AMASYA`DA SGK HAFTASI KUTLANIYOR

12-18 Mayıs Sosyal Güvenlik Haftası münasebetiyle Sosyal Güvenlik İl Müdürü Nurcan Yurt Şenel ve beraberindeki personeller Vali İ. Halil Çomaktekin? i ziyaret etti.

16.05.2016 10:18:22 0
AMASYA`DA SGK HAFTASI KUTLANIYOR

12-18 Mayıs Sosyal Güvenlik Haftası münasebetiyle Sosyal Güvenlik İl Müdürü Nurcan Yurt Şenel ve beraberindeki personeller Vali İ. Halil Çomaktekin’ i ziyaret etti.

Sosyal Güvenlik İl Müdürü Nurcan Yurt Şenel ziyarette yaptığı konuşmasında; Sosyal Güvenlik Haftası ile ilgili bilgiler verdi. Sosyal Güvenlik Haftasının kutlanmasındaki amacın, sosyal güvenlik bilincini oluşturma, Sosyal Güvenlik Kurumu mensuplarına ileri düzeyde sağlık ve emeklilik gibi hizmetleri sunabilmek için aktüeryal dengelerin yakalanmasının zorunluluğunu, bunun içinde kayıt dışı istihdamla mücadelenin çok daha önemli olduğunu, bu mücadele esas olanın İdari Para Cezalarının ön plana çıkmasından ziyade Sosyal Güvenlik bilincinin oluşması olduğunu ve bu bilincin oluşmasında Sosyal Güvenlik Haftasının önemini belirtti.

Daha sonra ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Çomaktekin ise konuşmasında, Sosyal Güvenlik Kurumumuz kurumsal olarak son yıllarda çok önemli bir değişim yaşadı. Hem hizmet kalitesi yönünden hem erişilebilirlik ve farkındalık konusunda kurumumuzun güzel çalışmaları var diyerek, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Sosyal güvenlik hizmetleri devletin en temel hizmetlerinden birisidir. Sosyal devlet olmanın temel taşlarından birisidir. Sosyal Güvenlik Kurumu dışında kalan yardıma muhtaç vatandaşlarımıza devletimiz sosyal devlet olarak yardım ediyor. Sosyal Güvenlik Kurumu kendi içerisinde insanların sosyal güvencelerini ve özellikle genel sağlık sigortası ile birlikte de bütün insanlarımızı çatısı altına alan bir kurum. Sosyal Güvenlik Kurumunun hizmet kalitesi de vatandaşlarımız için çok önemli. Kurumumuzun hizmet kalitesinin artarak devam etmesini diliyorum. Sosyal Güvenlik Haftamız kutlu olsun.”

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


24.5° / 13.9°
  • BIST 100

    10158,6%-0,15
  • DOLAR

    32,13% -0,08
  • EURO

    35,00% -0,05
  • GRAM ALTIN

    2469,79% 0,10
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00