AMASYA KÖYLERİNDE TİYATRO SEVİNCİ

Vali İ. Halil Çomaktekin?in talimatı doğrultusunda İl Özel İdaremiz tarafından ?Köyümde Tiyatro Var? adlı proje hayata geçirildi.

20.04.2016 11:54:47 0
AMASYA KÖYLERİNDE TİYATRO SEVİNCİ

Vali İ. Halil Çomaktekin’in talimatı doğrultusunda İl Özel İdaremiz tarafından “Köyümde Tiyatro Var” adlı proje hayata geçirildi. Bu kapsamda Vali İ. Halil Çomaktekin’e projenin detaylarına ilişkin yapılan ziyarette İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Dilek Kazancıoğlu Taşkın ile İris Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Atilla Özgen yer aldı.

Köy okullarımızda eğitim gören öğrencilerimizi tiyatro sanatı ile tanıştırmak amacıyla gerçekleşen proje kapsamında Amasya Merkeze bağlı 16 okulumuzda ve 6 ilçe merkezimizde Amasya İris Sanat Tiyatrosu tarafından Genel Sanat Yönetmenliğini Atilla Özgen’in yaptığı “Uzun Kuyruğun Macerası” adlı oyunun sahnelenmesi planlanmış ve bugüne kadar 16 köy okulumuzda söz konusu oyun öğrencilerimizin beğenisine sunulmuştur.

            Oyunun sahnelendiği köy okullarımız ise şunlardır: Yeşil Yenice İlkokulu, Merkez Atatürk İlkokulu, Büyük Kızılca İlkokulu, Ovasaray İlkokulu, İlyas İlkokulu, Ezinepazar Atatürk İlkokulu, Uygur İlkokulu, Tuğgeneral Hikmet Akıncı İlkokulu, Şehitler İlkokulu, Kayabaşı İlkokulu, Aydınca İlkokulu, Albayrak İlk ve Ortaokulu, Sarımeşe İlkokulu, Doğantepe İlkokulu, Boğazköy İlkokulu, Yassıçal İlkokulu.

            Sahnelendiği okullarda 1500’ü aşkın öğrenciye ulaşan tiyatro oyunu hakkında öğrenciler arasında düzenlenen ankette, oyunu izleyen öğrencilerin %60’ının ilk defa tiyatro oyunu izledikleri görülmüştür. Bu sonuç projenin ne denli faydalı olduğunu da gözler önüne sermektedir. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Vali İ. Halil Çomaktekin ise şunları kaydetti: “Köy okullarımızda eğitim gören yavrularımızı tiyatro sanatı ile tanıştırmak için bu projeyi hayata geçirdik. Tiyatro ekibinde yer alan arkadaşlarımızın izlenimleri ve yapılan anketler öğrencilerimizin projeyi oldukça beğendiklerini göstermektedir. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10319,96%1,59
  • DOLAR

    32,26% 0,32
  • EURO

    35,15% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2469,04% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,40