AMASYA`DA YHKB 2016 YILININ İLK TOPLANTISINI YAPTI

Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği Amasya?da gerçekleşen 2016 yılı ilk Toplantısında önümüzdeki yıllarda uygulanacak havza bazlı projelere start verdi.

27.01.2016 16:58:25 0
AMASYA`DA YHKB 2016 YILININ İLK TOPLANTISINI YAPTI

Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği Amasya’da gerçekleşen 2016 yılı ilk Toplantısında önümüzdeki yıllarda uygulanacak havza bazlı projelere start verdi.

Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği Meclis ve Encümen Toplantısı 27.01.2016 saat 09:30 da Amasya Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği Toplantı Salonunda yapıldı. Toplantıya Birlik Başkanı Vali İ. Halil Çomaktekin, Çorum Valisi Ahmet Kara, Tokat Valisi Cevdet Can, Amasya İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çittir, Çorum İl Genel Meclisi Başkanı H. İbrahim Kaya, Amasya İl Genel Meclisi Üyesi Yücel Gümüş, Çorum İl Genel Meclisi Üyesi Yusuf Kaya, Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Hayrettin Şahin, Tokat İl Genel Meclis Üyeleri Salih Yıldırım ile L. Daim Namlı ve Birlik Müdürü Yasemin Çoban katıldı.

Birlik Başkanı Vali İ. Halil Çomaktekin’in açılış konuşmasını yaptığı toplantıda, 2016 yılı Birlik Encümeni ve Birlik Başkanı seçimi gerçekleştirildi. Birlik Başkanlığı görevine 2016 yılı için Valimiz İ. Halil Çomaktekin oy birliği ile seçildi. Çomaktekin’in yeniden Birlik Başkanlığına seçilmesinden dolayı YHKB Meclis üyelerine teşekkür ettiği toplantıda, YHKB Meclis toplantısı ve Encümen toplantısı gerçekleştirildi.

YHKB aylık cetveller tetkik edilmesinden sonra toplantıda; Birlik Müdürü Yasemin Çoban tarafından yapılan Havza Bazlı Proje Fonlari ve Proje Fikirleri ilgili yaptığı sunum ile bölgemizde uygulanabilecek Birliğin proje başvuru sahibi, proje ortağı ve/veya iştirakçi olması durumunda ulusal ve uluslararası fon kaynakları ve mali destek programları kapsamında hazırlanması planlanan bölgesel projelerdeBirlik tarafından fon kuruluşlarına 2016 yılında hazırlanarak sunulacak olan projelerin konuları detaylı incelendi.

Yapılan istişareler , incelemeler ve değerlendirmeler sonunda, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) , Araştırma ve Yenilik Çerçeve Programı HORIZON 2020, ERASMUS, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı gibi fon kuruluşlarına hazırlanabilecek projeler için; Tarımda KullanılanGübre-İlaç Ambalajlarının Toplanması ve Bertarafı, TR83 Bölgesi’nde kırsal alanda yaşayan nüfusun, Tarımda ve Hayvancılık sektöründe kullandığı ilaç ve gübre kutularının tehlikeli farkındalığının arttırması ve bu atıkların doğaya karışmadan bertarafının sağlanması;

Kültür Rotalarının tespiti, belirlenmesi ve geliştirilmesi kapsamında (Kırsal Turizm için eşşiz köylerin tespit edilmesi araştırması ve raporlanması, TR83 Bölgesinde Bisiklet Yolları Rotalarının tespit edilmesi ve raporlanması);Yaratıcı Avrupa (Creative Europe Programme) Kültür Alt Programı kapsamında bölgeye özgü el sanatları alanında işbirliğinin geliştirilmesi ve stratejik ortaklıkların kurulması ; TR83 Bölgesinde bölgesel yerli tohum bankası ve fide yetiştirme merkezi kurulması ile ilgili fizibilite raporunun hazırlanması ve Küresel ısınma ile mücadele havza bazlı eylem planı hazırlanması konularında projelerin startının verilmesi ile ilgili karar alındı.

Toplantıda ayrıca 2015 yılına ait Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği çalışmaları hakkında Meclis Üyelerine ayrıntılı bilgilendirme yapılarak, özellikle, Akıllı uzmanlaşma, inovasyon stratejileri ve kümelenme konularında işbirliği, Proje Döngüsü Yönetimi alanında iyi uygulamalar paylaşımı ve bilgi transferini içeren ARITT Centre Kalkınma Ajansı başta olmak üzere diğer EURADA üyeleri ile projenin geliştirilmesi. Yeşilırmak Destinasyonu Tanıtım Çalışmaları kapsamında hazırlanan dağıtılan materyaller, fuar katılımları hakkında detaylı sunumlar gerçekleştirildi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78