AMASYA ŞEHİDİNİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

Hakkari?nin Yüksekova ilçesindeki birliğinde meydana gelen kaza sonucu şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Rahmi Yılan?ın naaşı, Merzifon?da düzenlenen cenaze töreninin ardından Merzifon Şehitliğinde toprağa verildi.

22.10.2015 19:19:08 0
AMASYA ŞEHİDİNİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki birliğinde meydana gelen kaza sonucu şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Rahmi Yılan’ın naaşı, Merzifon’da düzenlenen cenaze töreninin ardından Merzifon Şehitliğinde toprağa verildi.

Törene Şehidin ailesinin yanı sıra Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili Naci Bostancı, Vali İ. Halil Çomaktekin, Amasya Garnizon Komutanı Tuğg. Mustafa Yılmaz, Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanı Hv. Pilot Tuğg. Cengiz Karacabey, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Merzifon Kaymakamı Ozan Balcı, Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, sivil ve askeri yetkililer ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehidimizin cenazesi ilk olarak ailesinin yaşadığı sokağa götürülerek helallik alındı. Daha sonra Şehit Astsubayın naaşı, Merzifon Karamustafa Paşa Camiinde öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazı ve İl Müftüsü İsmail İpek’in yaptığı duadan sonra, bir süre askeri kortej eşliğinde taşınarak defin töreninin yapılacağı Merzifon Şehitliğine getirildi ve şehidimizin cenazesi dualar eşliğinde toprağa verildi. Törenin sonunda şehidimizin ailesi ve yakınlarına taziyelerini ileten Vali Çomaktekin, şehidimizin ailesinin daima yanında olacaklarını ifade ederek, Şehidimize Allah’tan rahmet, ailesine ise sabırlar diledi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


20.8° / 11.5°
  • BIST 100

    10056,00%-1,59
  • DOLAR

    32,23% -0,10
  • EURO

    34,77% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2424,29% -0,01
  • Ç. ALTIN

    3924,06% 0,00