Amasya`da ?Koyun ve Keçilerde Verimliliği Arttırma Projesi?

Vali İ. Halil Çomaktekin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ?Koyun ve Keçilerde Verimliliği Arttırma Projesi? kapsamında düzenlenen damızlık koç dağıtım törenine katıldı.

3.05.2016 20:30:09 0
Amasya`da ?Koyun ve Keçilerde Verimliliği Arttırma Projesi?

Vali İ. Halil Çomaktekin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ‘Koyun ve Keçilerde Verimliliği Arttırma Projesi’ kapsamında düzenlenen damızlık koç dağıtım törenine katıldı. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene ayrıca İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Lokman Gültekin, protokol üyeleri ve çiftçiler katıldı.

 

Programda ilk olarak konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Lokman Gültekin ilimizdeki hayvancılık faaliyetleri, sektörün gelişmesi için yapılan çalışmalar ve dağıtımı yapılacak koç ırkı hakkında bilgiler verdi. Vali İ. Halil Çomaktekin ise yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Küçükbaş hayvancılığı, hayvancılık politikası içerisinde çok önemli bir alandır. Kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımızın gelir düzeyinin yükseltilmesi, buna bağlı olarak hayvancılığın gelişmesi ve hayvancılıktan ülkemizin mili ekonomisine katkı sunma, kırsaldaki vatandaşların göçünü kesme ve kırsal alandaki meraların en iyi şekilde değerlendirilmesi için hayvancılığın desteklenmesi çok önemlidir. Küçükbaş hayvancılığın gelişmesi için önemli bir husus da meraların ıslahıdır. Meralar iyi ıslah edildiği zaman hayvancılık gelişir. Böylece hayvancılık açısından önemli bir girdi maliyeti olan yem maliyeti düşmüş olacak ve dolayısıyla da hayvancılık daha cazip bir hale gelecek.

 

Sağlıklı beslenmemiz ve iyi gelişmemiz için kırmızı et çok önemlidir. İnsan sağlığı, zeka düzeyinin yüksek olması ve güçlü olmak için kırmızı etin yenmesi gerekiyor. Bu verilen hayvanlar et ve süt bakımından zengin, hayvan neslinin artarak devam etmesi için özellikle seçilmiş Bafra ırkıdır. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürümüzü ve çalışma arkadaşlarını bu projeleri en iyi şekilde sunmak için yaptığı çalışmalarından ötürü kutluyorum. Bu projenin ülkemizin ve Amasya’nın hayvancılıkta gelişmesi için önemli kaktılar sunacağına inanıyorum. Hepinize sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

 

Konuşmaların ardından çekilen kura ile Vali Çomaktekin ve protokol üyeleri tarafından üreticilere 60 adet küçükbaş hayvan teslim edildi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


24.5° / 13.9°
  • BIST 100

    10164,79%0,06
  • DOLAR

    32,21% 0,17
  • EURO

    35,10% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2471,40% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3965,39% 0,79