AMASYA`DA ŞEHİTLERİN ADLARI EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDE YAŞATILACAK

Vali İ. Halil Çomaktekin İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde Şehit Polis Memuru Gültekin Tırpan anısına yaptırılan çeşme ile Şehit Polis Memuru Sinan Yılmaz?ın adının verildiği konferans salonunun açılışını gerçekleştirdi.

9.04.2016 23:29:34 0
AMASYA`DA ŞEHİTLERİN ADLARI EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDE YAŞATILACAK

Vali İ. Halil Çomaktekin İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde Şehit Polis Memuru Gültekin Tırpan anısına yaptırılan çeşme ile Şehit Polis Memuru Sinan Yılmaz’ın adının verildiği konferans salonunun açılışını gerçekleştirdi.

Programa şehitlerimizin ailelerinin yanı sıra Amasya Milletvekili Haluk İpek, Vali Yardımcıları İrfan Demiröz, Ferhat Burakgazi ve Ertuğrul Egemen, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çittır, protokol üyeleri ve emniyet mensupları katıldı.

Programda ilk olarak Şehitlerimizin özgeçmişi okundu. Daha sonra konuşan İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Şehitlerimizin anılarını yaşatmak için böyle bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade ederek, Şehitlerimize Allah’tan rahmet diledi.

Daha sonra konuşan Vali İ. Halil Çomaktekin ise şunları kaydetti: “Bu iki kardeşimiz vatanımız ve kutsal değerler uğruna şehit düşerek, mertebelerin en yükseklerinden birine ulaşmıştır. Şehitlerimiz bu vatan uğruna canlarını feda ettiler. Polisimiz askerimiz bu vatan uğruna can vermeyi kendilerine şeref olarak biliyorlar. Onlar sayesinde birliğimiz bozulmayacak ve bayrağımız daima dalgalanacaktır. Burada da emniyet mensuplarımız güzel bir davranış sergileyerek arkadaşlarının adlarını yapılan çeşmede ve konferans salonunda yaşatmışlardır. Şehitlerimizin adlarını tabii ki okullara, sokaklara vereceğiz. Ama en önemlisi onlar bizim kalbimizde ve sevgimizde yaşayacaklardır. Bu güzel davranışlarından ötürü İl Emniyet Müdürümüze ve çalışma arkadaşlarına ayrıca teşekkür ediyorum. Bu vesileyle bir kez daha Şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine ise başsağlığı diliyor, tüm emniyet mensuplarının polis haftasını kutluyorum.”

Konuşmaların ardından yapılan dua ile önce çeşme, daha sonra ise konferans salonunun açılışı gerçekleştirildi. Açılışı yapılan salonda ayrıca Amasyalı tiyatrocular tarafından Polis Teşkilatını konu alan bir tiyatro oyunu sahnelendi. Oyunun sonunda Vali İ. Halil Çomaktekin oyunculara teşekkür ederek, çiçek verdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04