AMASYA`DA CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

Cumhuriyet Bayramı ülkemizin her yerinde olduğu gibi Amasya`da da büyük coşku ile kutlandı. Kutlamalar kapsamında 29 Ekim 2015 Perşembe günü Amasya Valilliğinde Vali İ. Halil Çomaktekin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yılmaz, Amasya Belediye Başka

29.10.2015 16:26:50 0
AMASYA`DA CUMHURİYET  BAYRAMI COŞKUSU

Cumhuriyet Bayramı ülkemizin her yerinde olduğu gibi  Amasya'da da büyük coşku ile kutlandı. Kutlamalar kapsamında 29 Ekim 2015 Perşembe günü Amasya Valilliğinde  Vali İ. Halil Çomaktekin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yılmaz, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir Cumhuriyet Bayramı tebriklerini kabul ederken, törene protokol üyeleri, gaziler ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katıldı.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları daha sonra Yavuz Selim Meydanında gerçekleşen resmi geçit töreni ile devam etti. Burada yapılan kutlamalara Vali İ. Halil Çomaktekin, Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yılmaz, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, protokol üyelerinin yanı sıra, gaziler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Buradaki törende ilk olarak Vali İ. Halil Çomaktekin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yılmaz, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir törene katılanların bayramlarını kutladılar.

Daha sonra Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı okundu. Törende günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Vali İ. Halil Çomaktekin şunları kaydetti: “Bugün, Yüce Türk Milletinin tüm bireylerinin, Büyük Devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kenetlenerek, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunu tüm Dünyaya ilan ettiği günün 92. yıldönümüdür.

Bugün, bu topraklarda yaşayan istisnasız herkesin; doğulusu, batılısı, güneylisi, kuzeylisinin bu vatan topraklarını kurtarmak için verdiği bir ölüm kalım mücadelesi, bir onur, haysiyet ve namus mücadelesi neticesinde, zaferle taçlanan “Kurtuluş Savaşı” sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyetinin 92. Kuruluş yıldönümüdür. Bugün, millet olmanın, bir olmanın verdiği gururun, sevincin, coşkunun zirveye çıktığı günü tüm Türkiye de olduğu gibi Amasya’da da kutlamanın onurunu yaşıyoruz.

 

Cumhuriyet, Tarihimizin En Kapsamlı Çağdaşlaşma Hamlesidir

Bir yönetim şekli olmanın ötesinde, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği çağdaş açılımlarla Türk insanının önünü açmış ve ufkunu genişletmiştir. Cumhuriyet kurumları, bilimde, eğitimde-kültürde, sağlıkta, ekonomide, sosyal yaşamda, askeri alanda var olan tüm kazanımlarımızın ve değerlerimizin, çağdaş uygarlık düzeyine erişmek adına attığımız her adımın, aldığımız her yolun şaşmaz güvencesi olmuştur.

Çağdaş, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti, Anayasa ve kanunlar ile çerçevesini belirlediği temel hak ve özgürlüklerin, özgürce kullanılmasını güvence altına almıştır. Bu çerçevede, bu ülkede yaşayan herkes hür ve birinci sınıf vatandaştır. Herkes, aynı geçmişi ve ortak bir geleceği paylaşmaktadır. Bunun için de herkes sevinçte ve kederde bu ortaklığın paydaşı olmalıdır.

Zira Mustafa Kemal’in Amasya Genelgesinde de ifade ettiği gibi Kurtuluş Savaşında “Milletin İstiklalini, yine Milletim azim ve kararı kurtarmış.” ve “Egemenlik, Kayıtsız, Şartsız Milletindir” ilkesi doğrultusunda, her türlü yönetim yetkisinin kaynağını milletten alan, tüm bireyleri eşit statüde gören Cumhuriyet, yönetim şeklimiz olarak belirlenmiştir.

Birlik ve Beraberliğimiz İçin Tek Yürek Olmalıyız

Cumhuriyeti yaşatmak ve çağdaş uygarlık yolunda ilerlemek için, ortak geleceğimiz için gelişen olaylara, oynanan oyunlara, baskılara ve maruz kalınan dayatmalara karşı hoşgörümüzü kaybetmeden, birlik ve beraberlik içinde, tek yürek olarak kalmak durumunda olduğumuzu unutmamalıyız. Yine unutmamalıyız ki, Atatürk’ün söylediği gibi “Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden, rahat yaşama yollarını aramayı itiyat haline getirmiş milletler, önce haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da bağımsızlıklarını kaybetmeye mahkûmdur.”

Çağdaşlaşmayı Milli ve Manevi Değerlerimizden Uzaklaşmadan Gerçekleştirmeliyiz

Bu bilgi çağında, ülkemiz kalkınmasının, modern çağın gerektirdiği şekilde eğitilmiş insan gücüyle olacağının hepimiz bilincindeyiz. Ancak şunu unutmamalıyız ki, milli-manevi değerlerinin farkında olmayan, değerlerine yabancılaşmış, kendi kimliğinin ne ifade ettiğini bilmeyen ve de küçümseyen, yani gaflet içinde olanların Dünya Milletleri içerisindeki varlıklarını anlamlandırmaları mümkün olamaz. Bunun için de, çocuklarımızı geleceğe çok iyi hazırlamak durumundayız. Bu konuda, yetişkinler olarak bizlere, anne-babalara ve onları geleceğe hazırlayacak olan öğretmenlerimize büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir.

 

Sevgili gençler, sizlerin de, Cumhuriyet Genci olmanın sorumluluğuyla, kendinizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamanız, milli birlik ve beraberliğimizi zedeleyecek hiçbir olumsuzluğa fırsat vermemeniz ve tuzak içinde tuzaklar barındıran hain emellere alet olmamanız büyük önem arz etmektedir.

Bu Topraklar Üzerinde Yaşayan Herkes Toplumumuzun Asli Unsurudur

Bu Vatan toprakları üzerinde yaşayan herkesin eşit vatandaşlar olduğu gerçeğinden hareketle, karşımızda bulunan her kim ve her ne düşünceye sahip olursa olsun, onun varlığının ve haklarının garantisinin de yine Türkiye Cumhuriyeti kanun ve kurumları olduğunu unutmamalısınız. İhanet içinde olanların da takipçisi ve onları cezalandıracak olanın yine bu kanunlarla bağlı Türkiye Cumhuriyeti kurumları olacağını biliniz. Heyecanınızı, bu millete, bu ülkeye olan hizmet etme şevk ve ideallerinizi asla yitirmeyiniz. Zira Türkiye Cumhuriyeti idealist gençlerin omuzlarında ilelebet payidar kalacaktır.

Kahraman Şehitlerimiz ile Gazilerimizi Şükran ve Saygıyla Anıyorum

Saygıdeğer Amasyalılar, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 92. yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla, vatanımızın savunması ve bölünmez bütünlüğü için görevleri başında kaybettiğimiz tüm şehitlerimizi bu anlamlı günde ve sizlerin huzurunda rahmetle ve minnetle anıyor,Gazilerimizin ve Yüce Milletimizin tüm bireylerinin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramlarını en içten duygularla kutlayarak, hepinizi Cumhuriyet coşkusu ve heyecanı içinde sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”

Vali İ. Halil Çomaktekin’in konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu ve folklor gösterisi sergilendi. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları okulların, askeri birliklerin, polis teşkilatının ve ilimizde faaliyet gösteren çeşitli kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarının resmi geçit töreninin ardından sona erdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10320,00%1,59
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    35,03% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2467,52% 0,07
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00