AMASYA ONUR GÜNÜNÜ KUTLUYOR

Amasya Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali kapsamında kortej yürüyüşü ve etkinliklerin açılış töreni yapıldı.

Türk Dünyasından Haberler 13.06.2015 13:26:24 0
AMASYA ONUR GÜNÜNÜ KUTLUYOR

Amasya Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali kapsamında kortej yürüyüşü ve etkinliklerin açılış töreni yapıldı. Düzenlenen kortej yürüyüşü ve açılış törenine, Vali İ. Halil Çomaktekin, Amasya Milletvekilleri Naci Bostancı ve Mustafa Tuncer, Garnizon Komutanı Vekili N. Doğan Aşıcı, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, il protokolü, misafir ülke halk dansları toplulukları ve vatandaşlar katıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 12 Haziran 1919’da Amasya’ya gelişinde halk tarafından karşılandığı Cülustepe’den başlayan yürüyüş, İhsaniye ve Pirinçci caddesi boyunca coşkulu bir şekilde devam ederek, Yavuz Selim Meydanına kadar devam etti.

Kortej yürüyüşünün ardından Yavuz Selim Meydanındaki törende Vali Çomaktekin, Garnizon Komutanı Vekili Aşıcı ve Belediye Başkanı Özdemir Atatürk Anıtına çelenk sunarak, Festival Özel Defterini imzaladılar. Daha sonra konuşan Belediye Başkanı Cafer Özdemir tüm Amasyalıların onur gününü kutlayarak, halkımızı yapılan etkinliklere davet etti.

Vali İ. Halil Çomaktekin ise konuşmasında şunları söyledi: “Amasya Tamimi milli egemenliğe, milli iradeye, tam bağımsızlığa dayanan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş belgesidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türk Milletini çok iyi tanıyordu. “Bağımsızlık ve özgürlük benim karakterimdir.” diyen Atatürk milletimizin karakterini yansıtıyordu. Türk Milletinin asla esaret altına alınamayacağını ve bu uğurda inancından gelen anlayışla şehit olacağını bilen büyük bir önderdi Atatürk. Bu düşüncelerle Amasya’ya gelen Mustafa Kemal bağımsızlık ateşini Amasya’dan bütün Anadolu’ya yayarak, milli mücadeleyi başlatmıştır.

Mustafa Kemal Amasya’yı özellikle seçmiştir. Çünkü Amasya tarih boyunca ilim, irfan, kültür ve medeniyet şehri olmuş ve bir çok Osmanlı padişahı ile devlet adamı yetiştirmiştir. Amasya Tamimi buradan tüm dünyaya duyurularak, mazlum milletlere de bir umut olmuş ve milletimizin özgürlüğünden asla vazgeçmeyeceğini ilan etmiştir. Bu günler bizlerin ve gençlerin ecdada yakışır bir şekilde çalışarak ilimde ve irfanda daha ilerilere gitmemiz gerektiğini hatırlatan günlerdir. Birlik ve beraberliğe dün olduğu gibi, bugün de çok muhtaç olduğumuzu, birlik ve beraberliğimizden asla taviz vermememiz gerektiğini bu anlamlı günlerde daha iyi anlıyoruz.  Bizlerde 12 – 22 haziran tarihleri arasında Amasya Atatürk Kültür ve Sanat Festivali Etkinliklerini düzenleyerek, kültürel ve sanatsal faaliyetlerle dünya barışına ve insanlığa hizmet etmeyi amaçlıyoruz. Bu vesileyle büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, tüm Amasyalıların onur gününü kutluyorum.''Dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78