Alvimedica, barış platformuna imza attı

Dünya barışına katkıda bulunmak için harekete geçen Alvimedica, BM Küresel İlkeler Sözleşmesi Liderler Zirvesi'nde duyurulan Business for Peace (B4P) platformuna imza attı

Mardin 20.09.2013 17:11:27 0
Alvimedica, barış platformuna imza attı

Girişimsel kardiyoloji alanında bir dünya lideri olan Alvimedica, BM Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin yeni oluşumu Business for Peace (B4P) platformuna Türkiye’den imza atan tek üye kuruluş oldu. BM Küresel İlkeler Sözleşmesi Liderler Zirvesi kapsamında 20 Eylül’de duyurusu yapılan platform, şirketlerin dünya barışının sağlanmasında aktif rol almasını öngörüyor.

B4P platformunun çıkış noktası, her ölçek ve sektörden işletmenin belli bir istikrar ortamında ve güçlü bir toplumun parçası olarak varlık gösterme arzusu. Bu doğrultuda platform, şirketlerin, savaş dahil her tür siyasi anlaşmazlığın söz konusu olduğu ortamlarda barışa katkıda bulunacak şekilde hareket etmesini ve arabuluculuk yapmasını hedefliyor.

On yıllık çalışmanın ürünü

Ön çalışmaları on yıl süren B4P, dünyanın farklı bölgelerinde şirketlerin benimsediği ve hayata geçirdiği uygulamalara dayanıyor. Platform, barış ortamını sağlamaya yönelik her tür kurumsal ve kamusal çabayı destekleyerek daha da ileri seviyeye taşıyabilecek bir oluşum olarak değerlendiriliyor.

B4P, ağırlıklı olarak, altyapı geliştirme çalışmalarına destek verecek. Bu kapsamda, mültecilere ve savaş mağduru diğer şahıslara gıda, su ve barınak yardımı yapılacak; özellikle eski muharipler ve gençler için mesleki eğitim imkanı sunulacak; girişimcilik desteklenecek ve yeni iş alanları yaratılacak; kültürlerarası ve dinlerarası anlayış ve hoşgörü teşvik edilecek.

“Barış olmazsa, iş de olmaz”

B4P platformuna Alvimedica adına imza atan CEO Dr. Cem Bozkurt, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “İş dünyası, ancak barış ortamında varlık gösterebilir. İş yaptığımız bütün coğrafyalarda dünya barışına katkıda bulunmak ve bunu Birleşmiş Milletler platformunda yapmak, Alvimedica açısından çok önemli. B4P gibi global barış odaklı bir oluşuma Türkiye’den destek veren tek imzacı kuruluş olmaktan büyük heyecan ve gurur duyuyoruz. Bu platforma katılmak, özellikle kritik bölgelerdeki şirketlere, riskleri daha iyi tanımlama ve yönetme, yerel öncelikleri belirlemek ve gruplar arasında arabulucuk yapmak üzere diyalog kurma, ayrıca dünyanın diğer bölgelerinde kazanılan deneyimlerden yararlanma olanakları sunacak. Daha istikrarlı bölgelerdeki şirketlerin ise hem dünya barışına katkıda bulunmasını, hem de çatışma yaşanan ya da yüksek riskli bölgelerdeki kendi bağlı şirketlerine destek vermesini kolaylaştıracak.”   

B4P platformuna tüm dünyadan aralarında Alvimedica’nın da bulunduğu 40’ı aşkın şirket imza attı.

 

Alvimedica Hakkında

Stent ve stent uygulama sistemlerinde Türkiye’nin Ar-Ge lideri olan Alvimedica, 2007 yılında Danimarka ve İsveç’te yaşayan Türk iş ve bilimadamlarının yenilikçi ürünler geliştirmek amacıyla bir araya gelerek kurduğu bir girişimdir. Alvimedica, aynı yıl, kendi Ar-Ge’sinde geliştirdiği Ephesos STS ile Türkiye’nin ilk ve tek stent ve balon üreticisi Nemed Tıbbi Ürünler’i satın almıştır. İstanbul Çatalca’daki Trakya Serbest Bölgesi’nde yer alan 5.500 metrekarelik tesislerinde dünya standartlarında Ar-Ge’si ve Avrupa’nın en büyük 10.000 Class Clean Room (temiz oda) ortamı ile ülkemizin haklı gururu olan Alvimedica, günümüzde dünyanın 40’tan fazla ülkesinde doğrudan veya temsilcilikler aracılığıyla faaliyet göstermektedir. Türkiye’nin bu yenilikçi teknoloji markası, zengin ürün portföyü ile bu pazarların birçoğunda rekabet eden küresel ilk beş marka arasında yer alma yolunda hizla ilerlemektedir. Alvimedica, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları, çalışma hayatı ve meslek örgütleri arasında Birleşmiş Milletler güvencesi ve rehberliğinde hayata geçirilen Küresel İlkeler Sözleşmesi`ni imzalayarak Global Compact’a üye olmuştur. Ayrıca, dünyanın ilk ve tek devlet destekli markalaşma programı olan TURQUALITY® girişimine medikal cihaz sektöründen kabul edilmiş ilk ve tek firmadır.

 

ARTUKLU HABER AJANSI


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10319,96%1,59
  • DOLAR

    32,26% 0,32
  • EURO

    35,15% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2469,04% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,40