AMASYA`DA AHİLİK KÜLTÜRÜ HAFTASI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANIYOR

Amasya Vali Vekili Ferhat Burakgazi Ahilik Kültürü Haftası münasebetiyle düzenlenen programa katıldı.

23.05.2016 14:49:14 0
 AMASYA`DA AHİLİK KÜLTÜRÜ HAFTASI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANIYOR

Amasya Vali Vekili Ferhat Burakgazi Ahilik Kültürü Haftası münasebetiyle düzenlenen programa katıldı.Yavuz Selim Meydanında düzenlenen programa ayrıca Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Üniversitesi Rektörü Metin Orbay, protokol üyeleri, esnaflar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan Vali Vekili Ferhat Burakgazi şunları kaydetti: “Ahilik kültürü yaşamın ortak paydası olan insanlar arasındaki ticari ve toplumsal ilişkilerde; dürüstlük, güvenirlilik, iş ve meslek ahlakına saygı, hak ve hukuka riayet etme, şefkatli, cömert ve güler yüzlü olma ilkelerini esas almaktadır. Anadolu kültürünün en önemli miraslarından biri olan Ahilik sisteminde din, dil, ırk farkı gözetmeden herkesi eşit gören, böylece milli bütünlüğün ekonomik temellerini koruyan sosyal bir model olarak herkese eşit davranmayı öğütleyen Ahi Evran-ı Veli'nin düşüncelerini ve Ahilik geleneğini yaşatmak hepimizin borcudur. Onun içindir ki Ahilik akılcılıktır, çağdaşlıktır diyoruz.

            Tüm insanlara hizmet götürmeyi amaçlayarak, bu doğrultuda yapılanmalar oluşturan Ahilik, tüm yönleriyle hayat biçimine dönüşmüş, başka kültürlere ve toplumlara esin kaynağı olmuştur. Günümüzün esnaf odalarına benzer bir işlevi olan Ahilik iyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverliğin kısacası bütün güzel meziyetlerin birleştiği bir sosyoekonomik düzendir.

            Kaliteli üretim, sosyal güvenlik, işçi ve işveren ilişkileri, hizmet içi eğitim gibi uygulamalarıyla Ahilik, günümüzdeki işletmelere de yol gösterici olabilecek çağdaş niteliklere sahiptir. Bu köklü kültürün Amasya’daki esnaf ve sanatkârlarımızın da katılımlarıyla yaşatılması en büyük dileğimizdir. Bu düşüncelerle tüm esnaf ve zanaatkârlarımızın Ahilik Haftasını kutluyor, bereketli kazançlar diliyorum.”

Konuşmanın ardından Amasya İlinde ‘Yılın Ahisi’ ödüllerine layık görülen esnaflar ile çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Vali Vekili Ferhat Burakgazi ve protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Programın sonunda katılımcılara Ahi pilavı ve lokma tatlısı ikram edildi. Daha sonra Vali Vekili Ferhat Burakgazi ve protokol üyeleri Kocacık Çarşısında faaliyet gösteren esnafları ziyaret ederek, onların Ahilik Haftalarını kutladılar.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


24.5° / 13.9°
  • BIST 100

    10158,6%-0,15
  • DOLAR

    32,13% -0,08
  • EURO

    35,00% -0,05
  • GRAM ALTIN

    2469,79% 0,10
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00