AMASYA EL SANATLARI SERGİSİ AÇILDI

Vali Salih Işık Amasya Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Amasya Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen yıl sonu sergisinin açılışını yaptı.

13.06.2016 16:02:27 0
AMASYA EL SANATLARI SERGİSİ AÇILDI

Vali Salih Işık Amasya Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Amasya Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan yıl sonu sergisinin açılışını yaptı.

 

Halk Eğitim Merkezi bahçesindeki açılışa ayrıca Amasya Üniversitesi Rektörü Metin Orbay, Vali Yardımcısı İfran Demiröz, Belediye Başkan Yardımcıları Cengiz Erdem ve Osman Akbaş, protokol üyeleri, usta öğreticiler ve kursiyerler katıldı.

 

Açılışta ilk olarak konuşan Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Erdem sergi hakkında bilgiler aktardı. Vali Salih Işık ise konuşmasında şunları kaydetti: “Amasya olarak güzel günler yaşıyoruz. Amasya Tamiminin yıldönümü münasebetiyle 12-22 Haziran arasında bir program hazırlandı. Bu kapsamda dün saygı yürüyüşü ve merasimlerle açılışı gerçekleştirdik. Bugün de yeni bir programı beraber icra etmek üzere toplandık. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz ve Amasya Belediyemizin işbirliğiyle hazırlanan el sanatları sergimizi açacağız. Bu serginin gerçekleşmesinde emeği geçen Belediyemize, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze, kurs öğretmenlerimize ve öğrencilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

 

Eğitim sistemimiz ikiye ayırılıyor. Örgün eğitim ve yaygın eğitim. Örgün eğitim bildiğimiz gibi anaokulundan üniversiteye uzanan süreci tarif ediyor. Yaygın eğitim ise beşikten mezara kadar tabir edilen süreci içine alıyor ve aşağı yukarı hayatta ihtiyaç duyacağımız her şeyi kapsıyor. Bu faaliyette birçok insanımız kendine yeni yeni meslekler ediniyor. Aile ekonomisine katkı sağlıyor. Yaşlılarımız ve emeklilerimiz birtakım hobilerle güzel zamanlar geçiriyor. En önemlisi de bana göre Halk Eğitim sergileri ile kültürümüz ve tarihimiz nakış nakış işlenerek geçmişten geleceğe aktarılıyor. Ben bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha emeği geçenleri tebrik ediyor, hepinize saygılar sunuyorum. “

 

Konuşmaların ardından Vali Işık serginin açılışını yaparak, sergide yer alan eserleri inceledi. Programın sonunda Vali Salih Işık’a bir tablo hediye edilirken, Işık ayrıca sergi hakkında TRT Muhabirine röportaj verdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04