AMASYA SAĞLIK FİLOSU 7 YENİ AMBULANSLA DAHA DA GÜÇLENDİ

7 adet tam donanımlı ambulans Amasya Valisi İ. Halil Çomaktekin?in de katıldığı törenle hizmete alındı. Sağlık Müdürlüğü?ndeki törene Amasya Üniversitesi Rektörü Metin Orbay, Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Erdem, protokol üyeleri ve vatandaşl

2.04.2016 16:27:53 0
AMASYA SAĞLIK FİLOSU 7 YENİ AMBULANSLA DAHA DA GÜÇLENDİ

7 adet tam donanımlı ambulans Amasya Valisi  İ. Halil Çomaktekin’in de katıldığı törenle hizmete alındı.- 

Amasya il Sağlık Müdürlüğü’nde  düzenlenen törene Amasya Üniversitesi Rektörü Metin Orbay, Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Erdem, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Programda ilk olarak konuşan İl Sağlık Müdürü M. Rüştü Ertosun, bugün burada hizmete girecek olan 7 adet ambulans ile İl merkezimiz ve ilçelerimizde hizmet vermekte olan ambulanslarımızın yenileneceğini ve 2002 yılında 3 adet olan ambulans sayısının bu dağıtım ile birlikte 35’e ulaşacağını belirtti ve alınan 7 aracın maliyetinin 1.335.642.00 TL olduğunu söyledi. Ertosun ayrıca ilimizdeki sağlık hizmetleri hakkında da bilgiler aktardı.

Daha sonra konuşan Vali Çomaktekin şunları kaydetti: “Son yıllarda kamu hizmetinde önemli reformalar yaşanıyor. En güzel reformların sağlık alanında yaşandığını tüm yurtta müşahede ediyoruz. İnsanımıza verilen değerle beraber sunulan kalite artışı ve değişimi yaşanıyor. Sağlık alanında vatandaşlarımıza sunulan hizmetlerdeki önemli bir değişim var. Sağlık personellerimize verilen hizmet içi eğitimlerle beraber önemli bir kalite artışı var. Vatandaşlarımıza sağlık hizmetini en süratli ve hızlı bir şekilde sunabilmek, vakalara anında ulaşabilmek için standartları çok yüksek, her mevsim ve iklim şartlarına uygun tasarlanan ambulanslarla sağlık hizmeti sunulmaya çalışılıyor. 3 yıldır sürekli olarak bu törenleri gerçekleştiriyoruz. Bugünde 7 adet ambulans hizmete girecek ve 35 adet ambulansa kavuşmuş olacağız. Amasya’mıza hayırlı olmasını diler, Sağlık Bakanımıza ve Milletvekillerimize verdikleri desteklerden ötürü şükranlarımı sunarım."

Konuşmaların ardından Vali Çomaktekin yeni ambulansları inceleyerek donanımları hakkında bilgiler aldı ve anahtarlarını görevli sağlık personeline teslim etti.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


23.9° / 17.5°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88