AMASYA`DA CEVİZ FİDANLARI TOPRAKLA BULUŞTU

Amasya Valisi İ.Halil Çomaktekin Ezinepazar Köyünde İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan proje kapsamında düzenlenen ceviz fidanı dikim programına katıldı.

22.12.2015 17:19:36 0
AMASYA`DA CEVİZ FİDANLARI TOPRAKLA BULUŞTU

Amasya Valisi İ.Halil Çomaktekin Ezinepazar Köyünde İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan proje kapsamında düzenlenen ceviz fidanı dikim programına katıldı. 

Programda ayrıca İl Özel İdaresi Genel Sekreteri A. Faruk Aykutlu, Orman Bölge Müdürü Yaşar Sarı, İl Özel İdaresi ve Orman Bölge Müdürlüğünden yetkililer ile vatandaşlar yer aldı. Ezinepazar Köyüne gelişinde köy halkı tarafından karşılanan Vali Çomaktekin bir müddet köy muhtarı ve vatandaşlarla sohbet etti.

Daha sonra başlayan programda ilk konuşmayı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri A. Faruk Aykutlu yaptı. Aykutlu’nun verdiği bilgilere göre, aşılı ceviz ağaçlandırma sahası, 197 dekar olup Ezinepazar köyünde, 660 metre rakımda ve %5 eğimle düz denilebilecek bir yapıdadır. Fidan çeşidi olarak Amerikan çeşitlerinden Türkiye'ye uyumu kabul görmüş, erken verime yatan, iklim koşullarına uyum sağlayan, 1000 metre rakıma kadar dikilebilen, verimli, ince kabuklu, ilkbaharın geç donlarına dayanıklı, geç çiçek açan çeşitler seçilmiştir. Toplam dikimi yapılacak ceviz fidanı sayısı ise 3080 adettir.

Daha sonra konuşan Vali İ. Halil Çomaktekin ise şunları kaydetti: “Kırsal alanda çok önemli hizmetler yürütüyoruz. Kırsal alandaki vatandaşlarımızın hayat standartlarının yükseltilmesine dönük altyapı, ulaşım, eğitim ve sağlık olmak üzere çok önemli hizmetlerimiz var. Bu hizmetlerin dışında kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımızın gelir ve refah düzeylerinin yükseltilmesi, burada doğup büyüyen insanların bu bereketli topraklardan daha fazla faydalanabilmesi ve istihdam edebilmesi için önemli projelerimiz oluyor. Orman Bakanlığı da bize önemli destekler veriyor. Orman köylülerinin gelir düzeyinin yükseltilmesi için bu tür çalışmalar yapılıyor. İl Özel İdaresi olarak Orman Bölge Müdürlüğümüzden destek alarak aşılı ceviz fidanı projesini uygulamaya geçiriyoruz.

Buranın hava şartlarına, iklim şartlarına ve toprak yapısına göre bu proje belirlendi. Yaklaşık olarak 186 bin TL’yi bu proje için harcayıp sizlere katkıda bulunacağız. Projenin başarılı olması Ezinepazar köyü halkının projeyi sahiplenerek, evladı gibi koruyup, büyümesi ve gelişmesi için kaktı vermekle olacaktır. Doğrudan doğruya Ezinepazar köyü halkının istifade edeceği, gelir döngüsünün size geri döneceği bir projedir. Arzu ettiğimiz neticeyi alacağımıza inanıyorum. Bu çalışmada katkıda bulunan İl Özel İdaremize, Orman Bölge Müdürlüğümüze ve İŞKUR’daki işçi kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olmasını diler, hepinize saygılar sunarım.” 

Konuşmaların ardından ceviz fidanları toprakla buluşurken, Vali Çomaktekin ve protokol üyeleri de fidan dikimi yaptılar. Ezinepazar Köyündeki program hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90