AMASYA`DA İŞBİRLİĞİ PLANLAMA VE GELİŞTİRME KURULU TOPLANTISI YAPILDI

Vali İ. Halil Çomaktekin Kamu - Üniversite Sanayi İşbirliği Planlama ve Geliştirme Kurulunun (KÜSİ) 2016 yılı 1. Dönem toplantısına başkanlık etti.

18.04.2016 17:27:04 0
AMASYA`DA İŞBİRLİĞİ PLANLAMA VE GELİŞTİRME KURULU TOPLANTISI YAPILDI

Vali İ. Halil Çomaktekin Kamu - Üniversite Sanayi İşbirliği Planlama ve Geliştirme Kurulunun (KÜSİ) 2016 yılı 1. Dönem toplantısına başkanlık etti. Sekretaryasını Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünün yaptığı toplantıya Amasya Üniversitesi Rektörü Metin Orbay, Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mürsel Kuloğlu, Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Kırlangıç ile kurul üyeleri katıldı.

Toplantıda ilk olarak kurulun yapısı ve görevlerine dair bir sunum gerçekleştirildi. Daha sonra ise KOBİ’lere yönelik bilgilendirici ziyaretlerin yapılabilmesi için Kurul içinden temsilciler belirlendi. Toplantıda ayrıca gündemde yer alan maddeler görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda karara bağlanan hususlar ise özetle şu şekildedir:

Kurul içinden belirlenecek Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, KOSGEB, İŞKUR, OKA ve KÜSİ temsilcilerinden oluşan heyetin firmalara yönelik bilgilendirici ziyaretlerin yapılması sağlanacaktır.

Firma ziyaretlerinde, Firmaların görüş ve önerilerinin içereceği anketler yapılacak, Kamu destekleri hakkında firmalara bilgiler verilecektir.

Sektör bazında, Üniversite öğretim görevlileri ile karşılıklı eşleştirme yapılacak, her sektörden sorumlu akademik personel belirlenecektir.

İl bazında KÜSİ kapsamında yapılacak işbirliği faaliyetlerinin hayata geçirilmesi ve yürütülmesi aşamalarında engel teşkil eden sorunların belirlenerek, bunlara ilişkin çözüm önerilerin geliştirilmesi sağlanacaktır.

İl bazında KÜSİ kapsamında mevcut kapasitenin (akademisyen, sanayi Ar-Ge personeli, teknik altyapı, ulaşım altyapısı, finansman vb.) belirlenmesine ve geliştirilmesine yönelik çalışmalar yönlendirilecektir.

Dışa bağımlı olunan ürünlerin yerli üretici tarafından üretilmesi, Kosgeb ve Bilim, Sanayi Teknoloji Bakanlığı destekleriyle desteklenmesi sağlanacak. Destekler hakkında üretici ve girişimcilere gerekli bildirimler yapılacaktır.

OSB ve KSS'ler içinde, özellikle Ar-Ge ve İnavasyon yapabilecek firma ziyaretlerine öncelik verilecektir.

Enerji verimliliği ve Elektrik motorlarının dönüşümü konularında firmalara bilgilendirme yapılacak ve kamu desteklerinden faydalanmalarına yardımcı olunacaktır.

Üniversite ve Teknik Meslek Lisesi öğrencilerden oluşan gruplardan Sanayi ve OSB’lere teknik gezilerin düzenlenmesi için çalışılacaktır.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


24.5° / 13.9°
  • BIST 100

    10164,79%0,06
  • DOLAR

    32,21% 0,17
  • EURO

    35,10% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2471,40% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3965,39% 0,79