AMASYA ŞEHİDİNİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

Van`da şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Murat Demirci`nin naaşı uçakla Amasya Merzifon Havaalanı`na getirildi ve Merzifon Karamustafa Paşa Camiinde ikindi namazına müteakip düzenlenen cenaze töreninin ardından Merzifon Şehitliğinde toprağa verildi.

25.05.2016 20:29:53 0
AMASYA ŞEHİDİNİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

Van'da şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Murat Demirci'nin naaşı uçakla Amasya Merzifon Havaalanı'na getirildi ve Merzifon Karamustafa Paşa Camiinde ikindi namazına müteakip düzenlenen cenaze töreninin ardından Merzifon Şehitliğinde toprağa verildi.

Törenlere Şehidin ailesinin yanı sıra Amasya Vali Vekili Ferhat Burakgazi, Amasya Milletvekilleri Naci Bostancı, Mustafa Tuncer ve Haluk İpek, Amasya Garnizon Komutanı Tuğg. Mustafa Yılmaz, Merzifon 5'nci Ana Jet Üs Komutanı Tuğg. Cengiz Karacabey, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Merzifon Kaymakamı Ozan Balcı, Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, sivil ve askeri erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu kapsamda ilk olarak Şehidi  karşılamak için Amasya Merzifon Havaalanında düzenlenen törende Şehidin naaşı uçaktan indirilerek tören mangası tarafından cenaze aracına konuldu ve konvoy eşliğinde ailesinin ikamet ettiği mahalleye getirildi.

Burada dua edilmesi ve helallik alınmasının ardından ise Merzifon Karamustafa Paşa Camiinde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra bir süre kortej eşliğinde taşınan Şehidimizin naaşı, defin töreninin yapılacağı Merzifon Şehitliğine getirildi ve Şehidimizin cenazesi dualar eşliğinde toprağa verildi. Törenin sonunda Kahraman Şehidimize Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına ise taziyelerini ileten Vali Vekili Ferhat Burakgazi, devlet olarak daima ailenin yanında bulunacaklarını belirterek, Şehidimizin babasına bayrağımızı takdim etti

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00