilmektedir. Bu uygulamalar Cerrahi alanı tehlikeye atmış bir çok hasta kaybedilmiş bir çok hasta geri dönüşü olmayan komplikasyonlara uğramıştır . Devlet yüklü miktarlarda tazminatlar ödemiştir.Sağlık Hizmetli kalitesinin artırılması güvenli Cerrahi alanlar oluşturmak için SERTİFİKASYONLAR Durdurulmalı diplomalı mezunlar alınmalıdır.Ameliyathane ( Cerrahi) Teknikerleri geleceğe dair umutları tükenmektedir.Geçtiğimiz günlerde Kayseri’de vuku bulan Meslektaşımız hayatına son vermiştir. Çok üzgünüz Ameliyathane ( Cerrahi) Teknikerleri olarak meslektaşımıza Allah’tan rahmet ailesine sabırlar diliyoruz.

 

Geçtiğimiz günlerde TBMM’ye sunulan biyologların Sterilizasyon Ünitelerinde çalışabilmesi adına Sertifika katılım hakkı tanınma önergesini doğru bulmuyoruz.Ameliyathane Teknikerleri çalışma alanı Ameliyathane odaları ve sterilizasyon unitlerileridir.Çalışma alanı dar olan bölümümüzde sertifikalı bir çok branş çalışmaktadır Ameliyathane (Cerrahi) Teknikerler yeterli istihdama sahip olamazken SERTİFİKASYONLAR ile mücadele ederken bir başka sertifikalı branşın çalışma alanımıza dahil olması sorunlarımıza sorun katacaktır.

 

Ameliyathane Teknikerleri bir çok sorun ile boğuşmaktadır. Önemli sorunlarımız arasında yer alan PDC (Bulundurulması zorunlu asgari personel listesi ) Ameliyathane Teknikerleri bu liste de olmadığı için Sağlık Bakanlığı ve Özel Şirket hastanelerinde yeterli istihdama sahip olamıyor.Ameliyathane Teknikerleri PDC ( Bulundurulması Zorunlu Asgari personel) listesine alınmalıdır 

 

SERTİFİKASYONLAR ile Mücadelemiz devam edecektir.' dedi

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

 


23.6° / 12.3°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88