Amasya SGK?dan İlkokullarda Bilgilendirme Faaliyeti

Amasya Sosyal Güvenlik İl Müdürü Nurcan Yurt Şenel ve beraberindeki Taşova Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Aykan Yıldız tarafından Taşova İlçesindeki Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Özkan Ağış İlköğretim Okulu ve Yeşilırmak İlköğretim Okulunu ziyaret edilerek

9.11.2015 00:20:40 0
Amasya SGK?dan İlkokullarda Bilgilendirme Faaliyeti

Amasya Sosyal Güvenlik İl Müdürü Nurcan Yurt Şenel ve beraberindeki Taşova Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Aykan Yıldız tarafından Taşova İlçesindeki Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Özkan Ağış İlköğretim Okulu ve Yeşilırmak İlköğretim Okulunu ziyaret edilerek toplumda Sosyal Güvenlik bilincinin arttırılması amacıyla 3. ve 4. sınıflardaki 400 öğrenciye bilgilendirme faaliyeti yapılarak, Sosyal Güvenlik Eğitim serisi hikaye kitapları ve CD’leri dağıtıldı.

İl Müdürü Yurt Şenel, geleceğimizin teminatı olan çocuklara sigortalı olmanın önemini öğretebilmek, ailelerine dolaylı yoldan mesaj iletebilmek ve Sosyal Güvenlik ne demektir, neden gereklidir gibi konularda aydınlanmaları için SGK uzmanları ve pedagoglar tarafından çocuklar için hazırlanan Sosyal Güvenlik Eğitim Serisi ile Kahraman KİT serisi hikaye kitaplarını öğrencilere çizgi filmlerini izleterek kısaca tanıttı. Ayrıca okul sonrası dinlenme saatlerinde eğlenceli vakit geçirmeleri için
onlar için özel hazırlanmış olan www.sgkcocuk.gov.tr

 internet sitesine girerek bu kitapları okuyabileceklerini, çizgi filmlerini izleyebileceklerini ve eğlenceli oyunlar oynayabileceklerini söyleyerek, anne ve babalarıyla birlikte bu siteyi ziyaret etmelerini istedi.

 

Çocuklara Sosyal Güvenliği ''insanların hayatta karşılaşabileceği her olayda, ihtiyaçlarını karşılayamadığı her durumda, hastalıkta, yaşlılıkta başka insanların yardımına gerek kalmadan kendisine Devlet tarafından sağlanan bir güvencedir'' diyerek anlatan Amasya SGK İl Müdürü Yurt Şenel, çocukların 18 yaşına kadar her şartta Devlet güvencesi altında olduğunun altını çizdi. Sosyal Güvenlik kurumunun en önemli görevinin çocuklara sağlıklı ve güvenli bir gelecek sunmak olduğunu belirterek, hayatlarının her aşamasında daima yanlarında olduklarını söyledi. “İnsanlar genç yaşta çalışma hayatına başlayıp, maaşlarının bir kısmını Devlete yani Sosyal Güvenlik Kurumuna yatırırlar. İşte bu paralarla SGK, çalışırken hastalandığımızda tedavi giderlerimizi karşılar, yaşlandığımızda ise emeklilik dediğimiz çalışmadan maaş almamızı sağlar ve her türlü tedavi giderlerini karşılamaya devam eder'' dedi.

Sosyal Güvenliğin önemini çocuklara "Güven" karakteri ve “Sosyal Güvenlik Kahramanı Kahraman KİT’’ karakteri ile anlatıldığı eğitici çizgi filmleri öğrencilerle birlikte izleyen İl Müdürü Yurt Şenel, çocukların sevinç ve heyecan ile karşılayıp büyük ilgiyle seyrettikleri çizgi film gösterisinin ardından, çocuklara izledikleri çizgi filmde anlatılan Sosyal Güvenlik konularıyla ilgili kısa sorular sordu ve öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdı. SGK hakkında her türlü soru, sorun, eleştiri, öneri, ihbar, şikayet başvurularında bulunabilmeleri için 7 gün 24 saat hizmet veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi numarası ALO 170 'i ezberlemeleri gerektiğini öğrencilere söyleyerek, Sosyal Güvenlik hakkında öğrendikleri bilgileri evde aileleriyle ve tüm arkadaşlarıyla paylaşmalarını istedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78