AMASYA`DA ANNELERE MEKTUP GÖNDERME KAMPANYASI BAŞLATILDI

Vali İ. Halil Çomaktekin Anneler Günü münasebetiyle ?Bu yıl da Annelerin Hediyesi Mektup? kampanyası kapsamında PTT Baş Müdürlüğünce organize edilen programa katıldı.

4.05.2016 15:21:09 0
AMASYA`DA ANNELERE MEKTUP GÖNDERME KAMPANYASI BAŞLATILDI

Vali İ. Halil Çomaktekin Anneler Günü münasebetiyle ‘Bu yıl da Annelerin Hediyesi Mektup” kampanyası kapsamında PTT Baş Müdürlüğünce organize edilen programa katıldı. Programda ayrıca PTT Baş Müdürü Cafer Bolat, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü A. Hamdi Yanık, öğretmenler ve öğrenciler yer aldı.

Program kapsamında bir konuşma yapan PTT Baş Müdürü Cafer Bolat, Amasya genelindeki okullarda Anneler Günü münasebetiyle Annelere Mektup Gönderme kampanyası başlatıldığını ve 60.000 adet zarf ile kâğıdın okullara ücretsiz dağıtıldığını söyledi. İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş’de bu anlamlı etkinlikte yer almaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Daha sonra konuşan Vali İ. Halil Çomaktekin ise şunları kaydetti: "8 Mayıs Dünya Anneler Gününü kutlayacağız. Annelerimiz hepimiz için çok önemli değerlerdir. Bizim inancımızda ‘cennet annelerin ayakları altındadır.’ Anneler karşılıksız sevginin ve fedakârlığın simgesidir. Annelerimiz bizim topluma yararlı bir fert olmamız için mücadele etmektedirler. Tabi annelerimizi sadece bir gün değil her gün sevecek ve hatırlayacağız. Onlara bir of bile demeyeceğiz.

PTT Başmüdürlüğümüzde bu anlamlı güne katkı sağlamak için “Bu Yıl da Annelerin Hediyesi Mektup” adlıkampanyayı başlatmıştır. Bu çalışmaya İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, okullarımız ve çocuklarımız çok önemli bir katkı sunuyorlar.   Bu projeyle, eskiden en etkili iletişim araçlarından biri olan mektup yoluyla siz sevgili öğrencilerimizin samimi duygularını, sevgilerini ve saygılarını kâğıda dökerek annelerinize ulaştırmanızı amaçlıyoruz. Mektup sadece bir iletişim aracı değildir. Mektup aynı zamanda yazanın hislerini en iyi şekilde kaleme aldığı bir araçtır. Hatta eskiden mektuplar saklanır ve çocuklara, torunlara miras bırakılırdı. Bu çağda çocuklarımız zamanlarının çoğunu bilgisayar başında geçirdikleri için yazma alışkanlıkları kayboldu. Bu sebeple okuma alışkanlığı da azalmaktadır. Bununla birlikte bu durum fikir üretmeyi de azaltmaktadır.

Bu şekilde yazmayan, edebiyattan ve fikirden uzak bir nesil oluşuyor. Bu durum bizleri üzmektedir. Sevgili yavrularımızı bu sıkıntılardan kurtarmak için onları küçük yaşlardan itibaren yazmaya teşvik etmeliyiz. Yazan insan fikir üretmede, edebiyatta ve bilimde daha yararlı olacaktır. Geçen yıl 25.000 öğrencimiz bu projeye destek verdi. Bu durum yazma alışkanlığının güçlenmesini sağlayacaktır. Bu projede PTT Baş Müdürümüzün ve İl Milli Eğitim Müdürümüzün önemli katkıları oldu. Kendilerine teşekkür ediyor, sizlere de sevgilerimi sunarak, annelerinizle sağlıklı ve mutlu nice yıllar diliyorum.”

Programda daha sonra öğrenciler annelerine hitaben yazıkları mektupları okuyarak, postaya verdiler.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


24.5° / 13.9°
  • BIST 100

    10164,79%0,06
  • DOLAR

    32,21% 0,17
  • EURO

    35,10% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2471,40% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3965,39% 0,79