AMATÖRLERE GECE MAÇI MÜJDESİ

Ankara amatör futbol takımları, 19 Mayıs Dış Sahalar'ın tadilatı bittiğinde artık gece maçları yapabilecek.

Sağlık 19.10.2013 01:11:14 0
AMATÖRLERE GECE MAÇI MÜJDESİ

Ankara amatör futbol takımları, 19 Mayıs Dış Sahalar’ın tadilatı bittiğinde artık gece maçları yapabilecek.

Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (AASKF) Başkanı Murat Kandazoğlu, Ankara amatör futbolunda çok önemli bir yer tutan ve amatörün "Wembly"i olarak adlandırılan 19 Mayıs Dış Sahalar’da gece maçı oynanacağının müjdesini verdi. Kandazoğlu, Süper Amatör Lig (SAL), 1. Küme, 2. Küme ve U ligi karşılaşmalarının artık akşam saatlerinde de oynanabileceğini belirtti.

Kandazoğlu, Ankara amatör futbolunun en önemli sorununun öncelikle tesis eksikliği olduğunu her platformda belirttiklerini söyleyerek, “Ankara amatör futbolu, karşılaşma yapabileceği saha sıkıntısı yaşıyor. Amatör Ruhu’nun da yaşandığı Dış Sahalar, her amatör futbol aşığı ve amatör futbol takımları için önemli bir yer tutuyor. Dış Sahalar’ın kullanılamaz halde olması futbol kulüplerimizi hem antrenman hem de bir arada olma anlamında sıkıntıya sokuyor. Yaz döneminde Dış Sahalar tadilata girdi. Kullanılamaz halde olan ve sporcular için sakatlık riski oluşturmaya başlayan zemin düzeltiliyor. Bunun yanında artık futbol kulüplerimiz Dış Sahalar’da gece maçı da yapabilecek. Artık amatör derbileri ışıklandırma sayesinde geceleri izleyebileceğiz.

Tesis Ataklarımız Devam Edecek

Ankara Valiliği, İl özel İdaresi, büyükşehir ve yerel yönetimlerle, Spor Genel ve İl Müdürlükleri ile aylardır süren görüşmelerin sonuçlarını almaya başladık. Ankara’ya ve spora yön veren idarecilerimiz, saha yapmamız için para kaynaklarını yönlendirdiler. Büyükşehir ve yerel yöneticilerimiz, Ankara İl Genel Meclisi’nde konuya ilgi göstererek "tesis yeri kararları" çıkardı. Ankara yakın bir zamanda en az dört tesise daha kavuşacak.

Hem amatör hem de Ankara kazanacak

AASKF olarak sadece amatör futbol için mücadele etmiyoruz. Salon sporlarımızın gelişmesi için de elimizden geleni yapıyoruz. Ankara sporunun söz sahibi olması için bütün spor branşlarımızda adımızı duyurmamız gerekiyor. Ankara Valiliği, İl Özel İdaresi, Spor Genel ve İl Müdürlüğü, büyükşehir ve yerel belediyeler konuya oldukça duyarlı ve birlikte koordineli bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Amatör takımlara malzeme yardımından, tesis ihtiyacının belirlenmesine, sporcu sağlığından, spor güvenliği konularına kadar görüşlerimiz alınıyor ve icraatta söz sahibi oluyoruz.

AASKF Gücünü Hissettirecek

Ankara amatörleri olarak büyük bir camia olduğumuzun farkına yavaş yavaş varıyoruz. Bugüne kadar sadece amatör futbolu organize eden bir kuruluş görünümünden, Ankara sporuna yön veren sivil toplum kuruluşu haline dönüşüyoruz. Taban birliklerimiz ile koordinasyon içinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Düne kadar adımızı ve ne yaptığımızı bilmeyen, Ankara’ya yön verenler, bugün bizim görüşlerimize başvuruyor. Hep birlikte sağlam adımlar atmak adına aynı masa etrafında toplanıyoruz. Biz amatörün gücüne inanıyoruz ve camiamızdan da bize ve kendilerine inanmalarını bekliyoruz.” dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00