AMASYA`DA DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI TEVCİH TÖRENİ YAPILDI

Vali İ. Halil Çomaktekin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Devlet Övünç Madalyası ile onurlandırılan, Gazi Abdulhadi Bilgin?e madalyasının tevdi edildiği törene katıldı.

17.03.2016 16:37:09 0
AMASYA`DA DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI TEVCİH TÖRENİ YAPILDI

Vali İ. Halil Çomaktekin Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan tarafından Devlet Övünç Madalyası ile onurlandırılan, Gazi Abdulhadi Bilgin’e madalyasının tevdi edildiği törene katıldı.

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen törene şehit yakınları ve gazilerinyanı sıra, Garnizon Komutanı Tuğg. Mustafa Yılmaz, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Erol Çelik, Amasya Üniversitesi Rektör Vekili Murat Gökdere, İl Jandarma Komutanı Alb. Ünsal Ağaoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çittır, protokol üyeleri, Amasya Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Ünverdi ve bazı kurum müdürleri katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törende ilk olarak Gazi Abdulhadi Bilgin’in özgeçmişi okundu. Verilen bilgilere göre 1971 Amasya doğumlu olan Gazi Polis Memuru Bilgin, 1994 yılında İzmir’de meydana gelen bir olay sonucu yaralanmış ve uzun süren tedavi döneminin ardından tekrar görevinin başına dönmüştür. Gazi Abdulhadi Bilgin halen Amasya İl Emniyet Müdürlüğünde görev yapmakta olup, evli ve üç çocuk babasıdır.

Gazimizin özgeçmişinin okunmasının ardından Vali İ. Halil Çomaktekin yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Bizler Millet olarak vatanımızı çok severiz ve vatan sevgisi imandan gelir. Bu kutsal topraklar şehit kanlarıyla sulanmıştır. Kefensiz yatan şehitler ve kahraman gazilerimiz sayesinde bu topraklar bizim için vatan olmuştur. Tarihte dün olduğu gibi bugünde şer odakları ve kötü emelleri olanlar aziz vatanımızı bölmek için yoğun bir ihanet içindeler. Bu ihanet dün olduğu gibi bugünde akamete uğratılacaktır. Söz konusu vatan olunca milletimiz canını ve kanını büyük bir şerefle feda etmektedir. Bu büyük bir şeref ve onurdur. Şehitlik ve gazilik mertebesinin ne anlama geldiği çok iyi bilinmektedir. Şehitlik mertebesi Peygamberlik mertebesinden sonra en önemli mertebedir.

Yine bir ihanet şebekesi İzmir’de Albulhadi kardeşimize görevi başında, bir vazifeyi ifa ederken saldırmışlar. Fakat o saldırı onun için büyük bir onur ve şeref vesilesi olmuştur. Sadece kendisi için değil, ailesi ve çocukları için de bırakacağı en büyük miras olmuştur. Kendisi kaldığı yerden görevine devam etmektedir. Bu hafta münasebetiyle kendisine Devlet Övünç Madalyası tevcih edeceğiz. Onun bu güzel heyecanına ve mutluluğuna hep beraber şahitlik edeceğiz. Kendisine ve ailesine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. Bu vesileyle tüm Şehitlerimize Allah’tan rahmet, Gazilerimize de sağlık, mutluluk ve huzur diliyorum.

Vali Çomaktekin’in ardından Gazi Abdulhadi Bilgin ve babası Celalettin Bilgin duygu ve düşüncelerini ifade ettiler. Törende daha sonra Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Devlet Övünç Madalyası ile onurlandırılan, Gazi Abdulhadi Bilgin’e madalyası ve madalya beratı Vali İ. Halil Çomaktekin tarafından takdim edildi. Madalya takdiminin ardından ise İl Müftü Vekili Adem Ayrancı tarafından tüm şehitlerimiz için dua etti.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00